COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 526
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 12 885
Валерия, мойте съболезнования!

Момчето в Англия е имало други заболявания.

# 12 886
  • MI
Made in Italy Satisfied Не само един, два такива проекта има - от Бреша и Генуа.
https://tg24.sky.it/salute-e-benessere/2020/03/24/coronavirus-ma … -respiratore.html

Това видяхте ли го.
Decathlon  - лидер в борбата с covid19. Колегата,  чиято е идеята за приспособяването на водолазния шлем е за Нобелова награда 🏊‍♂️
Постнато е от лекар реаниматор🏊‍♀️

# 12 887
  • Варна
Валерия, съболезнования! Каквото и да се каже, е излишно и клиширано...

Понеже се даде пример с Турция,
Скрит текст:
където само хората над 65 години били изолирани, който иска, може да види снимки от Одрин и камерите от Истанбул. И ако има и малка идея как изглеждат нещата в тази градове при нормални обстоятелства, нека пак дойде да каже за кого са забраните и как всички "останали" си живеят нормално.

# 12 888
Валерия, съболезнования, в кой град е бил приет баща Ви?

# 12 889
Коригирах линковете.
Да казаха ми, че отхвърлят на база рентгенова снимка. Много добре си спомням обаче, че в Китай ползваха скенер. Доста по-скъпо. Тогава се чудехме в темата с хората, които пишехме по онова време защо така.

# 12 890
Дотук са тествани хора с пневмонии, вече хоспитализирани
Ами ето, че при мен това не е вярно. Петък приеха баща ми, тежък инсулт. После на ренген видяха, е че пневмония. На кислород с 2 венозни антибиотика. Когато попитах за ковид, казаха, че не това. Без тест, по преценка на лекарите. Така, че не изслеват всички в болница с пневмония.
По принцип след инсулт си застрашен от пневмония. Може би заради това са преценили да не го тестват. Поне това съм запомнила от случая с моя баща. Може и да греша, де.
Съболезнования за загубата ти.

# 12 891
  • Другата България
Скрит текст:
Извинявам се, ако е коментирано, но днес се наложи да поработя малко. 😜😁
В България се правят по 300 теста на ден. Тестват се предимно хора със симптоми и контактни.
Все още положителни са около 10% и по - малко от тях.
Това какво трябва да ни говори? 🤔
Още не е дошъл пика, правят се по 2-3 теста на човек, не успяваме да тестваме точните хора? 🤔
Как мислите?

Означава, че нямаме никаква представа къде се намираме, от колко време вирусът е при нас, имало ли е пик, ще има ли тепърва и т.н.
Дотук са тествани хора с пневмонии, вече хоспитализирани, и техните контактни, което не е никаква представителна извадка.
Испанците установиха случай на починала жена през януари с коронавирус.
Скрит текст:
Вирусът отдавна е в Европа. Но със сегашната система на тестове само продължава внушението, че имаме заразени едва от "вчера-оня ден", от Италия нали,  и продължава и виртуалният хейт срещу всички пътували, пътуващи, завърнали се или сега завръщащи се, макар за мен да е вече ясно, че отдавна сме прескочили момента с "внасянето" на вируса.
Това къде мога да го прочета официално?
Съвсем сериозно питам.
Малко развален телефон взе да става информацията в тази тема.
Случаят е на мъж и става въпрос за средата на февруари:
https://www.vesti.bg/bulgaria/ispaniia-syobshti-za-pyrvi-smyrten … ronavirus-6106462

Януари-февруари, Италия - Иран, всеки чул едно, запомнил друго, пък после го разбрал така, а не така...
Благодаря ти. Това го знам, но за януари за първи път прочетох сега.
За разваления телефон нямаш идея колко си права. И не визирам само горния пост.

# 12 892
Някой с някакво инфо, какво става в Турция и какви мерки се взимат?

# 12 893
Мангъров по Нова. Удавник за сламка. Толкова внимателно го слушах... Не можа да ме убеди, че трябва да изоставим сегашните мерки и да почнем масово тестване.
И масово преболедуване. Ами аз не искам точно сега да го изкарам, искам след една година.

Това е просто утопия. Айде да накара една циганска махала от 15000- 20000  да се изследва задължително.

# 12 894
Включвам за първи път новини от сутринта и ето - д-р  Мангъров "ако  получите задух положението върви в тая посока, но ако имате задух ден, после не, значи проблема ви е на втория етаж" Joy

# 12 895
242 случая вече .

Само 40 от тях са в болница .

Новите заразени нямат общо с предните досега .
16 в София
1 в Плевен,
2 в  Благоевград ,
2 в Пловдив ,
вече и  1 в Сливен .

748 Инфекциозни легла имаме към момента на разположение , с идея за увеличаване до 1 405

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 17:22 от alethea

# 12 896

Във Варна рязък скок - кога успяха да станат 10-11 и казват ли нещо дали са прясно завърнали се от чужбина, Банско ..

# 12 897
  • София
Аз от две седмици съм с болки в гърлото и гърдите, от вчера с лек задух. Нямам температура и кашлица. Днес звънях на личния лекар, предписа ми антибиотик, ако задухът се задълбочи, да звъня на 112. Да се надяваме да не се стига дотам. За ковид нямам мераци да се изследвам, по-скоро бих искала рентгенова снимка.
Аз съм по същия начин. Болки в гърлото и гърдите. Без кашлица и температура. Почвам трета седмица без подобрение. От преди 2 дни почнах антибиотик. Личната ме преслуша и не чу нищо в петък. Бих се тествала. Даже се чудя за теста на Цибалаб. И бих си направила снимка. Изпих 30+ отхрачващи чая, направих поне толкова инхалации. И положението е все същото.

# 12 898
В Германия са се загрижили, че няма да имат аспержи и не само, защото беритбата им обикновено се извършва от сезонни работници от България и Румъния. От 17 часа днес обаче е забранено влизането на граждани на двете страни, защото не са в шенгенското споразумение. Това е добавка към забраната за влизане в ЕС на граждани от трети страни. Отнася се също и за граждани на Великобритания и тези, които въведоха отново вътрешен контрол на границите си. Последните не знам кои точно са.

https://www.tagesschau.de/wirtschaft/corona-saisonarbeiter-101.html

# 12 899
  • Варна
За Варна никой не каза как станаха 11 от 4. Вчера Мутафчийски каза "Още един и стават общо 11". А ден преди това се говореше за 4. И имаше статия за 4 доказани и седем тествани с пневмония. Но не стана ясно дали тези седем са новите. Изобщо не обявиха ясно какво се случва.

Някой с някакво инфо, какво става в Турция и какви мерки се взимат?
Не съм чела техните медии, но това, което се вижда от дадените по-горе от мен източници, е достатъчно красноречиво. Улиците са пусти, магазините са затворени, пазарите - също. Дезинфекцира се всичко навън.

Общи условия

Активация на акаунт