COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 642
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 585
  • Ispania
От седмици СЗО си повтаря без никой да чуе “вируса(не грип!!! Не знам хората които продължават да го наричат грип, не чуха ли, не разбраха ли все още🤔?) убива И млади хора и деца . ДА, процента е малък , но какво от това ? Този процент да го махнем от планетата , защото на някой му се ходи в парка или мисли за финансова криза? Колко е евтин за българина (само за някои !!!) живота. Евтин е , докато е живота на другите ,но странно как не помислиха че те може да са процента за който никой(те !!!) не мисли?
За възрастните хора изобщо не говоря... защото видях толкова коментари в България , на хора които ги “погребват” с лека ръка , че направо е страшно.
Света се бори да спаси всеки живот, независимо от възраст или социално положение , а ние имаме съграждани които на трезва глава са готови да оставят хората да умират, имайки възможност(дори тази възможност да е 0.00000002 процента), всичко да свърши преди да е започнало.

(Не помня дали тук може да се пускат статии, но бих ви пуснала с информация от СЗО за това което написах по-нагоре ).

# 12 586
Val, как са нещата при вас?

# 12 587
И ако се окаже, че 30 човека са го изкарали и имат антитела, какво? Ще си лепнат по една зелена табелка на челото. И? Как точно това ще ни помогне да спрем епидемията?

# 12 588
Скрит текст:
Оф, айде масово неадекватстващи в темата да не призовават толкова усилено към "мисъл" или да ми обясняват как да си измиеш калните краставици е психологически проблем.
Ако нямаше нужда от съвети за спазване на хигиена, бихме ли стигнали до тук?
Обръщал ли е някой от вас внимание как слизаш до спирката да купиш нещо, хващаш две дръжки, копче на асансьор, банкнота и след това от ръцете ти тече кафява вода? Междувременно палиш цигара, супер.
В  голяма гнусотия живеем, леко повишаване на хигиената няма да навреди.

Отворете прозореца, направете една ведрина за розови бузки! Sunglasses
Скрит текст:

Песента е пародия на режима в който е създадена и абсолютно адекватна към сегашният момент. Лично аз, благодаря за поздрава. Харесвам Висоцки и съм запозната, както с творчеството му, така и с условията в които е творил.
Определено си струва да се прочете текста на песента. Simple Smile
За тези, които не говорят руски, текста:
Скрит текст:
Утринна гимнастика

Дълбоко вдишване. Ръцете настрани.
Не бързайте, три-четири!
Бодър дух, грация и пластика.
Общоукрепяваща,
утринно отрезвяваща,
ако все още си жив – гимнастика

Ако сте си вкъщи –
легнете на пода, три-четири!
Изпълнявайте правилно движенията.
Стойте далеч от външното влияние –
привиквайте с новите неща!

Дълбоко вдишване до изнемога.

Разпространил се е по целия свят
грипният вирус – три-четири!

разпространява се, нараства заболеваемостта.
Ако си хилав – направо си за гроба!
За да запазите здравето си,
прилагайте, хора, разтриване.

Ако вече сте се изморили –
седнете-станете, седнете-станете.
Не ви плашат Арктика и Антарктика.
Главният академик Йофе
доказал е – конякът и кафето
ще се заменят от спорт и профилактика.

Не бива да се разговаря.
Приклякайте до изтощение,
не бъдете мрачни и навъсени!
Ако ви е много зле –
разтривайте се, кой с каквото има под ръка,
заемете се с водни процедури!

Не ни плашат лошите вести.
Нашият отговор е бяг на място.

Печеливш е даже начанаещият.
Красота – сред бягащите
няма първи и изоставащи!

Бяг на място общопримиряващ.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 13:40 от Sysly

# 12 589
Ще покаже колко хора са го изкарали "на крак", дали се изгражда имунитет и дали ще има пик в зависимост от броя на преболедувалите го.

TAED, аз дума не съм обелила срещу Мангъров! Ни добра, ни лоша.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 12:22 от Джаста Праста

# 12 590
Новите 2 случая в Пловдив

Медсестра сред новите болни в Пловдив, изследват лекари и пациенти в УМБАЛ „Св. Георги” - 59-годишна превързочна сестра към Неврохирургията на УМБАЛ „Св. Георги”.  

35-годишният пациент е в средно-тежко състояние, лекува се с Хлорохин

# 12 591
  • Пловдив
Няма да помогне да спрем епидемията, а ще има по-ясна картина относно тези, които вече са го преболедували. И ако се окаже, че не са 30, а дай Боже повече, поне малко ще намалее истерията. Защото оказва се изолацията е най-големия проблем. За много хора ще се окаже облекчение да разберат, че имат антитела. Чисто психологически ще помогне.

# 12 592
  • постоянно
И ако се окаже, че 30 човека са го изкарали и имат антитела, какво? Ще си лепнат по една зелена табелка на челото. И? Как точно това ще ни помогне да спрем епидемията?
Тази информация ще е критична за учените да знаят в какъв стадий на Пандемията са . Тези хора дефакто могат и да се върнат на работа или да " обслужват " тези под карантина . Има смисъл да се знае.

В ЮК сформират " армия " от доброволци - 250к , които ще се включат в различни миссии - доставка на храна и медикаменти по домовете, оформяне на първична информация  и ред други неща . Почти са построени две полеви болници , едната в Лондон , другата  в Средна Англия с капацитет по 4 к легла всяка . Подготвят се за ПИКА. Disappointed Relieved

# 12 593
  • София
Добре, де...създаваме полеви болници, а реално не можем да тестваме и настаняваме...или аз нещо не схващам?
Вчера генералът каза, че правят по 300 теста на ден и това е максимумът. Кога ли ще отворят новите лаборатории?!

Аз не чух добре .... 300 е капацитета на лабораториите или толкова сме направили за денонощието? Защото от 300 проби само
17 или 19 положителни, ние сме супер ....., ама

# 12 594
Това би имало смисъл единствено от научна гледна точка. В момента все още сме във фазата : тествай, открий заразените, тествай контактите, изолирай ги. Минем ли в следващата фаза, съвсем никой няма да го интересува кой карал и кой не.

# 12 595
Имам приятелка болна, потвърдена. Няма да Ви разказвам много за нея, защото самата мен ми е неудобно да я разпитвам постоянно. Не се намира в България, била е контактна с чужденци и е имала слаби симптоми, които са я завели в болницата. За момента е добре, минало е седмица някъде от теста.
Имам и друга позната, която по симптоми отговаря точно на коронавирус. Вчера каза, че и е изчезнало обонянието и вкуса. Тя също е добре. И двете се лекуват с температуропонижаващи. Вирус има, но този вирус не вкарва всички в болница и не вкарва всички в интензивно. Повечето го карат леко като  по продължителна настинка.

# 12 596
Тук нали доскоро любителите на конспирациите питаха "Ами Индия?". Повече от 1 милиард души в Индия в момента са в пълен локдаун.

В Индия сигурно има 60 милиона бездомници, които никога през живота си няма да влязат в болница. Инициативата на политиците им е доста амбициозна, но на практика е неосъществима, колкото и да ги бият. Аз лично питам: къде са труповете в Индия?

Цитат
Вечерният час, обявен преди това, се смяташе за тест, който обаче бе пренебрегнат от мнозина - например когато Моди призова хората да излязат и да ръкопляскат за медицинския персонал от балконите си, те не разбраха и излязоха на улиците, за да пеят и танцуват, пише Би Би Си. "Последиците от пълната блокада в Индия са огромни, не само икономически, но и социални, в страна, където общността е всичко и ходенето в храма, джамията или църквата е основна част от ежедневието за толкова много хора."

В речта, с която Моди обяви блокадата, той обясни, че ако за 21 дни индийците не успят да се справят, последствията ще ги спъват в следващите 21 години.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30508100.html

моята лична прогноза е, че регистрираните случаи на заразени и починали в Индия няма да минат тези на Бразилия

# 12 597
Имам приятелка болна, потвърдена. Няма да Ви разказвам много за нея, защото самата мен ми е неудобно да я разпитвам постоянно. Не се намира в България, била е контактна с чужденци и е имала слаби симптоми, които са я завели в болницата. За момента е добре, минало е седмица някъде от теста.
Имам и друга позната, която по симптоми отговаря точно на коронавирус. Вчера каза, че и е изчезнало обонянието и вкуса. Тя също е добре. И двете се лекуват с температуропонижаващи. Вирус има, но този вирус не вкарва всички в болница и не вкарва всички в интензивно. Повечето го карат леко като  по продължителна настинка.

Да, това е нещо, което се казва много пъти. Въпросът е да се погрижим за онези, които няма да го изкарат леко и да можем да помогнем на тях

# 12 598
Ще покаже колко хора са го изкарали "на крак", дали се изгражда имунитет и дали ще има пик в зависимост от броя на преболедували го.

TAED, аз дума не съм обелила срещу Мангъров! Ни добра, ни лоша.

Ако почне такова тестване за антитела, да се разбере, че много хора са го изкарали без да разберат и да се свършва.

Аз пък сега залагам, че руснаците ще изскочат с лекарство.

За социопатите се замислих, ама зависи какво се разбира под социопат, много широко ми е понятието.

# 12 599
На вас кое най-много ви липсва в изолацията?
Ходи ми се на планина.

Общи условия

Активация на акаунт