COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 677
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 465
Мами,откъде мога да разпечатам декларация,нямам принтер у нас,а пътувам да храня животинки в близко село,за Пловдив ми е въпроса.

# 12 466
  • София
И защо да не се мият плодовете и зеленчуците със сапун, аз винаги съм ги миела с веро.
Защо си мием ръцете и съдовете изобщо, ако ще ядем кални, обработени с химикали и опипани от кого ли не плодове и зеленчуци...
Ако имат нитрати, и още по - страшно пестициди, няма да ги отмиете с веро
Така добавяте още един химикал към храната си, то верото го слагате но няма да се отмие напълно и верото
По-добре зеленчуци и плодове да се мият добре и да се белят ( аз и домати беля) . Зелените ги киснете във вода. И не ги купувайте извън сезона им, това важи за всичко - плодове и зеленчуци. Вземете замразени зимата, производителите ги замразяват лятото,  когато са най-евтини. Та може би пестицидите и нитратите са спестени в тези зеленчуци тъкмо в лятната продукция

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 09:55 от Wooden Cuckoo Clocks

# 12 467
Според вас, това което се случва в момента, дали ще увеличи наплива от кандидат-студенти към Медицинските университети, или напротив? Интересно ще ми е да чуя и Alinna, забелязах, че се е върнала в темата, а нейният син се подготвяше да кандидатства медицина.

# 12 468
И защо да не се мият плодовете и зеленчуците със сапун, аз винаги съм ги миела с веро.
Защо си мием ръцете и съдовете изобщо, ако ще ядем кални, обработени с химикали и опипани от кого ли не плодове и зеленчуци...
Защото остава аромата на сапуна.
Ябълки, краставици, картофи, моркови и т.н. се белят, просто може да бъдат добре измити само с вода. Листните и тези, които не се белят, в разтвор на оцет.
С оцетен разтвор и опакованите покупки. Мисля, че е достатъчно.
Реално, няма такава опция, която да ни предпази, колкото и фанатично да чистим. Не съм любител на крайностите в никоя посока.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 10:39 от Mama_Nana

# 12 469
Според вас, това което се случва в момента, дали ще увеличи наплива от кандидат-студенти към Медицинските университети, или напротив? Интересно ще ми е да чуя и Alinna, забелязах, че се е върнала в темата, а нейният син се подготвяше да кандидатства медицина.

Според мен, тези които са искали да станат лекари, заради самата професия пак ще станат. Няма да се уплашат.

# 12 470
Аз бас държа, че на домакините по душа тази ситуация им е по вкуса - по цял ден на дивана, от дивана до печката, от печката на трапезата - ми то така може до безкрай.

Като се добави и телевизията нон-стоп и рахатът е пълен.

Сега, знам, че в България психичното здраве се смята за второстепенно и дори за "глезотия", защото на хора с депресия продължава да им се обяснява "да се стегнат и да не се лигавят", но всъщност първите признаци, че изолацията води до сериозни проблеми са налице. Неведнъж в тази тема се срещат коментари на дами, които са пред нервен колапс от стрес около този вирус. И тази ситуация ще се влошава, защото психиката е чупливо нещо.

И да и не. Има много хора в България, които не са с добра психика. Това да издържиш карантина си трябва издържлива психика, а много, твърде много са невротици, депресирани без дори да го знаят, нарциси, които имат неистово желание да се правят на умни и красиви и да си търсят внимание.

Много до такава степен не са се срещали със себе си, не са оставанли на саме със себе си, че сега буквално психясват. Много никога не са се срещали със страховете си и сега не могат да издържат. Въобще, не е виновна ситуацията, а крехкостта на психиката на много сънародници.

# 12 471
  • 1st floor
От спомени по химия учихме, че една капка веро се отмива с 30 литра вода.

# 12 472
Този вирус дали умира ако го мина с пАра?
Умирал при 52 градуса, така че - да.
Някъде четох, че ако вирусът е изложен на 50 и няколко градуса изчезва на около 30-та минута.

# 12 473
Според вас, това което се случва в момента, дали ще увеличи наплива от кандидат-студенти към Медицинските университети, или напротив? Интересно ще ми е да чуя
Според мен ще е желана специалност, не случайно на Запад казват за медицината - "правилния университет" т. е  възможност да се работи и печели от това, което си учил

# 12 474
Лекарства срещу вируси няма. Единствено ацикловир, който помага срещу херпес.
Това не е вярно. Дори за грипа има оселтамивир(тамифлу), занамивир(реленца). Това са противовирусни препарати, не са просто да свалят температури и да те карат да се чувстваш добре, а действат директно върху вируса.
И за ковид ще има такива лекарства, както и готови антитела, ваксини.

# 12 475
  • Пловдив
Ябълки, краставици, картофи, моркови и т.н. се белят, просто може да бъдат добре измити само с вода. Лисните и тези, които не се белят, в разтвор на оцет.
С оцетен разтвор и опакованите покупки. Мисля, че е достатъчно.
Реално, няма такава опция, която да ни предпози, колкото и фанатично да чистим. Не съм любител на крайностите в никоя посока.
според мен ще се уплашат...
Интересно е дали ще съобщят колко от специализантите и студентите, помолени да съдействат ако има нужда в Пловдив, ще се запишат...

# 12 476
  • София
Нитрати и пестициди не са на дневен ред в момента, както си мия съдовете и ръцете с веро, така и плодовете и зеленчуците.
От спомени по химия учихме, че една капка веро се отмива с 30 литра вода.
Супер, само си плакнеш съдовете, така ли да го разбирам?  Или препаратите за съдомиялна, дето свалят картинките от чашите, са по-безвредни?
Цитат
О, ужас!

# 12 477
  • в страната на чудесата
Според мен Щатите тепърва ще докладват подмладяване на смъртните и критични случаи - там има страшно много деца с хипертония.
Коронавирусите са отдавна съжители при ветеринарите. На пилетата във птицефермите им правят ваксини от години. Там се чисти с обикновени детергенти - четвъртини съединения. Не е възможно да се дезинфекцира у дома. Дезинфекция означава стерилни повърхности. Как ще стане в ежедневието?
Особено с белина, това е опасно. А ако се разреди повече от указанията няма и смисъл.

# 12 478
Спиртът ако е 95% няма бактерицидно действие, 70%-ния има, но не убива всичко.
Когато бяхме деца, бабите ни дезинфекцираха раните с ракия /домашната е около 52-54 градуса/. Това беше основен дезинфектант. Може да не убива всичко, но щом преди 100 години е помагало, не разбирам защо сега се отрича.

# 12 479
ние да се разболеем и да умрем.
  Доколкото знам, голяма част от разболелите се не умират.
Да, голяма част от разболелите се не умират - при навременно лечение. Статистиката от Италия е, че 50% имат нужда от болнично лечение. И това при положение, че в болница не влизат леки до средно тежки случаи.
Но мисля, че все още не разбирате каква е главната опасност. Не е смъртността на вируса, нито на каква възраст са засегнатите. Опасността е претоварената здравна система. Когато няма кой да ви прегледа, когато няма къде да идете и за най-простото нещо, тогава бихте разбрали. Отделно наистина не се знае кога и как ще мутира вируса и дали няма да започне да засяга по-млади хора. Колкото повече хора се разболяват, толкова повече се увеличава шанса за мутация. Може днес да засяга само възрастни, а след месец, или дори само седмица да засяга и млади и деца. Дали опасността от икономическите загуби оправдава риска да започнем да губим все повече и повече животи? Дали разбирате факта, че имаме огромна част от населението в работоспособна възраст със хронични заболявания? Дали разбирате, че ако няма мерки, няма да има лекари за никой? Няма да има места в  болниците за никой?

Общи условия

Активация на акаунт