COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 267
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 630
  • постоянно
Принц Чарлз с позитивен ковид -19, Камила с отрицателен.

Чарлз има симптомите, но се чувства ОК.

# 12 631
Много съм се замислила за бързите тестове.
От една страна разбирам притесненията на г-л Мутафчийски, че фалшиво отрицателния резултат ще доведе до измамна сигурност при някой, но мисля че това няма да доведе до неразумно поведение. От моя гледна точка, имайки отрицателен резултат, разумните хора няма да имат причина да спрат да се пазят и да пренебрегнат мерките, рискувайки да се заразят. Но все пак тези тестове в някаква част ще хващат и болни. Това е важно, защото само 12% от бизнеса е спрял, останалите хора работят. И има наистина важни сектори, където не бива да се допуска масово заразяване.
За тестовете с антитела няма две мнения – трябва да знаем как се движим. Нищо не пречи да се вземат да кажем по 50хил. теста и да се проследи както заразяването, така и оздравяването. Могат пък и да покажат някакви тенденции.
И частичната информация е по-добра от нищо – така мисля аз.

# 12 632
Да бе, това с масовото тръшкане е излишно нагнетяване на напрежение и излишна паника.

# 12 633
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Ако всички се тръшнат също няма да са по-различни последиците за икономиката. Вчера питах, но никой не каза как си представя алтернативата на сегашните мерки.
Няма да се тръшнат всички. Австрия е по-напред от България в Корона филма, тъй като от края февруари си имаме Корона и много повече статистически заразени. Навсякъде се тръби, че 80 % го карат леко, на крак. Никой няма да се тръшне, освен здравната система и здравните работници. Което естествено не е малко и не е маловажно. Карантината ще е макс 3 месеца, аз залагам на 2, като постепенно мерките ще се охлабват. Примерно при нас концерти и мероприятия са забранени до края на април и може би ще са последните, които ще се разрешат.
до Великден трябва да се оправят нещата. тогава в църквите е като на концерт. все пак всеки се надява на нещо.

# 12 634
Аз искам да знам защо всички по телевизията са без маски и ръкавици и без да спазват социална дистанция. Защо все щъкат насам натам, а карат хората едва ли не да мият хляба с веро, защото положението било сериозно. То е, де, не оспорвам това, но тези дето прокламират мерките, не ги спазват, а искат всички останали да ги спазват. Не, че този въпрос не е задаван досега, но с напредването на ситуацията, това става все по набиващо се на око.
В Парламента се смяха на Марешки, че се е опаковал като пашкул, а в същото време от трибуната опищяха орталъка едва ли не хората да пият белина, за да се предпазят и дезинфекцират.

# 12 635
  • Bulgaria
Аз искам да знам защо всички по телевизията са без маски и ръкавици и без да спазват социална дистанция. Защо все щъкат насам натам, а карат хората едва ли не да мият хляба с веро, защото положението било сериозно. То е, де, не оспорвам това, но тези дето прокламират мерките, не ги спазват, а искат всички останали да ги спазват. Не, че този въпрос не е задаван досега, но с напредването на ситуацията, това става все по набиващо се на око.
В Парламента се смяха на Марешки, че се е опаковал като пашкул, а в същото време от трибуната опищяха орталъка едва ли не хората да пият белина, за да се предпазят и дезинфекцират.

Тези от телевизията ще започнат да излизат положителни един по един и наистина ще стане страшно.

# 12 636
Най-вероятно, все още не може да се твърди със сигурност, че веднъж изкарана, Короната, няма да повтори, затова не искат да рискуват вирусолозите и др. с подобни отговорни твърдения.
Ако всички преболедували кажат, че не им пука вече, и се хукнат по доброволство, по работа, по други задачи, и вземат пак да се инфектират, че и други да заразят. Още изследвания трябват, рано е.

# 12 637
  • Пловдив
Аз от две седмици съм с болки в гърлото и гърдите, от вчера с лек задух. Нямам температура и кашлица. Днес звънях на личния лекар, предписа ми антибиотик, ако задухът се задълбочи, да звъня на 112. Да се надяваме да не се стига дотам. За ковид нямам мераци да се изследвам, по-скоро бих искала рентгенова снимка.

# 12 638
Val, как са нещата при вас?
Днес :
2937 починали ( до сутринта)
41900 заразени 😔.

Къде е това и този брой починали за какъв период е?

# 12 639
  • Варна
Здравейте, чета назад в момента. Но междувременно искам да попитам, мерките от МЗ според вас до кога ще продължат. Най - вече затворените ясли и градини, скоро не се е говорило за това. Според текущата заповед мисля че трябваше да са затворени до 29.03, това значи ли че от понеделник ще работят?

# 12 640
  • София
Лекинка-полекинка ни подготвят за дъъългичка карантина.
А, вече можело да се разхождаме, ма на дистанция.
Ся последно? Пълна изолация или изолация с разходки, без барчета, кафената, кина и мачове?
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/virusolog- … -6107375#comments

rozi4ka222, мерките тепърва ще се удължават. Брой ги до края на май поне, засега.

# 12 641
  • постоянно
Лекинка-полекинка ни подготвят за дъъългичка карантина.
А, вече можело да се разхождаме, ма на дистанция.
Ся последно? Пълна изолация или изолация с разходки, без барчета, кафената, кина и мачове?
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/virusolog- … -6107375#comments

rozi4ka222, мерките тепърва ще се удължават. Брой ги до края на май поне, засега.
Тук е разходка ( група от 2-ма макс ) и спазване на 2м дистанция от трети лица.
Веднъж на ден ти е позволено да се разхождаш за спорт. Можеш и до магазин и аптека да ходиш ако е силно наложително.
Молят гражданите да използват куриерски онлайн доставки ( където е възможно ) вмнесто да ходят по магазините- само хранителните такива работят в момента.

# 12 642
  • София

Защото няма да се чува добре на микрофоните, нито ще се вижда на камерите. И по други причини - да покажат, че застават с лицата си. А иначе, те са си като семейство там, сигурно на денонощие са повече заедно, отколкото със семействата си.

Шегата за Чарлз и короната ми хареса! Simple Smile

# 12 643
  • на пъпа на Златията
==
Ако наистина този вирус е толкова заразен, никой не може да ме убеди, че това, което ни се изнася като данни има нещо общо с реалността. Банско е под блокада от 10 дена, няма никакви нови случаи. Има 20-30 случая в болница, 4-5 тежки и уж всички сме под блокада, а реално се срещаме всекидневно по опашките в магазините.
==

2 самолета заминали от Банско за Израел са заразени .
Колко хора са това и колко мислиш е заразил едн такъв позитивен в Банско?Да предположим  че са 200  човека . Да са заразили  само още 200 . Дапредположим че само 10 процента   ще са много тежки за болница .
Това са 20 човека за болница . изведнаж  само в Банско . .
Както виждаш ние горе долу имаме вече толкова на ден новозаразени . .
Забравихте ли че ви се каза че  болестта се проявява  дори месец след заразата ? Карантината е 14 дни . Но това са едни първи , и Мутафчийски всеки ден ви казва  че чака повишение на случаите .

# 12 644
her_76 , къде живееш ? Къде е "Тук е ....." ?

Общи условия

Активация на акаунт