COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 170
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 290
  • I want it all and I want it now.
Темата е доста заразна и токсична.
Пишат се пьлни глупости.
Предната 😊 беше информативна и полезна. За сьжаление положението е доста зле. Тука в Германия продьлжават да не приемат сериозно положението. Препорьчват да взимаме витамини да бьдем спокойни. Сега, като останат още хора и без работа ще се увеличи и престъпността.

# 13 291
  • BG
Защо сте се вторачили в тези 14 дена, човек може да прояви и на 2-3 ден след заразяването симптоми, даже ми изглежда по-логично отколкото след 14.

# 13 292
Скрит текст:
Тъкмо прочетох разказ на един журналист при нас, казва че загубата на обонянието е била до степен, че не е усещал дали яде сладко, солено или люто. Все едно му е било, всичко имало вкус на пластмаса и това цели 10 дни.
Абсолютно същия симптом имах и аз, след ски в Южна Австрия, от които се върнах в началото на февруари. 7 дни по-късно загубих напълно обонянието си. Подобно нещо не ми се беше случвало.
Симптомите ми бяха следните:
Една седмица средно висока температура - 37.5-38.00 - с усещане за успиване. В края на тази седмица рязко покачване на температурата до 39.5 и сериозно втрисане (в рамките на един ден).
Сериозна хрема - около 4 дни с рязък старт и рязък край. (За протокола, да отбележа че по принцип имам проблеми със синузитите)
След хремата - тотална загуба на обоняние в рамките на около седмица, като носът е напълно отпушен, дишам през носа, но не усещам никакъв мирис. Навирам си помпичката на парфюма в двете ноздри и не усещам нищо. Обонянието започна да се  възвръща първо в дясната ноздра, в последствие в лявата.

Ами честито, вече си с имунитет Simple Smile
Може би трябва да си направиш тест за антитела.
Хубаво е, че си се разминала само с това и не е отишло към белите дробове.

# 13 293
Тука в Германия продьлжават да не приемат сериозно положението. Препорьчват да взимаме витамини да бьдем спокойни. Сега, като останат още хора и без работа ще се увеличи и престъпността.

Вие сте в Германия, колкото аз съм в Гренландия.

# 13 294
Защо казвате, че е забранено човек да излиза? Нали и Митафчийски каза, че може да се излиза, а за парковете е било да не се събират много хора? Разбира се говорим за хора не под карантина, а за всички нас.

# 13 295
  • София
Ох, чакай, че се замислих дали са 14 или 21 дни назад. Нашият заразен най-късно ще се разболее наистина максимум след 14 дни, нали? Обаче ако отделя вируси 4-5 дни преди клиничната картина, значи трябва да върнем назад 20 дни, защото тогава вече може да е отделял вируса. Вярна ли ми е сметката?

# 13 296
Стратегията на Швеция дава убийствени резултати. Само днес 18 умрели в Стокхолм. В цяла Норвегия за 1 месец 14.

Да, започна се! В 18.00 часа имаше пресконференция на здравните грижи в Стокхолм и техният директор Бьорн Ериксон каза "Бурята вече е тук в Стокхолм".

Сега започнаха да умират тези, заразили се преди три седмици. Голям скок през последните няколко дни и на тежко-болните в интензивните отделения.  Преди три седмици нямаше един критичен с ковид-19 на интензивно лечение, в момента са над 170.

300 души в Стокхолм са хоспитализирани през последните дни.

- Това е 64 повече от преди ден, казва Бьорн Ериксон.

В допълнение от тези 300-те в стокхолмските болници,  65 души се нуждаят от интензивно лечение - 17 повече, отколкото само преди ден.

Общо в цялата страна над 170 човека вече берат душа в интензивните отделения в страната и броят им всеки ден се увеличава. Швеция разполага с 572 интензивни легла.

За капак градският транспорт в Стокхолм беше отчел спад на пътникопотока през миналата седмица и този понеделник намалиха превозните средства, в резултат на което в понеделник и вторник хората се тъпкаха като сардели в автобусите. Имаше репортаж с една медицинска сестра, която беше бясна, че щяла да се задуши в автобуса, отивайки на работа. Няма такава идиотия, два дена хората да се тъпчат като копърки в консерва по време на пандемия.

Пред болница Каролинска в Стокхолм още в петък инсталираха 5 хладилни контейнера за трупове пред болницата. Разбира се, от болницата казаха, че се надяват да не ги използват, но трябва да бъдат подготвени и за най-лошия сценарий.
https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/kylcontaintrar-vi … som-extra-barhus/

Мерките са си все същите, т.е. такива почти няма.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 01:05 от Анонимен

# 13 297
Кое "всичко" е голям син балон?

и наистина има прекалено много "тихи носители".

Тихи, шумни, накрая навсякъде стават много.

Кое е големият син балон?
В Китай цялата история с Короната започва през декември 2019 г. Сега сме март 2020 г., а в Италия ври и кипи още от края на януари-февруари 2020. Което ще рече, че вирусът отдавна си е циркулирал в света, още преди Китай да обявят карантината в Ухан - инкубационният период е дълъг и времето за разпространение не се връзва на фона на общата заболеваемост. Няма как изведнъж толкова много хора да заболеят изведнъж, защото има инкубационен период, а и в Ухан наложиха карантина. Дано да ми разбрахте мисълта - Китай - декември, Италия - януари, а в Банско - нищо.

# 13 298
Ами честито, вече си с имунитет Simple Smile
Може би трябва да си направиш тест за антитела.
Хубаво е, че си се разминала само с това и не е отишло към белите дробове.

Въобще не е сигурно.Предполагам, че е бил някакъв друг вирус, може би Грип тип Б. А и времево не съвпада с разразяването на епидемията в Европа.
И все пак, как да си направя тест за антитела?

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 10:37 от bubanka

# 13 299
И грип Б и Корона вируса принципно са със симптом кашлица. На грипа е друга клиничната картина.

# 13 300
Скрит текст:

Коой го знае  . Кои са ТЕ ?
Айде стига с такива не издържам, не мога и  ТЕ знаят, така че съм ок да излизам.
Дайте я тази формула.
И аз не издържам. Но си седя на задника, защото не зная ТЕ да са казали, че няма как да НЕ хванеш от разходка.
Тук цяла Витоша забраниха.

Това за Витоша като го кажа тук и умират от смях. Няма да обяснявам - мислете логично.. ако можете...
Къде е това тук? Сигурно някоя скандинавска страна или Англия.
Ама налудничаво е да се забранят парковете и Витоша. Факт.

# 13 301
Ох, чакай, че се замислих дали са 14 или 21 дни назад. Нашият заразен най-късно ще се разболее наистина максимум след 14 дни, нали? Обаче ако отделя вируси 4-5 дни преди клиничната картина, значи трябва да върнем назад 20 дни, защото тогава вече може да е отделял вируса. Вярна ли ми е сметката?

Е да де, точно така. А и не се знае колко още вирусоносители и болни е имало в Банско - там идват хора от цял свят.

# 13 302
Съвсем се ошематиха с тая загуба на обоняние. Всеки с хрема няма обоняние.
Да, но загуба на обоняние с отпушен нос. Прочетох го някъде.

Мутавчийски каза, че нищо не е купено. Има обявена държавна поръчка.
Няма все още надеждни бързи тестове.
Поне за откриване на заразени, а не за преболедували.

Като човек дългогодишно страдащ от синузит и всякакви хреми, няма запушен, няма отпушен нос винаги нямам обоняние докато съм хремава и така е от години, отнема до 2-3 седмици да ми се възстанови. Същото и с вкуса.
Натъртвам, че като чета каква паника цари сега сигурно всеки с хрема си мисли за корона.

# 13 303
  • София
Ето и днешните резултати в Турция:
Направени 5035 теста.
Положителни - 561.
Починали - 15.
Общият брой заразени 2433.

Вървят си доста стремително нагоре.

# 13 304
Скрит текст:
Кое "всичко" е голям син балон?

и наистина има прекалено много "тихи носители".

Тихи, шумни, накрая навсякъде стават много.

Кое е големият син балон?
В Китай цялата история с Короната започва през декември 2019 г. Сега сме март 2020 г., а в Италия ври и кипи още от края на януари-февруари 2020. Което ще рече, че вирусът отдавна си е циркулирал в света, още преди Китай да обявят карантината в Ухан - инкубационният период е дълъг и времето за разпространение не се връзва на фона на общата заболеваемост. Няма как изведнъж толкова много хора да заболеят изведнъж, защото има инкубационен период, а и в Ухан наложиха карантина. Дано да ми разбрахте мисълта - Китай - декември, Италия - януари, а в Банско - нищо.

Изразявайте се по-ясно. Говорите за неточност на данните, а не за балон, което предполага измислена или несъществуваща история. Или има разминаване в жаргона, не знам.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 10:37 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт