COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 633
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 945
  • София
Нещо с тестовете яхнаха метлата 😂

# 12 946
Нищо не казаха за детето във Велико Търново.
И мен ме интересува, но мълчание.

# 12 947
Хората явно ни четат и тук и там и се радвам, че така обърнаха темата

# 12 948
  • София
Скрит текст:
Много зависи какво пише в смъртния акт. Едва ли починалите се тестват за коронавирус, след като вече са си отишли. А и знаем ли дали смъртността не се е увеличила

Генералът показва графика  на разликата между случаите в България и Белгия и се тупа в гърдите, че ние имаме толкова малко. Но може би просто в Белгия изследват повече от 100 човека на ден, като у нас.

За мен броят регистрирани нови не е информативен, освен ако не знаем колко се изследват на ден.
Обаче гледай смъртността сепак. Мислиш ли, че ако тук започнат над 50 човека дневно да загиват, могат да ги скрият?
Не вярвам аз. Тук сме като на село, не сме Китай, а сме една шепа хора. Няма да се чуе, че Гошо си е дошъл от Германия и си е заминал с дихателна недостатъчност... Все ще почне да изтича информация, каквото и да пишат в смъртните актове.

# 12 949
  • София
Щото не им изнася, че ако се направи масов скрининг, като в Корея, ще надминем Белгия в пъти

Нещо с тестовете яхнаха метлата 😂

# 12 950
Заразената с коронавирус лекарка във ВМА пък описва странни съвсем различни симптоми, които имала - високо кръвно, нарушен сърдечен ритъм, проблеми с червата, болки в корема и афти. Лекували я с витамини и антиоксиданти и последното й изследване показало наличие вече на антитела.
- в момента в "Лице в лице" по телефона.
Съответно, не 6амо няма ясно лечение, но лечението е индивидуално.
Аз пък ви казвам, че тоя вирус го има навсякъде.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 17:50 от unabella

# 12 951
Нищо не казаха за детето във Велико Търново.

И за Авигана пак никой не попита. Направо безобразие!

# 12 952
При Цветанка Ризова, по средата на интервюто с проф. Аргирова, имаше включване по телефона на болна лекарка във ВМА. Много интересно, потърсете го по-късно на запис!

# 12 953
  • София
Времето ще покаже. Надявам се, че няма така брутално да изпуснем нещата, че в един момент да се чудим откъде ни е дошло.

В началото на епидемията имаше специални показни акции с носилката за ебола и как ще пренасят съмнителните случаи с нея. Днес генералът обяснява - "абе, как ще я ползваме тази носилка, глупости" Нищо, че в Китай ползваха максимално средствата за предпазване, то у нас все едно грип борим.

Скрит текст:
Много зависи какво пише в смъртния акт. Едва ли починалите се тестват за коронавирус, след като вече са си отишли. А и знаем ли дали смъртността не се е увеличила

Генералът показва графика  на разликата между случаите в България и Белгия и се тупа в гърдите, че ние имаме толкова малко. Но може би просто в Белгия изследват повече от 100 човека на ден, като у нас.

За мен броят регистрирани нови не е информативен, освен ако не знаем колко се изследват на ден.
Обаче гледай смъртността сепак. Мислиш ли, че ако тук започнат над 50 човека дневно да загиват, могат да ги скрият?
Не вярвам аз. Тук сме като на село, не сме Китай, а сме една шепа хора. Няма да се чуе, че Гошо си е дошъл от Германия и си е заминал с дихателна недостатъчност... Все ще почне да изтича информация, каквото и да пишат в смъртните актове.

# 12 954
Болната лекарка, лекуваща се във ВМА каза: Тестове, тестове, тестове...

Костов, Мангъров, Аргирова също са за това.

Да не казвам кои не искат, че ще стане грозно...

# 12 955
Май тази работа с бързите тестове, само парите да си дадем. Смятам, че един КТ ще даде повече инфо.
Не знам защо толкова се обръща внимание на Мангъров. Като не му вярвате или го смятате за луд, не го слушайте.

# 12 956
  • Ispania
Първия диагностициран беше на 31 януари.
Вал, а казват ли защо не са отказали маршовете на осми март? Доколкото чух по нашите новини, е имало хиляди жени на улиците. Това беше казано като едно от възможните обяснения, че има повече жени заразени. Как коментират при вас?

По другия повод да кажа, че Австрийските авиолинии ще ни върнат парите за билетите до три месеца. Коя е вашата компания?

Вече има няколко жалби към организаторите на това шествие, едни от които са партията на президента. Всичката история е напълно политическа , не спряха шествието заради популизьм “вижте какво правим за жените “, и там са се заразили депутатките, и от там някои от депутатите(включвайки и първата дама, която също е заразена).
Но реално онзи “уикенд”, в Испания имаше 18000 църквовни мероприятия, 4000 мача,680 баскетболни срещи , конгрес на друга политическа партия (да кажем точно тези които плюят срещу шествието на 8 март).
Оказва се че президента и цялото правителство са знаели за опасността , но от чисти политически съображения не са спряли шествието(както и всичко останало). На 9 март чак започнаха да взимат мерки , когато половин Мадрид беше заразен .
Моите билети са с България Айр, все още няма да връщат пари, нито да отменят полети🙄. Дано вземат пример пт Австрийците.

# 12 957
Скрит текст:
Скрит текст:
В Испания нещата са направо... Не ми се мисли нас какво ни чака.

А какво общо имаме ние с Италия и Испания като развой на събитията, та постоянно се вайкате за това и правите такива сравнения? Супер много съжалявам, че влязох в тая тема, пълна с drama queens.

Моето мнение накратко - Хората над 65 и/или такива  хронични заболявания, вкъщи без право да излизат, другите - живеем нормален живот, работим и си гледаме децата, без да контактуваме с изолираните. И така, до намиране на лекарство/ваксина. Но като чета, тук сме малцинство с този начин на мислене.
Ами излизайте, кой ви пречи? Живейте си живота и си извеждайте децата, обаче друга песен ще запеете, ако се окажете цялото семейство заразени, защото не е изключено, заразяват се хора във всички възрастови групи, има и млади починали.
Момче на 18 г. в Англия почина, без да е имал други заболявания.  
Скрит текст:
И, да, благодарение, че по-рано правителството взе мерки, има по-малко заразени, аз за пръв път ги подкрепям.
Може ли източника на тази информация?
Първо го чух по БТВ, но намерих и тази публикация.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/mladezh-na … britaniia-6107244
От тук
https://news.sky.com/story/coronavirus-briton-21-with-no-existin … hRsYeqiYpKleWrVlE
съмнявам се, че това е цялата истина обаче.
То и в тази статия казват, че 18г. момче е със заболяване от рисковите. Роднините на 21г. момиче казват, че е била здрава.
Цялата истина едва ли ще я прочетем, но поне да не всяваме паника излишно.
Не мисля, че всявам паника, точно обратното и давам линк с оригиналния източник на по-горе цитираният случай. Докато не стане масово такова измиране на млади и иначе здрави, единични случаи трябва да се подлагат на съмнение. До сега не съм чула подобно нещо, а вирусът не е от онзи ден.

# 12 958
  • Другата България
Тя тази носилка е една. В страната.
Какво точно и кого по-напред да пренесем с нея?
Да пренесем Пена от София, за да се започне после ропот от всички останали градове защо за София може, а за Горно Нанадолнище не може?

# 12 959
  • Пловдив
Аз вече съвсем се обърках. Симптоми всякакви. Добавиха и конюктивита в общия калабалък.....Статията е от ПИК без посочен източтик на оригинал и затова не давам линк. То не остана нецитирано заболяване като симптом.....

Общи условия

Активация на акаунт