COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 792
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 12 690
  • Germany
Путин 😉

# 12 691
Обсъдихте ли новите декларации? Не мога да ви изчета....
Някой по-запознат с GDPR - може ли да поискаме информация как ще се съхраняват личните ни данни? Това е по една декларация минимум от всеки на ден. С данни не само по лк, ами и с временен адрес, адрес на пребиваване и т.н....тонове хартиени декларации с ЛД ще се въргалят в кашони някъде.
Нещо ми се струва прекалено.
Е нали ги събира МВР-то? Ще са на сигурно място.

# 12 692
В момента ако имате някакви симптоми, но не сте сигурни дали е коронавирус и личната ви изпише антибиотик ще го пиете ли?
Ако лекар е преценил, ще пия антибиотик. Предпочитам да имам доверие на лекарите, макар и да съм имала лично опит със сгрешена диагноза. Все пак, ако не съм съгласна ще потърся още едно мнение. Но предпочитам да слушам лекарите, защото те са с години опит, а аз не съм.

# 12 693
Снощи гледах репортаж от плевенско село. Над 200 завърнали се, неконтролируеми роми. Кметът беше изнервен и отчаян. Зададе резонния въпрос защо не бяха затворени границите. Българите у дома, циганите - свободни. Не знаели. Б. Б. стиска кинти и отрича бързите тестове, Мангъров е на противоположно мнение. При липса на тествани няма да има и нови открити зоразоносители. Сега чакат да стигнат до фаза пневмония , за да ги изследват.
Има ли трафик от др. държави, ще има и риск. Политиците като цяло ни дезинформират. Никаква конкретика за бюджетна помощ, стратегия и помощ.
Това плевенско село, ако е Буковлък, си е направо като квартал на Плевен. Не знам сега доколко ги спират да идват в града, но не дай си Боже да почнат да изникват болни от селото, ще окупират болниците с целите си фамилии.

# 12 694
В момента ако имате някакви симптоми, но не сте сигурни дали е коронавирус и личната ви изпише антибиотик ще го пиете ли?
При температура под 38,5 не бих пила. Но и ЛЛ ми е много добра и не вярвам да го направи. Не съм ѝ звъннала още, защото смятам, че сме добре. Нали така или иначе казаха да чакаме задух и пр... Следвам инструкциите. Сега и да ѝ звънна, разговорът ще е само "Здравей - здрасти. Имате ли нужда от още хипохондрици или си имате достатъчно в момента? - Пийте витамин Ц." Grinning

# 12 695
На Каролев са му повдигнали обвинения.
Този наглец дано да го осъдят на целите 5 г. зад решетките и на максимална глоба!
Щял да съди държавата в Страсбург...
Че и полицейска кола се е разходила по половин България.
Само не ми е ясно как е стигнал над Банско - през блокадата на града ли е минал?

# 12 696
Снощи гледах репортаж от плевенско село. Над 200 завърнали се, неконтролируеми роми. Кметът беше изнервен и отчаян. Зададе резонния въпрос защо не бяха затворени границите. Българите у дома, циганите - свободни. Не знаели. Б. Б. стиска кинти и отрича бързите тестове, Мангъров е на противоположно мнение. При липса на тествани няма да има и нови открити зоразоносители. Сега чакат да стигнат до фаза пневмония , за да ги изследват.
Има ли трафик от др. държави, ще има и риск. Политиците като цяло ни дезинформират. Никаква конкретика за бюджетна помощ, стратегия и помощ.
Това не е единичен случай. На границата доста дълго време не се вземаха никакви мерки, сега не знам. Всички влизат свободно. В населени места, където проблема и известен, кметовете вземат мерки, на собствена отговорност. Щабът мълчи относно това какъв контрол са предприели, само казват 14 дневна карантина.

# 12 697
Ще отворят ли заведенията на 30.03 или ще продължат изванредното положение?

# 12 698
  • София
По гръцката тв ANT1 даваха 55-годишен мъж, който се възстановява от едновременно боледуване от грип Б и коронавирус. 
Първоначално е вдигнал висока Т без други симптоми, но се е влошил, направили са му тест за грип Б и след положителния резултат се е лекувал вкъщи. След направена снимка и установена пневмония са му пуснали и тест за КВ, също положителен. Бил е с продължителна висока Т, с подаване на кислород, вече е по-добре. Мъжът е активно спортуващ, никога не е пушил.

# 12 699
  • София
Ако е вярно, че са се върнали 200 хиляди българи тия дни, верно очаквайте в началото на май да сме в подножието на пика.....

# 12 700
ИП е до 13 април

Едва ли ще отворят скоро...

# 12 701
  • Точно където трябва
Някой ще коментира ли тиражираната напоследък връзка с 5G? Фейк ли е, или е възможно?
Не, не е фейк. Търси в Гугъл, но на английски. Също така, не е фейк, че ултразвука по време на бременността нарушава миграцията на невроните на плода. Затова преди не бяхме чували за аутизъм, а с увеличаването на мощностите на ултразвука, децата се раждат с изпържени мозъци.... Всичко се знае, но не се разгласява, защото явно комерсиалните интереси на определен кръг от хора са по-важни от здравето на масата.
То тогава с какво се борим?!

# 12 702
  • Bulgaria
Ако лекар е преценил, ще пия антибиотик. Предпочитам да имам доверие на лекарите, макар и да съм имала лично опит със сгрешена диагноза. Все пак, ако не съм съгласна ще потърся още едно мнение. Но предпочитам да слушам лекарите, защото те са с години опит, а аз не съм.

Не знам. Те са с опит, но нямат опит с коронавирус. То така да те лекуват по телефона не е работа... Българката в Италия беше казала, че са ѝ били няквава инжекция и че са ѝ предписали лекарства, но тя не ги е пила. Колегите ѝ, които са ги пили се били влошили.

# 12 703
  • София
Ти сериозни ли? Преди юни, и то само на откроито, и то с маси през. 5 м и столове през 2 м - надали.

# 12 704
  • Пловдив

Извънредното положение е до 13 април.
А ограничителните мерки ще ги продължат. За заведения изобщо забрави поне до Великден.

Общи условия

Активация на акаунт