COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 210
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 870
Ето, че в тази гадна ситуация ми се случи да загубя баща си. Не стига мъката от загубата, ами и предвид ситуацията сестра ми няма да може да се прибере за погребението. Дори аз самата не знам ще отида ли. Бил е болен от няколко дни, получава тежък инсулт, а в болницата се потвърждава и пневмония.
Изолирани сме вкъщи от началото на извънредното положение, детето ми е с астма.
Предполагам им много хора в подобно на моето положение в момента по света.
Адски боли и е трудно. Вече ми е все тая изкуствено ли са го създали или не, конспирация или не...
Рано или късно всеки един от нас бива засегнат по някакъв начин от това положение.
Сестра ми стягаше сватба май месец. Приятелят й е от Румъния, там е почти военно положение. Армията е излязла по улиците, доколкото разбрах 800 души имат доказани.
Моите съболезнования.
Бъдете силни и се пазете.

# 12 871
Какво прави "старата дама" UK. Обединено масово домашно тестване на коронавирус ще бъде предоставено „до дни“. "
Хиляди 15-минутни домашни тестове за коронавирус ще бъдат доставени от Amazon на хора, които се самоизолират със симптоми или ще влязат в продажба на улица в рамките на дни, според Public Health England (PHE), с ход, който може да възстанови живота на много хора до подобие на нормалност преди блокиране."
https://www.theguardian.com/world/2020/mar/25/uk-coronavirus-mas … chobox=1585146737

# 12 872
  • София
Извинявам се, ако е коментирано, но днес се наложи да поработя малко. 😜😁
В България се правят по 300 теста на ден. Тестват се предимно хора със симптоми и контактни.
Все още положителни са около 10% и по - малко от тях.
Това какво трябва да ни говори? 🤔
Още не е дошъл пика, правят се по 2-3 теста на човек, не успяваме да тестваме точните хора? 🤔
Как мислите?

Означава, че нямаме никаква представа къде се намираме, от колко време вирусът е при нас, имало ли е пик, ще има ли тепърва и т.н.
Дотук са тествани хора с пневмонии, вече хоспитализирани, и техните контактни, което не е никаква представителна извадка.
Испанците установиха случай на починала жена през януари с коронавирус. Вирусът отдавна е в Европа. Но със сегашната система на тестове само продължава внушението, че имаме заразени едва от "вчера-оня ден", от Италия нали,  и продължава и виртуалният хейт срещу всички пътували, пътуващи, завърнали се или сега завръщащи се, макар за мен да е вече ясно, че отдавна сме прескочили момента с "внасянето" на вируса.

# 12 873
  • Пловдив
Много са обезсърчаващи новините за отказ от хоспитализиране на възрастни в Белгия и извозване на болни с влак до други болници във Франция от днес. Все ми се иска да са фейкнюз.
Извозване със санитарен влак има във Франция, та може и от Белгия да извозват, ако са им препълнени болниците. Извозват към по-малко натоварени болници.

# 12 874
Благодаря ❤️
Преди да коментира Мутафчийски има становища на различни организации. Тези, които имаме отношение към астмата сме наясно.
https://www.asthmafoundation.org.nz/your-health/covid-19?fbclid= … dOs9-ZbQlSkMFZNK4
https://www.asthma.org.uk/advice/triggers/coronavirus-covid-19/? … X-msu834Ojg9xoYSo
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/specific-groups/asthma … hzplkXYd9-aVBdTbw

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 16:58 от valeriq.k

# 12 875
Точно де.
Ако се тестват най - вероятните заразени, положителните тестове не трябва ли да са повече? 🤔

# 12 876
  • MI
Вчера в Италия  6 годишно е починало
Иран, не Италия. Което не променя факта, че и новородени се разболяват.

# 12 877
Точно де.
Ако се тестват най - вероятните заразени, положителните тестове не трябва ли да са повече? 🤔

Не знам, ама в първите дни само се говореше за съмнителни, непотвърдени и им правеха тест по 3 пъти...та реалната бройка тествани хора още пада....

# 12 878
  • Другата България
Скрит текст:
В България се правят по 300 теста на ден. Тестват се предимно хора със симптоми и контактни.
Още не е дошъл пика, правят се по 2-3 теста на човек, не успяваме да тестваме точните хора? 🤔
Как мислите?

Означава, че нямаме никаква представа къде се намираме, от колко време вирусът е при нас, имало ли е пик, ще има ли тепърва и т.н.
Дотук са тествани хора с пневмонии, вече хоспитализирани, и техните контактни, което не е никаква представителна извадка.
Испанците установиха случай на починала жена през януари с коронавирус.
Скрит текст:
Вирусът отдавна е в Европа. Но със сегашната система на тестове само продължава внушението, че имаме заразени едва от "вчера-оня ден", от Италия нали,  и продължава и виртуалният хейт срещу всички пътували, пътуващи, завърнали се или сега завръщащи се, макар за мен да е вече ясно, че отдавна сме прескочили момента с "внасянето" на вируса.
Това къде мога да го прочета официално?
Съвсем сериозно питам.

# 12 879
В момента ако имате някакви симптоми, но не сте сигурни дали е коронавирус и личната ви изпише антибиотик ще го пиете ли?

Аз да. Даже, ако започна да усещам лек задух веднага започвам прием на антибиотик + Кленбутерол + нещо за отхрачване, но не АЦЦ, защото то отслабва действието на антибиотика. Изобщо няма да стоя и да чакам спокойно вкъщи, докато се влоша и чак тогава да звъня на някого

Валерия, моите съболезнования. Наистина е много тежко в такв момент Sad

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 16:59 от Lady Cassiopeia Duval

# 12 880
Дотук са тествани хора с пневмонии, вече хоспитализирани
Ами ето, че при мен това не е вярно. Петък приеха баща ми, тежък инсулт. После на ренген видяха, е че пневмония. На кислород с 2 венозни антибиотика. Когато попитах за ковид, казаха, че не това. Без тест, по преценка на лекарите. Така, че не изслеват всички в болница с пневмония.

# 12 881
  • В офиса
Благодаря ❤
Преди да коментира Мутафчийски има становища на различни организации. Тези, които имаме отношение към астмата сме наясно.
https://www.asthma.org.uk/advice/triggers/coronavirus-covid-19/? … 02RONTX4bY#Advice
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/specific-groups/asthma … JADTrIHseASgotvD4
https://www.asthmafoundation.org.nz/your-health/covid-19?fbclid= … 392DETTgldU 
Валерия, съболезнования!
На мен линковете не ми се отварят. Голямата ми дъщеря е астматичка, от това което четох, но не специално за астматици, а за вируса изобщо, очаквам при астма още по-силен отговор на организма и следователно повече проблеми.

# 12 882
Скрит текст:
Как мислите?

Испанците установиха случай на починала жена през януари с коронавирус.
Скрит текст:
Вирусът отдавна е в Европа. Но със сегашната система на тестове само продължава внушението, че имаме заразени едва от "вчера-оня ден", от Италия нали,  и продължава и виртуалният хейт срещу всички пътували, пътуващи, завърнали се или сега завръщащи се, макар за мен да е вече ясно, че отдавна сме прескочили момента с "внасянето" на вируса.
Това къде мога да го прочета официално?
Съвсем сериозно питам.
Малко развален телефон взе да става информацията в тази тема.
Случаят е на мъж и става въпрос за средата на февруари:
https://www.vesti.bg/bulgaria/ispaniia-syobshti-za-pyrvi-smyrten … ronavirus-6106462

Януари-февруари, Италия - Иран, всеки чул едно, запомнил друго, пък после го разбрал така, а не така...

# 12 883
Скрит текст:
В Испания нещата са направо... Не ми се мисли нас какво ни чака.

А какво общо имаме ние с Италия и Испания като развой на събитията, та постоянно се вайкате за това и правите такива сравнения? Супер много съжалявам, че влязох в тая тема, пълна с drama queens.

Моето мнение накратко - Хората над 65 и/или такива  хронични заболявания, вкъщи без право да излизат, другите - живеем нормален живот, работим и си гледаме децата, без да контактуваме с изолираните. И така, до намиране на лекарство/ваксина. Но като чета, тук сме малцинство с този начин на мислене.
Ами излизайте, кой ви пречи? Живейте си живота и си извеждайте децата, обаче друга песен ще запеете, ако се окажете цялото семейство заразени, защото не е изключено, заразяват се хора във всички възрастови групи, има и млади починали.
Момче на 18 г. в Англия почина, без да е имал други заболявания. 
Скрит текст:
И, да, благодарение, че по-рано правителството взе мерки, има по-малко заразени, аз за пръв път ги подкрепям.
Може ли източника на тази информация?
Първо го чух по БТВ, но намерих и тази публикация.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/mladezh-na … britaniia-6107244
От тук
https://news.sky.com/story/coronavirus-briton-21-with-no-existin … hRsYeqiYpKleWrVlE
съмнявам се, че това е цялата истина обаче.
То и в тази статия казват, че 18г. момче е със заболяване от рисковите. Роднините на 21г. момиче казват, че е била здрава.
Цялата истина едва ли ще я прочетем, но поне да не всяваме паника излишно.

# 12 884
Валерия, съжалявам за загубавта Ви! Дали е възможно да са отхвърлили ков-19 само по рентгенова снимка? Мисля, че се виждаха специфични матови петна на белите дробове.

Проф. Кантарджиев: Коронавирусът може да повтори, но рядко.

Общи условия

Активация на акаунт