COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 780
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 705
Вероятно ще се удължи...но това ще се знае април

# 12 706
Ще отворят ли заведенията на 30.03 или ще продължат изванредното положение?

Не, нищо няма да отварят, сегашните мерки остават до 13.04. После не знаем.

Засега се знае, че университетите са затворени до 10.05, за училищата и детските градини не са казали нищо още.

# 12 707
И от тези завърнали се познайте колко са от "братята",и вземайки предвид тяхната дисциплина. Може да се надяваме само на това, че гетата са някак... изолирани в себе си.

# 12 708
От седмици СЗО си повтаря без никой да чуе “вируса(не грип!!! Не знам хората които продължават да го наричат грип, не чуха ли, не разбраха ли все още🤔?) убива И млади хора и деца . ДА, процента е малък , но какво от това ? Този процент да го махнем от планетата , защото на някой му се ходи в парка или мисли за финансова криза? Колко е евтин за българина (само за някои !!!) живота. Евтин е , докато е живота на другите ,но странно как не помислиха че те може да са процента за който никой(те !!!) не мисли?
За възрастните хора изобщо не говоря... защото видях толкова коментари в България , на хора които ги “погребват” с лека ръка , че направо е страшно.
Света се бори да спаси всеки живот, независимо от възраст или социално положение , а ние имаме съграждани които на трезва глава са готови да оставят хората да умират, имайки възможност(дори тази възможност да е 0.00000002 процента), всичко да свърши преди да е започнало.

(Не помня дали тук може да се пускат статии, но бих ви пуснала с информация от СЗО за това което написах по-нагоре ).

Много емоционално, много благородно звучи, но реалността е вече малко по-различна и вече се промуши изборът кой да бъде лекуван, като добавим към това и трудния достъп до здравеопазване към момента заради короната и реалноста звучи много зле.
Паниката е също и заради този сблъсък между реалност и обещания, който хората усещат на свой гръб.

# 12 709
И прос(т),ама егото като е до небето,нали трябва да се похвалим,да ни забележат,иначе защо са всичките усикия?!?
Не е до това да го забележат. В началото като мернах, че са го задържали реших, че просто е нарушил карантината. След това прочетох какво е писал и смятам, че умишлено го е направил за да саботира мерките и да го последват и други. Откъде бил минал, как си попълнил декларацията, мерките били бюрократично мероприятие, разложкият кмет не се бил панирал като софийския.

# 12 710
В момента ако имате някакви симптоми, но не сте сигурни дали е коронавирус и личната ви изпише антибиотик ще го пиете ли?
Ако те е прегледала на място и ти е преслушала гърдите и ти изпише антибиотик - естествено че ще го пиеш.
Ако те е "прегледала" по телефона - нали се сещаш че не е сериозно това, лекар да ти установи състоянието по телефона, че чак и антибиотици да ти изписва. То ако ставаше по телефона, за какво изобщо ходим на лекар тогава?

# 12 711
Снощи гледах репортаж от плевенско село. Над 200 завърнали се, неконтролируеми роми. Кметът беше изнервен и отчаян. Зададе резонния въпрос защо не бяха затворени границите. Българите у дома, циганите - свободни. Не знаели. Б. Б. стиска кинти и отрича бързите тестове, Мангъров е на противоположно мнение. При липса на тествани няма да има и нови открити зоразоносители. Сега чакат да стигнат до фаза пневмония , за да ги изследват.
Има ли трафик от др. държави, ще има и риск. Политиците като цяло ни дезинформират. Никаква конкретика за бюджетна помощ, стратегия и помощ.
Това плевенско село, ако е Буковлък, си е направо като квартал на Плевен. Не знам сега доколко ги спират да идват в града, но не дай си Боже да почнат да изникват болни от селото, ще окупират болниците с целите си фамилии.

Аз продължавам да смятам, че такива индивиди трябва да се затварят в едновремешните казарми, никакви комитети не ме интересуват. Докъде стигна въпроса с дерогацията?

# 12 712
  • София

Eто и още едно мнение за вит.С. Не коментирам, защото нямам познания, но може да е полезно.

http://analizi.bg/проф-лъчезар-аврамов-covid-19-лечение-същес/?f … JCzFb7_TlUv2ndd8#

Свободният достъп до бързи тестове е много хубаво нещо. Лошо е, че много хора няма да отличат истински симптоми от паник атаки.
Но, ако сте пътували със самолет, били сте в контакт с лица от други държави или имате наистина симптоми като температура, кашлица и т.н., може за успокоение да се направи един тест.

# 12 713
Д-р Любомир Канов
Епидемиологични размисли:
"Фаустовски въпрос, който политици и лекари трябва да разрешават.
Според мен, те ще го решат по начина, който изглежда най-благовидно в очите на онези, които искат да изглеждат “праведни” и “загрижени”."
 https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-faustovsk … ya-sled-6-mesetsa

# 12 714
Не знам сега доколко ги спират да идват в града, но не дай си Боже да почнат да изникват болни от селото, ще окупират болниците с целите си фамилии.
В Пловдив вече го правят. Уж са им направили спешен център в Столипиново, ама не ми се вярва да си останат до там...

# 12 715
За Великден всичко ще е яко в играта, надявам се и литургии да няма тази година. Не за да им е кофти на хората както се сещате......Тая Арена Армеец не случайно ни я показват всяка вечер....с ЦЕЛИ два медицински екипа за 500 легла. Майко мила!

# 12 716
Скрит текст:
Снощи гледах репортаж от плевенско село. Над 200 завърнали се, неконтролируеми роми. Кметът беше изнервен и отчаян. Зададе резонния въпрос защо не бяха затворени границите. Българите у дома, циганите - свободни. Не знаели. Б. Б. стиска кинти и отрича бързите тестове, Мангъров е на противоположно мнение. При липса на тествани няма да има и нови открити зоразоносители. Сега чакат да стигнат до фаза пневмония , за да ги изследват.
Има ли трафик от др. държави, ще има и риск. Политиците като цяло ни дезинформират. Никаква конкретика за бюджетна помощ, стратегия и помощ.
Това плевенско село, ако е Буковлък, си е направо като квартал на Плевен. Не знам сега доколко ги спират да идват в града, но не дай си Боже да почнат да изникват болни от селото, ще окупират болниците с целите си фамилии.

Най-вероятно за Буковлък става въпрос, не съм гледала предаването, но четох интервю с кмета. Никакви КПП-та не ги спирали, минавали през някакво си място - Бала баир /не съм сигурна, че точно това е названието, някакъв баир беше/ и си влизали свободно в Плевен. Налитали му на бой, жал ми стана за човека. Трудно ще бъдат озаптени, ако изобщо бъдат, ние може да си седим по къщите и апартаментите, ама при тях това е кауза пердута.

# 12 717
Добре де, тоя кмет да се обърне към полицията. Каролев как го вкараха в ареста....нека всички които нарушават карантината да бъдат санкционирани.

# 12 718
  • София
Не че приветствам диктатурата, но за някои категории пристигащи май трябва задължителна изолация "под ключ", за да ни е мирна главата. Впрочем и някои не толкова мургави мога да ги сложат там - като Каролев, например...

# 12 719
Този наглец дано да го осъдят на целите 5 г. зад решетките и на максимална глоба!
Щял да съди държавата в Страсбург...
Че и полицейска кола се е разходила по половин България.
Само не ми е ясно как е стигнал над Банско - през блокадата на града ли е минал?
Не е минал през града. Ходил е до хижа Яворов, значи е минал по разклонението преди Банско и Разлог покрай голф игрището.

Общи условия

Активация на акаунт