COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 674
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 930
  • София
Иначе генералът вика, че май месец ще охлабваме положението, ако я караме така. Which is nice...

# 12 931
Генералът vs Мангъров за стадния имунитет.

"Толкова вентилатори няма в цяла Европа."

Само че на Мангъров не му пука, той много добре го знае това, че ще умрат много хора, но както казах, не му пука.

# 12 932
  • София
Аз май разбрах защо толкова не го обичат Мангъров, ако съдя по това, което каза малко преди брифинга сега - колкото и да натискаме кривата,  системата така или иначе няма да издържи, а само ще удължаваме агонията. Затова не се е отказал от идеята за груповия имунитет, но е съгласен с мерките, които се вземат в момента. Каза и подробно за бързите тестове защо ги искат. Не зная за какво е атаката към него, но обясненията му бяха съвсем точни и ясни. Като качат записа ще го гледам, може и още да продължи интервюто с него в студиото.

Ха, хем на осми ни казваха, че няма нужда от маски, пък всичко било подготвяно като консумативи!

# 12 933
  • Sredets/Burgas
.
Чудя се какво е това нещо. Вече не един човек чета с продължителни болки в гърлото.
Глобус истерикус? Simple Smile

Майка ми онзи ден сподели точно същото...
Че напоследък им зачестяват случаите в спешното на хора
получили паник атаки със стягане в гърлото и чувство на задушаване.
И най-интересното е, че обикновено това са млади хора от контигента...
Или просто само те ходят там, а ние се оправяме сами.

# 12 934
В смъртните актове пишат уникалните глупости.. Свкър ми почина преди месец точно, за 30мин. си отиде, докато го закарат до болницата от вкъщи, нищо му нямаше, на 60 г. Казаха инфаркт. В смъртния акт пише, че се е обърнал с трактор?!?

# 12 935
Включвам за първи път новини от сутринта и ето - д-р  Мангъров "ако  получите задух положението върви в тая посока, но ако имате задух ден, после не, значи проблема ви е на втория етаж" Joy
  Много е прав!

# 12 936
Скрит текст:
На немските ''топ вирусолози'' трябва да им отнемат трибуната за изява. Нищо смислено не съм чул, освен 2 години под ключ и втора вълна. А медиите, които разпространяват тези лъжи са най-големите престъпници. Жалко е и че хората масово се хващат.
Най-късно до лятото Европа ще се изчисти на 90%. Няма начин при мерките, които се налагат в почти всяка една страна.
А октомври месец стадионите и залите отново ще са пълни с фенове.
Дано всичко да е така, винаги звучиш оптимистично. Но преди малко гледах и български вирусолог до говори за втора вълна Радка не помня второто име.

Вирусологът се казва проф. Радка Аргирова. Разумно обяснява защо БИ могло да има т.нар. "втора вълна" на епидемията - защото след пика е възможно да останат единични случаи на носители на вируса и вследствие на "недоубиването" на вируса посредством недовършване на взетите мерки.

Тя обаче вижда решението на проблема с откриването и прилагането на ваксина. Не считам, че трябва просто да се хвърля в пространството идеята за т.нар. "втора вълна на епидемията".

Ето справка към биографията на проф. Аргирова. Не ми изглежда да е капацитет само на местно (българско ниво).

Заместник-министър на здравеопазването и Главен държавен санитарен инспектор в периода 1995 – 1997 г. Председател на програмния съвет по СПИН към Медицинска Академия между 1991 и 1993 г. Координатор за Централна и Източна Европа и представител на България в СЗО в Женева, Швейцария в периода 1992 – 1994 г. във връзка с глобалните програми срещу HIV/СПИН. От 1994 до 1996 г. е член на Програмния координационен борд на Програмата срещу СПИН на Обединените нации (UNAIDS). Експерт по въпросите на СПИН в проведени мисии в Република Конго и Филипини през 1994-96 г.
Членства в професионални организации:
Председател на Българското дружество по медицинска вирусология (от 2001 г. до момента)
Зам.председател на Българския съюз на медицинските специалисти (2010-2013)
Член на Международното дружество за СПИН (International AIDS Society)
Член на Европейската клинична асоциация по СПИН ( European AIDS Clinical Society)
Председател на Медико-биологична секция към Хумболтовия съюз в България (от 2010 насам)
Владее руски, английски, ползва немски и френски.

# 12 937
  • Другата България
От новите заразени в София отново има заразени медици.
От 5-та градска мисля.

# 12 938
  • на пистата
Момичета,ако искате да зададете въпроси към щаба пишете на имейла на Канал 3 вчера им писах за карловската болница ,днес журналиста го зададе.

# 12 939
Сравнението с Белгия беше пълна простотия, да ме прощава генералът, вече няколко пъти си хвали свръхнавременните мерки, ама прекалява ..

# 12 940
  • София
Но иначе лекарите имат всички предпазни средства... или поне така ни обясняват

От новите заразени в София отново има заразени медици.
От 5-та градска мисля.

# 12 941
  • Bulgaria
Нищо не казаха за детето във Велико Търново.

# 12 942
Щаба много ми хареса с разяснението  за бързите тестове. Браво! С две думи плащаме за нищо информативно, на този етап.

# 12 943
  • София
Лили, защо смяташ, че щом го казва в прав текст какво е положението, непременно не му пука? Фактите са факти, ако ще да ги пускаш на час по лъжичка, да въртиш и да сучеш. На мен в живота, особено за важни неща, като започнат да ми ги пускат едни мазни-мазни обяснения за нещо, накрая не само че става ясно, че са ми "спестявали част от истината, за да не ме паникьосват", но и съм още по-бясна, защото са ме гледали в очите и са ме лъгали. Искам истината, пък какво ще я правя тази истина си е моя работа.

Всъщност те говорят за различни неща - щабът и Мангъров.

# 12 944
Няма как. Счетоводителят мн. сбърка с тази си заповед. "Обрат: Здравният министър отмени забраната си за транзита на камиони към Турция"
Баце го е нашамарил по ушите.https://faktor.bg/bg/articles/zdravniyat-ministar-otmeni-zabrana … ashti-za-turtsiya
Предишната за спиране
Заповед спира тировете за Турция и от още 70 държави
Здравният министър разпореди новата мярка тази сутрин.
https://trafficnews.bg/trafik/zapoved-spira-tirovete-turtsiia-i- … -darzhavi-173326/

Общи условия

Активация на акаунт