COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 997
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 360
  • София
Да, но съобщените досега случаи за млади хора са били за млади хора със съпътстващи заболявания. Мисля, че в Италия беше два случая на деца с рак, които са починали.
Може и този случай да е такъв. Доста оскъдна е информацията, практически само населеното място и "човек под 18". Затова и казах, че не мисля, че има място за паника. Вече има ужасно много болни в Европа, ако имаше наистина новина по темата вече щяхме да я знаем.

Франсоаз, права си от една страна, но от друга, ако не ни затворят ще починат повече хора и от други неща. Испанците както изпуснаха нещата сега Зимния дворец в Мадрид стана морга, толкова е зле. Имат и почти 3000 болни медицински служители...А знаем, че хората не спират да боледуват и от всичко останало, от което боледуват обикновено само, защото има пандемия. И за тях някой трябва да се грижи, а и лекари, сестри и прочее също са хора, разболяват се, преуморяват се и така.

# 12 361
  • Точно където трябва
Някой ще коментира ли тиражираната напоследък връзка с 5G? Фейк ли е, или е възможно?

# 12 362
  • София
Някой ще коментира ли тиражираната напоследък връзка с 5G? Фейк ли е, или е възможно?
По време на чумната епидемия и испанския грип имало ли е 5G? Естествено, че е фейк. Ако има замесена вина на технология в случая то тя е вината на самолетите. Хората пътуват из целия свят и по тази причина отдавна се очакват неща като случващото се в момента.

(Извинявам се, че всеки втори коментар тази сутрин е мой, но явно няма много други ранобудни Wink )

# 12 363
Аз все повече започвам да вярвам, че планът е карантина докато намерят ваксина - т.е 18 месеца. Който оцелее , оцелее. Решили са, че няма да гледат икономическите последици и 100% се концентрират върху вируса явно. Ами в такъв случай друга опция освен 18 месеца карантина не виждам. Накрая ще кажат, че са спасили "X" хора от вируса, което ще е вярно, но няма да кажат какви са последиците от 18 месеца карантина в жертви от глад, депресии и др. Така ще го представят, че ще изглежда , че са спасили човечеството.
Просто на всички е ясно, че карантината работи само докато мерките са в сила, няма план какво става след вдигането и,а и никой не пита, но е ясно, че се връщаме в изходно положение.

# 12 364
Професор Костов по БТВ

# 12 365
Скрит текст:
Забелязахте ли, че днес има починали от круизния кораб, месец по-късно! Двама!

Те са от случаите, които бяха рапортувани като критични. Нямат нови случаи. Тях специално ги следя.

Задържаха Владимир Каролев заради нарушаване на карантината.
actualno.com/society/zadyrjaha-vladimir-karolev-zaradi-narushava … uSdNOsXedro1Nu2Zs
Е, аз му пожелавам само едно - да се тръшне яко, когато няма вече места в болниците! Като са богати, да не мислят, че са безсмъртни. Пък и той вече клони към тези, които пазаруват сутрин в коридор.

Всъщност, като се прочетат коментарите на Каролев във фейсбук (има ги цитирани в статията), ако е вярно, то наистина е чиста полицейщина арестуването му. Той си има хотел в Разлог. Напуска София по работа. В Разлог няма ограничение за разходки в гората.
Така че, какво му пожелавате, замислихте ли се?

Аз не съм изобщо компетентна в сферата на икономиката. Някой може ли да ми обясни като на идиот как за една седмица толкова хора остават без работа.

Ето как.

Язаки затварят трите си завода до април. И не се знае кога ще отворят.

https://segabg.com/hot/category-economy/yazaki-zatvori-trite-si-zavoda-bulgariya
И каква точно работа има Каролев в режим на извънредно положение, когато никой не работи, има КПП за излизане от София.... че се и хвали как се разхождал из гората,това не ми изглежда като да си по работа.
Чиста демонстрация  - аз си правя каквото съм решил и никой не може да ме спре !!!!

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 11:00 от bubanka

# 12 366
Единственото сигурно до сега за вируса /както впрочем и за всички останали видове вируси/ е, че най-тежко се преборват слабите организми. Не ни стига всичката истерия ами сега да си самовнушим и страх за децата. Хайде поспрете се малко. Никой в момента не дава подробна информация въпросното лице под 18 колко и какви съпътстващи заболявания е имало. Както не дават подробна информация и нашите служби за двамата или трима пациента под 50 г с усложнения.  
Щом не сме със симптоми ни остава да спазваме препоръките за хигиена и социална изолация и просто да спрем да се страхуваме от сенките си.
Повярвайте ми, мине ли католическия Великден - 12 април, на 15-ти  в Европа ще отворят предприятията, независимо че заразата няма да е тотално ликвидирана. Просто не може икономиката да спре за много продължителен период от време.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 07:54 от dariVale

# 12 367
От както вирусът завладя Европа се усещам обречена. Китай за 2 месеца овладяха нещата. Тук тепърва горим, а месец вече мина. И няма никакво подобрение.
Новините за пързалката-морга, за полеви болници в спортни зали, стотиците умиращи всеки ден ...направо ме  съсипват.
Какви 2 месеца - първият случай е открит още края на октомври от лекаря, който почина.
Тогава той сигнализира за заболеваемостта,  но никой не му обръща внимание.
Така че това са си 6 месеца!!

# 12 368
# 12 369
  • София
Аз все повече започвам да вярвам, че планът е карантина докато намерят ваксина - т.е 18 месеца. Който оцелее , оцелее. Решили са, че няма да гледат икономическите последици и 100% се концентрират върху вируса явно. Ами в такъв случай друга опция освен 18 месеца карантина не виждам. Накрая ще кажат, че са спасили "X" хора от вируса, което ще е вярно, но няма да кажат какви са последиците от 18 месеца карантина в жертви от глад, депресии и др. Така ще го представят, че ще изглежда , че са спасили човечеството.
Просто на всички е ясно, че карантината работи само докато мерките са в сила, няма план какво става след вдигането и,а и никой не пита, но е ясно, че се връщаме в изходно положение.
Ако всички се тръшнат също няма да са по-различни последиците за икономиката. Вчера питах, но никой не каза как си представя алтернативата на сегашните мерки. Има такава вероятно, но в момента никой не може да я посочи.

Мен единствено ме притесняват мерките в Сърбия. Вчера генерала на въпрос за Арена Армеец промърмори нещо за място за карантина, не за лечение, но такова нещо ако смятат да правят то това е вероятно най-лошото, което може да се направи. Вече е правено при други пандемии и резултатите винаги са били масов мор на съответното място. Все пак, не сме в средновековието, не знам как изобщо на други извън китайската комунистическа партия им хрумват подобни неща.

# 12 370
Каролев както винаги - нагъл и безотговорен едновременно.
И тъп, задължително да покаже, че той може да си прави каквото си иска. Поне като обикаляш, не се хвали във ФБ.
В този случай обаче не виждам как ще осъди в Страсбург. Може да съди, но няма да осъди. Пффу, не съм краен карантинофил, даже хич, но на тоя му се ядосах.

# 12 371
Стига с това ако всички се тръшнат . Това не е радиация. Тръшкат се главно пенсионери, както се вижда. Повечето си го карат на крак. Моля да говорите с реални доводи, а не да се повтарят наизустени реплики.
Само наивник би смятал, че последиците от 18 месеца изолация за икономиката биха били същите като да умрат  няколко хиляди пенсионери.

# 12 372
  • София
мангъров на БНТ

# 12 373

Лекарства срещу вируси няма. Единствено ацикловир, който помага срещу херпес.

Който само заличава симптомите. Имам си постоянно запас в хладилника, но знам какво лекува. Нищо.

# 12 374
Леглата в Арена Армеец са си точно "морга за болни", а не за лечение.

Общи условия

Активация на акаунт