COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 863
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 855
Поне веднъж на ден, или през ден, сме до магазинчето.... каква изолация е това? никаква
А защо? Може и веднъж седмично, че и по-рядко, при добро желание. Не трябва човек да си измисля причини за разходка, а точно обратното.
Вкъщи това пазаруване "на едро", което се получи като обявиха ИП, го направихме още средата на януари.
На 8 март бяхме до магазина последно "нормално", след това на 20ти ММ купи 1 щайга плодове от складче на едро и толкова. За момента не смята да посещавам магазин до към 10 април.

# 12 856
  • София
Може ли като пишете за починали деца и лади хора да давате и източника!!!

ето източник. Споменава се, че е имало и друго заболяване момчето. Но това няма значение. Това, че вирусът удря предимно възрастни, не означава, че младите са пощадени.

[https://www.telegraph.co.uk/news/2020/03/22/coronavirus-claims- … oungest-victim-18

# 12 857
Няма как отново да пламне в Ухан по същия начин, няма как да се създадат същите условия. Първият път известно време не забелязват какво става, не знаят, че има такъв вирус, нито подробности за вируса, няма тестове - нищо. После забелязват някакво увеличение на необичайни пневмонии, но първоначално местните власти крият и не взимат мерки. Докато се задействат, минава доста време и това нещо се разраства до голям пожар.
Когато случаите са единични протоколът за действие е друг - издирване на контактните лица и прекъсване на веригите на разпространение чрез карантиниране на отделните лица. Именно по този начин Южна Корея и Сингапур съвсем успешно се справят с вируса, така че Китай далеч не е единствената успешна държава. Просто тези две държави приеха нещата много сериозно и реагираха още в началото адекватно. В Европа и САЩ, настоящите епицентрове на пандемията, бяха танци, фестивали и омаловажаване до последно, а сега не могат да смогнат на трупове, докато икономиката е в свободно падане.
Така че за китайците не е проблем да се справят с единични случаи, СЗО също непрекъснато призовават да се тества много и да се издирват всички болни.

# 12 858
Скрит текст:
В Испания нещата са направо... Не ми се мисли нас какво ни чака.

А какво общо имаме ние с Италия и Испания като развой на събитията, та постоянно се вайкате за това и правите такива сравнения? Супер много съжалявам, че влязох в тая тема, пълна с drama queens.

Моето мнение накратко - Хората над 65 и/или такива  хронични заболявания, вкъщи без право да излизат, другите - живеем нормален живот, работим и си гледаме децата, без да контактуваме с изолираните. И така, до намиране на лекарство/ваксина. Но като чета, тук сме малцинство с този начин на мислене.
Ами излизайте, кой ви пречи? Живейте си живота и си извеждайте децата, обаче друга песен ще запеете, ако се окажете цялото семейство заразени, защото не е изключено, заразяват се хора във всички възрастови групи, има и млади починали.
Момче на 18 г. в Англия почина, без да е имал други заболявания. 
Скрит текст:
И, да, благодарение, че по-рано правителството взе мерки, има по-малко заразени, аз за пръв път ги подкрепям.
Може ли източника на тази информация?
Първо го чух по БТВ, но намерих и тази публикация.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/mladezh-na … britaniia-6107244
От тук
https://news.sky.com/story/coronavirus-briton-21-with-no-existin … hRsYeqiYpKleWrVlE
съмнявам се, че това е цялата истина обаче.

# 12 859
  • Другата България
Ще ви сложа тук едно инфо за онези тримата от Видин, помните ли ги? Дето бяха със съмнение за коронавирус, тръгнаха на своя глава за София и катастрофираха край Враца? И ви казах, че са ги настанили в Бяла Слатина в инфекциозна болница, която е единствената за региона, заемайки три легла заради съмнение. Ето, поредните "болни с коронавирус", предполагам няма нужда да изпадам отново в полемика защо първо трябва да се обадим по телефона, а не на своя глава да хукнем към болницата. Ако някой беше ги чул по телефона тези тримата  предварително, или бяха посетени на място, до долното нямаше да се стигне. И защо не всеки със съмнение трябва да е в болница. Защото в повечето случаи съмненията са неоснователни, поне засега. Не визирам само тези...идиоти, без извинение.
Цитат
След пoстъпването им в болничното заведение, започнали да буйстват и буквално изпотрошили отделението.  
Припомняме, че пътното произшествие се случи, когато семейството и техен приятел пътували към "Пирогов", където са искали да се изследват за COVID-19.  Съпругът на жената тогава сподели, че е международен шофьор и се е завърнал преди дни от Италия. И тримата изразиха съмнения, че са носители на коронавирус, защото имат висока температура и изпитват затруднение при дишане, за това тръгнали към "Пирогов" да си направят изследвания.  На мястото на инцидента веднага пристигна специално оборудван спешен екип, който ги транспортира до Бяла Слатина.  След като вчера излязоха резултатите от пробите им за коронавирус, които са отрицателни, истината лъсна. Оказа се, че видинчаните са се възползвали от създалата се ситуация в страната заради смъртоносния вирус, за да се отърват от тест за употреба на алкохол и наркотици след удара. Те обаче въобще не са предполагали какво ги очаква след твърденията им, че имат всички симптоми за COVID-19.  Семейството са приемни родители в крайдунавския град. Не е ясно как изобщо са минали теста, за да станат приемно семейство. След скандалите и вандалското поведение в болницата, тримата са прибрани в районното управление в Бяла Слатина. Оказало се, че мъжете са стари познайници на полицията и имат криминални прояви за над 20 кражби.

# 12 860
Ето, че в тази гадна ситуация ми се случи да загубя баща си. Не стига мъката от загубата, ами и предвид ситуацията сестра ми няма да може да се прибере за погребението. Дори аз самата не знам ще отида ли. Бил е болен от няколко дни, получава тежък инсулт, а в болницата се потвърждава и пневмония.
Изолирани сме вкъщи от началото на извънредното положение, детето ми е с астма.
Предполагам им много хора в подобно на моето положение в момента по света.
Адски боли и е трудно. Вече ми е все тая изкуствено ли са го създали или не, конспирация или не...
Рано или късно всеки един от нас бива засегнат по някакъв начин от това положение.
Сестра ми стягаше сватба май месец. Приятелят й е от Румъния, там е почти военно положение. Армията е излязла по улиците, доколкото разбрах 800 души имат доказани.

# 12 861
Много са обезсърчаващи новините за отказ от хоспитализиране на възрастни в Белгия и извозване на болни с влак до други болници във Франция от днес. Все ми се иска да са фейкнюз.

# 12 862
Съжалявам за загубата Ви, да почива в мир баща Ви.

# 12 863
  • София
Статията е интересна, за - бавните и бързите тестове, защо все още няма ваксина , как се прилага ваксината първо и защо трябва да се изчаква,  следват клиничните изследвания в/у хора,  антивирусните препарати,  мутирането на вируса, от какво умира новият коронавирус , предпазване и до колко може да ни защити, колко време "живее" коронавируса в/у предмети, белината, ах,  тази белина от която изпитват страх толкова хора тук, а тя е основен дезинфектант на нашите домове  и още и още ... Статията е дълга , но има какво да се научи, колкото и да съм лаик в тази област, все нещо ми се изяснява.
https://boulevardbulgaria.bg/articles/obyasneno-za-barzite-i-bav … kqpwE3hBApMYtggkc

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 16:55 от marchеva14

# 12 864
Казаха по новините някоко пъти, че коронавируса не бил по опасен за хората с астма и ХОББ, в сравнение с останалите.
Все пак при тези състояния има значима/сериозна дихателна обструкция и недостатъчност. Не мога да разбера защо не са рискови?
Точно сутринта ген. Мутафчийски го опроверга.
Той каза, че хората с астма както и децата са рискови, защото при тях по- бързо може да се стигне до бронхопневмония.
Децата с хронични проблеми са толкова рискови, колкото възрастните. Това са думите на генерала.
Проблемите с дихателните пътища ги дават на трето място по усложнения след сърдечната недостатъчност и диабета.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 16:48 от Elea Lea

# 12 865
Абсолютно никакво значение няма, че излиза само един. Аз и сина ми носехме маски, миехме се и се дизенфекцирахме като луди, а и двамата сме интроверти и ни е много лесно да спазваме дистанция. Мъжът ми обаче е по-небрежен и общителен и "падна" пръв. Писала съм по-напред. Едно слабо звено в семейството е напълно достатъчно. Как казваше генералът, помещението, в което е болният, става силно контаминозно или контаминирано, нещо такова. За тоалетните в бензиностанциите като говореше. Не вярвам и в тази домашна карантина докато живущи в същото жилище влизат-излизат от дома. Освен ако нямат наистина подходящи условия да се изолират (две бани, без общи помещения и т.н) Гледала съм клипа на китаеца с болната жена - е ако това е начинът, единици биха го направили. Аз лично когато се разболя мъжа ми, не го изхвърлих дори от общото ни легло. А така хъркаше в първата фаза, че направо ми идеше да му съкратя мъките Joy

# 12 866
  • София
Е ,  коронавирусът е от животински произход, може да му подействат препарати за животни Wink
Има много прекрасни лекарства ,които стават и за животни, и за хора и които за хора са забранени ,
а за животни не.
Например ГРАНОФОРИНА , който убиваше жестоки гнойни ангини с 40 градуса температури
само с едно намазване на гърлото и елиминираше употребата на антибиотици,
за хората го няма вече,
а за животните го има, но под друго име.

Защото се доказа канцерогенност при употребата му.
По същия начин се преустанови лечението с хинин, защото предизвиква тежки нежелани реакции.

Аз ще повторя за 10-ти път, че Домусчиев не може да произведе нищо за хуманна употреба в настоящите си заводи.

Не разбирам всеобщото мрънкане, дайте шанс на лекарите да се справят със ситуацията. Или трябва да стане зле, за да се убедим, че е нужно?
Приказките за слънце и разходки отчитам, че са на хора неспециалисти - нито кой знае колко слънце ще загубим за месец, два, нито толкова бързи изведнъж се загубва имунитет от стоене вкъщи, ако се храните правилно. А месец-два разлика ни приближават до по-успешно лечение. Аз вярвам на всички експерти - и наши, и чужди, които смятат, че това е най-правилният подход.

Валерия, съболезнования!

# 12 867
Извинявам се, ако е коментирано, но днес се наложи да поработя малко. 😜😁
В България се правят по 300 теста на ден. Тестват се предимно хора със симптоми и контактни.
Все още положителни са около 10% и по - малко от тях.
Това какво трябва да ни говори? 🤔
Още не е дошъл пика, правят се по 2-3 теста на човек, не успяваме да тестваме точните хора? 🤔
Как мислите?

# 12 868
  • на пистата
Това видяхте ли го.
Decathlon  - лидер в борбата с covid19. Колегата,  чиято е идеята за приспособяването на водолазния шлем е за Нобелова награда 🏊‍♂️
Постнато е от лекар реаниматор🏊‍♀️

# 12 869
  • Варна
Абсолютно никакво значение няма, че излиза само един.
Скрит текст:
Аз и сина ми носехме маски, миехме се и се дизенфекцирахме като луди, а и двамата сме интроверти и ни е много лесно да спазваме дистанция. Мъжът ми обаче е по-небрежен и общителен и "падна" пръв. Писала съм по-напред. Едно слабо звено в семейството е напълно достатъчно. Как казваше генералът, помещението, в което е болният, става силно контаминозно или контаминирано, нещо такова. За тоалетните в бензиностанциите като говореше. Не вярвам и в тази домашна карантина докато живущи в същото жилище влизат-излизат от дома. Освен ако нямат наистина подходящи условия да се изолират (две бани, без общи помещения и т.н) Гледала съм клипа на китаеца с болната жена - е ако това е начинът, единици биха го направили. Аз лично когато се разболя мъжа ми, не го изхвърлих дори от общото ни легло. А така хъркаше в първата фаза, че направо ми идеше да му съкратя мъките Joy

Има значение дотолкова, доколкото вероятността двама-трима или петима излизащи да се заразят е 2-3-5 пъти по-голяма. Както и да заразят...

Общи условия

Активация на акаунт