COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 595
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 900

Във Варна рязък скок - кога успяха да станат 10-11 и казват ли нещо дали са прясно завърнали се от чужбина, Банско ..
Във Варна има 5. В терапия са.
Другите са Добрич.

# 12 901
  • София
И аз съм с болки в гърлото повече от две седмици. Изследванията ми не показаха възпалителен процес. Направих теста за корона в Цибалаб (така и така бях там) и е отрицателен.
Чудя се какво е това нещо. Вече не един човек чета с продължителни болки в гърлото.

# 12 902
Хубаво е, че спират камионите от Доминиканска република, Перу, Колумбия, Канада, Шри Ланка и др. минаващи през България на път за Турция Simple Smile

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/25/rd-01 … 9_ot_25032020.pdf

# 12 903
Мангъров по Нова. Удавник за сламка. Толкова внимателно го слушах... Не можа да ме убеди, че трябва да изоставим сегашните мерки и да почнем масово тестване.
И масово преболедуване. Ами аз не искам точно сега да го изкарам, искам след една година.
Е, аз пък искам сега да го изкарам  докато съм здрава и имунната ми система е бетон. След 1-2 години може да не съм... Добре, че не е по желание на всеки...

# 12 904
  • Варна
.
Чудя се какво е това нещо. Вече не един човек чета с продължителни болки в гърлото.
Глобус истерикус? Simple Smile

# 12 905
  • Варна
Лъки, и аз така се надявам, защото бройката на Варна+ Добрич отговаря на тази, която съобщиха за Варна. Обаче тук показва отделно Варна 11 и Добрич 6. За сметка на това намаляха със 7 бройките, фиксирани в графа "неизвестна локация". И Мутафчийски ги съобщи отделно...

Болните са в Инфекциозна клиника, която е в двора на Окръжна болница (Св. Анна), но се води към Терапията (Св. Марина).

# 12 906
Аз от две седмици съм с болки в гърлото и гърдите, от вчера с лек задух. Нямам температура и кашлица. Днес звънях на личния лекар, предписа ми антибиотик, ако задухът се задълбочи, да звъня на 112. Да се надяваме да не се стига дотам. За ковид нямам мераци да се изследвам, по-скоро бих искала рентгенова снимка.
Аз съм по същия начин. Болки в гърлото и гърдите. Без кашлица и температура. Почвам трета седмица без подобрение. От преди 2 дни почнах антибиотик. Личната ме преслуша и не чу нищо в петък. Бих се тествала. Даже се чудя за теста на Цибалаб. И бих си направила снимка. Изпих 30+ отхрачващи чая, направих поне толкова инхалации. И положението е все същото.

Аз пък имах сухота и едно дразнене в гърлото преди седмица. Ама беше нещо супер незначително. Сега с тия болки в гърба се чудя вече и аз има ли ми нещо или не? Тези цибалаб къде пише, че правят тестове ?

# 12 907
242 случая вече .

Само 40 от тях са в болница .

Новите заразени нямат общо с предните досега .
16 в София
1 в Плевен,
2 в  Благоевград ,
2 в Пловдив ,
вече и  1 в Сливен .

Сигурно ли е, че само 40 са в болница?

# 12 908
  • София
И аз съм с болки в гърлото повече от две седмици. Изследванията ми не показаха възпалителен процес. Направих теста за корона в Цибалаб (така и така бях там) и е отрицателен.

Да не е възпаление на синусите със заден ринит? Тогава се наблюдава такава персистираща болка в гърлото от стичащия се секрет.

Франсоаз, има начини да си гарантираш заболяване ако искаш - обикаляй повече супермаркети и аптеки, може и ДКЦ без ръкавици, опипай хубаво и после си оближи ръката и готово. Щом искаш сега да го изкараш, тъкмо ще имаш имунитет.

# 12 909
  • София
Генералът показва графика  на разликата между случаите в България и Белгия и се тупа в гърдите, че ние имаме толкова малко. Но може би просто в Белгия изследват повече от 100 човека на ден, като у нас.

# 12 910

Във Варна рязък скок - кога успяха да станат 10-11 и казват ли нещо дали са прясно завърнали се от чужбина, Банско ..
Във Варна има 5. В терапия са.
Другите са Добрич.
https://www.bnr.bg/varna/post/101246405/ivan-portnih-10-sa-zaraz … navirus-vav-varna

10 са във Варна, се оказа.

# 12 911
242 случая вече .

Само 40 от тях са в болница .

Новите заразени нямат общо с предните досега .
16 в София
1 в Плевен,
2 в  Благоевград ,
2 в Пловдив ,
вече и  1 в Сливен .

Сигурно ли е, че само 40 са в болница?
Така спомена Генерала , зададен от журналистка .

# 12 912
Лъки, и аз така се надявам, защото бройката на Варна+ Добрич отговаря на тази, която съобщиха за Варна. Обаче тук показва отделно Варна 11 и Добрич 6. За сметка на това намаляха със 7 бройките, фиксирани в графа "неизвестна локация". И Мутафчийски ги съобщи отделно...

Болните са в Инфекциозна клиника, която е в двора на Окръжна болница (Св. Анна), но се води към Терапията (Св. Марина).
вчера тук постнаха линк, но за жалост го затворих и не мога да го дам пак.
Бройката им е за Варна и Добрич заедно.

Това да не  ни радва. През отминалата седмица всеки ден имаше пълен полет от Лондон, и като знам как се спазва карантината, се кръстя по 3 пъти.

# 12 913
  • София
Пролетно време винаги е имало подобни досадни вируси/настинки  - хреми, кашлици, гърло, всъщност, освен короната има още сигурно хиляди щамове, от които можеш да кашляш, да те боли гърлото и пр.
Сега обаче, всичко е фокусирано към короната, и предвид симптомите на тоя вирус (гениален е бил тоя, дето го е измислил, щото освен всичко, характерно за настинка и грип, като симптом се включва дори диарията, липса на обоняние, скоро сигурно - липса на слух, замъглено виждане,аритмия, високо кръвно, захар, инсулин, всичко ще е симптом) - а си кихнал, а са те обявили за потенциален носител (не, че може и да не си, де). Лично аз съм от 2, вече от 3 ще станат седмици, с хрема, от време на време болки в мускулите, рядко кашлица; ами...в офисът не искат и не искат да ме пуснат да отида, това е...

Така че - тествайте се, но сте наясно предполагам, че тестът е с валидност към Момента на Взимане на Кръв/Проба, а не утре, нито други ден, предвид устойчивостта на вируса, дето се вика - два часа след теста може да го прихванете....

# 12 914
Май е време да свършва след като и БоБо похвали

Общи условия

Активация на акаунт