COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 170
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 975
Случаи по принцип могат да се изпуснат, но критичните и труповете няма как да не  се видят и усетят в един момент.  Ако е вярно това, което каза генералът, че хващаме само 2-ма на всеки 11, то значи, че имаме около 1300 случая, което е по-оптимистично дори от моите прогнози.

# 12 976
  • Пловдив
https://pik.bg/сензация-зад-океана-медици-от-сащ-алармират-повечето-жертви-на-коронавируса-имат-още-един--news915819.html

Баш конюктивид си пише. Че и асоциацията на офталмолозите е намесена. Новите случаи, нямали връзка със старите......Пълзи си вирусът. С тия възможности за тестване, пикът ще е около Великден, ама догодина.

# 12 977
  • Bulgaria
Но самото боледуване продължава дълго. Някъде беше описано по седмици. Това, че на 10-тия ден си ок, не е гаранция, че на 20-тия няма да се появи нещо друго. А и го има това фалшиво усещане за подобряване, след което се случва внезапно влошаване. Това, че не ти правят поне една снимка, за да видят за какво става въпрос, а ти казват стой си вкъщи и пий парацетамол...

# 12 978
  • тук-там
Добре това е вирус. Само температура защо се лекува антибиотик? Колконвисока температура вдига, знаете ли?
писах, че са изолирали стрептококи! Подробно съм описала не случайно!

# 12 979
Пир по време на чума.Изроди.
Министри и депутати - с по-високи заплати
https://eurocom.bg/new/ministri-i-deputati-s-po-visoki-zaplati

# 12 980
Двама приятели на сестра ми, англичани, смятат, че са я изкарали, отделно един от друг, тоест не са имали контакт. И двамата посочват загубата на вкус и обоняние като симптом.

# 12 981
Крадене като за последно Expressionless

# 12 982
Наистина много хора сме с това чувство за налеп/секрет в гърлото. И аз вече се чудя какво се случва и при мен е от 1-2 седмици.
И аз съм така. Все си прочиства гърлото.

# 12 983
Сравнението с Белгия беше пълна простотия, да ме прощава генералът, вече няколко пъти си хвали свръхнавременните мерки, ама прекалява ..
Не съм го гледала и нямам намерения. Извадил е цитат от контекста, но дали е вярно.? Какво казва БТА, цитирана в др. източници.
https://clubz.bg/96225-v_belgiq_nqma_da_priemat_v_bolnici_bolnit … razeni_s_covid_19
Уточнява се, че този подход се отнася до възрастни хора, за които и без новото заболяване се очаква да починат до края на годината заради деменция или други трайни здравословни проблеми. Допълва се, че тези решения ще бъдат съгласувани със семействата на възрастните хора.

Според белгийските власти, дори да бъдат приети в болница с COVID-19, възрастните с отслабено здраве биха получили същите животоподдържащи грижи, каквито им се предоставят и в старческите домове.Т. е., ако те имат нужда от кислород, той им е осигурен към момента и мястото/портативни апарати/, както и мед. наблюдение.
Мизерабъл!

# 12 984
  • на пъпа на Златията
Ммм даа,
Тези които бяха най върлите привърженици , че няма такова нещо като вирус ,   вече започват  да казват какво им се случва със застудяването на времето .
Мой познат около 30 годишен  каза че още преди 1-ви март  е прекарал  нещо с висока температура , треска , гърло , запушен нос, болки в гърдите , суха кашлица  и го е свалило за 2 седмици .
Сега го е страх да се види с родителите си  че са рискова група.
За да не пълним темата може  да се открие такава тема , кой как е прекарал тая "редня"  с какво  се е спасил  ,  както казваше баба ми .

Аз прекарах пак такова нещо  но без високата температура .

Дай Боже да сме  го прекарали вече .!!

# 12 985
Наистина много хора сме с това чувство за налеп/секрет в гърлото. И аз вече се чудя какво се случва и при мен е от 1-2 седмици.
И аз съм така. Все си прочиства гърлото.

Явно полвината сте  инфектирани.

# 12 986
Не е вадил цитат, каза че заедно с Белгия открихме първи заразен, но заради нашите супермерки, цифрите при нас са в пъти по-ниски.

# 12 987
  • София
Пир по време на чума.Изроди.
Министри и депутати - с по-високи заплати
https://eurocom.bg/new/ministri-i-deputati-s-po-visoki-zaplati
Затова пък са дарили по хиляда лева на калпак, общо 20 хиляди за Министерски съвет. 😒

# 12 988
Кое точно лъже, Лили? Къде точно го хвана в лъжа и знаеш, че е лъжа, и знаеш коя е истината? Хайде, кажи го!

Кога е казал, че е обикновен грип? Цитирай го като толкова си сигурна!
Вчера го гледах по ТВ Алфа. Каза, че това е една не особено опасна инфекция и че същото нещо го преживяваме всяка година с грипа.

# 12 989
По повод на онзи списък с лекарства, които не трябва да се използват.... Ибупрофена и т.н., като цяло за всички нпсвс ли важи или?? Например, когато получа бъбречна криза пия нимезил(нпсвс, но не е в списъка) Някой има ли инфо, мнение?

Общи условия

Активация на акаунт