COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 404
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 275
Така - в Банско всичко е наред и градът не пламти от заразени.
Това за ол инклузива са пълни глупости - в квартирите в Банско беше пълно с чужденци, по механите също, така че местните си имаха фул контакт с чужденците, да не говорим, че камериерките по хотелите, готвачи, бармани, са си банскалии, особено по малките частни хотели.

Нали уж вирусът бил много заразен и смъртоносен? Защо нищо не се случва в Банско? Те докато го затворят под карантина, вирусът вече е изциркулирал поне два пъти през града...нещо не ми се връзват нещата с тоя вирус...

Аз си мисля, че инкубационния период е по-дълъг и човек може да развие симптоми и след повече от 14 дни. Дано не съм права и хората там са здрави - ще е чудесно.

За инкубационния период се дава от 2 до 14 дена. Няма данни да е по-дълъг. Освен това, нали не мерим за начална дата на внасяне на вируса в Банско обявяването на карантина? В смисъл, карантината я обявиха поради това, че вече бяха намерили случаи в Банско, което ще рече, че не се знае кога е бил първият заболял там. А сега...нищо. Хм.

# 13 276
  • Пловдив
Съвсем се ошематиха с тая загуба на обоняние. Всеки с хрема няма обоняние.
Да, но загуба на обоняние с отпушен нос. Прочетох го някъде.

Мутавчийски каза, че нищо не е купено. Има обявена държавна поръчка.
Няма все още надеждни бързи тестове.
Поне за откриване на заразени, а не за преболедували.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 22:35 от dundi73

# 13 277
На това му се вика пасивна имунизация и е широко използвано в медицината. На австрийците колкото и да им се иска не откриват с това топлата вода...а пропо, този вестник, от който е статията е жълтеникав.

# 13 278
Значи, извинявам се, че съм писала преди за купените от ВМА 5 000 000 теста, а са 30 000 бройки.

https://czpz.org/jurisprudence/judge-and-prosecutor/12346-2020-0 … ARTKhUhfyS-NZeYbw

Та въпросът ми като лаик е:
Защо оглавяваната от ген.Мутафчийски ВМА е купила бързи тестове, след като не са качествени?
Същите ли са, като предлаганите от частните лаборатории?
И защо един тест в частна лаборатория струва 26 лв., а тези тестове са по 41.80 лв.?

Ей на тези простички въпроси искам да ми отговори специалист. Че аз от вируси, епидемиология и тестове не разбирам, но от цени и поръчки разбирам.
Ето видовете тестове - има 2 вида бързи -тези с антигена предполагам са по скъпи,отколкото с антителата,заиси какви са купили-а в статията не поясняват,но ако са се изтърсили за антитела ще е брутално.Но от друга страна статия без автор,източника..много съмнително..
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/24/4045110_testovete_sre … _vidove_sa_i_kak/
Хеликаза точно така бях разбрала и аз освен за това от белия дроб..
Андариел Мангъров си иска  антителата,а проф.Дростен за PCR тестове.Не се заяждам но обърни внимание,че и Мангъров на 6-та мин.мисля беше казва че не може да се хване с М -човек преди да е проявил симптоми от никой тест.Това в линка който качих от съвета..А след като прояви човек  симптоми  хващат  тестовете..Бърз ПСР,бавен ПСР или М.Той просто си иска неговите....
Както и да е-за мен въпроса с тестовете е приключен-изясних си Simple Smile,мерси и за мнението от Хеликаза.Сега вече само ще гледам кой на къде дърпа баницата...

И между другото Честито Благовещение!Да сме здрави!

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 22:54 от reninel

# 13 279
Нямате изчитане.
Аз от няколко дни се чудя дали това БЦЖ има някакво отношение към този вирус.
В Холандия (мисля) са сложили на няколко доктора експериментално.
В Бг е задължителна, в Испания и Италия не я слагат. За другите държави, не знам.

# 13 280
  • София
https://dariknews.bg/novini/sviat/probiv-pri-syzdavaneto-na-vaks … onavirusa-2218461
На такава ваксина трябва ли да и се изпитва нещо чааааааак толкова дълго. Да разбрах, че ваксина се слага на здрави хора, не виждад какъв е проблема, здрави хора много. На болните няма да помогне, но ще спре разрастването на пандемията.

Да, само дето на база наличните тестове в целия свят, за да се установи достоверно -носител ли си, преболедувал ли си или никога не си се заразявал с корона, трябва минимум...колко 48 часа? Ако не и повече, а през тия часове и преди да ти сложат ваксината ти можеш да го пипнеш - според официалните данни - отвсякъде и навсякъде.

# 13 281
Съвсем се ошематиха с тая загуба на обоняние. Всеки с хрема няма обоняние.
Да, но загуба на обоняние с отпушен нос. Прочетох го някъде.

И загуба на вкус заедно с обонянието. Аз вече много пъти го прочетох, имам предвид в интервюта на реални хора.

# 13 282
  • София
Сметката за Банско не е толкова трудна - хващаме първия регистриран болен, който е работил в Банско и броим 14 дни назад за по-голяма сигурност - тогава сме сигурни, че поне преди 14 дни той е хванал заразата от някого. Също броим 20 дни след регистрирането - тогава със сигурност пръска вируси, ако не оздравее. Така получаваме един интервал, през който би трябвало все някой да е заразен от него и да гръмне. Обаче може и да не гръмне, ако го е изкарал безсимптомно или е помислил, че кара настинка със сополи.

Не знам, Ренинел, вече започнах да се обърквам в подробностите, затова го цитирах какво каза, извадих го от записа, за да бъде коментирано. И аз го четох Торстен, че говори за друго. Да му се не види, покрай тази история вече и от тези неща взех да се интересувам, все едно на изпит ще се явявам!

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 22:36 от Andariel

# 13 283
https://dariknews.bg/novini/sviat/probiv-pri-syzdavaneto-na-vaks … onavirusa-2218461
На такава ваксина трябва ли да и се изпитва нещо чааааааак толкова дълго. Да разбрах, че ваксина се слага на здрави хора, не виждад какъв е проблема, здрави хора много. На болните няма да помогне, но ще спре разрастването на пандемията.

Ами реално действаща ваксина може би ще има най-рано до 2-3 години.
Иначе те и утре могат да изкарат сигурно, и да избият половината население на земята.
Трудно е да се установи дали една нова ваксина е наистина успешна. Може ваксинираните да започнат да боледуват даже по-тежко, или да има жестоки странични последици. Затова са и тези дълги изпитвания.
Аз не бих си сложила.

# 13 284
Сметката за Банско не е толкова трудна - хващаме първия регистриран болен, който е работил в Банско и броим 14 дни назад за по-голяма сигурност - тогава сме сигурни, че поне преди 14 дни той е хванал заразата от някого. Също броим 20 дни след регистрирането - тогава със сигурност пръска вируси, ако не оздравее. Така получаваме един интервал, през който би трябвало все някой да е заразен от него и да гръмне. Обаче може и да не гръмне, ако го е изкарал безсимптомно или е помислил, че кара настинка със сополи.

Това, че го е изкарал безсимптомно не означава, че не го е раздал по живо по здраво на околните - нали казват, че вирусът е много заразен? Е, щом е много заразен и толкова тежък - къде се покриха тежко болните от Банско? Или май няма такива и всичко е...един голям син балон? Thinking

# 13 285
  • Bulgaria
Дано да е така за Банско, но ако е така вече нещата наистина стават непроследими и наистина има прекалено много "тихи носители".

# 13 286
Кое "всичко" е голям син балон?

и наистина има прекалено много "тихи носители".

Тихи, шумни, накрая навсякъде стават много.

# 13 287
Нямате изчитане.
Аз от няколко дни се чудя дали това БЦЖ има някакво отношение към този вирус.
В Холандия (мисля) са сложили на няколко доктора експериментално.
В Бг е задължителна, в Испания и Италия не я слагат. За другите държави, не знам.
"прясно" сложена такава ваксина ускорява имунитета и един вид като страничен ефект пази и от корона- евентуално де.
Би било интересно да се направи и у нас, точно защото у нас се е слагала планово. И да се сравни действието.
Иначе нашата регулярна ваксина едва ли ни пази по принцип от короната.

# 13 288
  • София
Въпроса ми като лаик е какъв е тоя сайт, дето няма никаква информация кой го прави, защо го прави,някакви контакти..
Пък и да му вярвам...
Явно и от това не разбирате, гледайте си там цените и другото което ви е ясно.

Ами като си направиш труда да видиш, след това ще говориш. В статията има линкове към интервю на БНР и документи на ВМА. Ама най-лесно е да се използва просташки език, нали? И от каква позиция ми нареждаш какво да правя?

Вярвай си на каквото искаш. То, много е лесно, като не може да се даде отговор, да пратиш някого на майната му. Ти от какво точно разбираш?

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 23:04 от АРТЕМИС

# 13 289
Какво става в Испания? Има ли хора, които още работят там, или прибраха всички вече по къщите и болниците?
И още нещо, бихте ли казали, че вече половината население на Испания е преминало през ковид 19? питам живещите в Испания. Ние сме малко след тях като развитие на ситуацията. Около седмица -10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт