COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 486
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 260
  • София
Така - в Банско всичко е наред и градът не пламти от заразени.
Това за ол инклузива са пълни глупости - в квартирите в Банско беше пълно с чужденци, по механите също, така че местните си имаха фул контакт с чужденците, да не говорим, че камериерките по хотелите, готвачи, бармани, са си банскалии, особено по малките частни хотели.

Нали уж вирусът бил много заразен и смъртоносен? Защо нищо не се случва в Банско? Те докато го затворят под карантина, вирусът вече е изциркулирал поне два пъти през града...нещо не ми се връзват нещата с тоя вирус...

Просто са си го изкарали тихом-мълком като сезонна настинка. Барабар с дъртите кръчмари и бабичките с квартирите.

# 13 261
Така...
Изслушах предаването с проф. Дростен.

Диагностика на инфекцията правят само и единствено с PCR тест, като спомена два изключително важни пункта.
Теста от гърлото е изключително надежден през първата седмица, защото там се намножава вируса. При влошаване обаче, през следващите две седмици той мигрира в белите дробове и там вариантът е да се изследва бронхиален лаваж. Това би могло да е обяснение за случая Домовчийски. Тоест е възможно гърлената проба да е отрицателна, но дробовете да са пълни с вирус. Интересното е, че във фекалиите също може да се докаже, но самият вирус не е вече инфекциозен.

Антитела каза, че се появяват 2-3 седмица, но едва от трета нататък са достатъчно специфични. Валидирали са при тях един такъв тест, сега са в процес на валидация на други. Могат да се използват за скрийнинг , кой е прекарал вируса, но не и за да определят кой в момента е активен вирусоносител.

# 13 262
Защо оглавяваната от ген.Мутафчийски ВМА е купила бързи тестове, след като не са качествени?

Според мен възможен отговор би бил, за да тестват постоянно лекари и полиция, защото май стана ясно, че нямаме сили да ги тестваме с бавните. Това са много мед. работници. Днес си мислех за тези хора, които са в най-голям риск.

# 13 263
Няколко пъти се спомена, че данните за Русия не са реални. Надявам се, че мерките, които са предложени са реални. Това, което ми направи впечатление, подредени просто и ясно.
https://dnes.dir.bg/svyat/putin-pusna-rusiya-v-platena-vakantsiy … aneto-si-na-vlast

# 13 264
  • Bulgaria
Това за ол инклузива са пълни глупости - в квартирите в Банско беше пълно с чужденци, по механите също, така че местните си имаха фул контакт с чужденците, да не говорим, че камериерките по хотелите, готвачи, бармани, са си банскалии, особено по малките частни хотели.

Нали уж вирусът бил много заразен и смъртоносен? Защо нищо не се случва в Банско? Те докато го затворят под карантина, вирусът вече е изциркулирал поне два пъти през града...нещо не ми се връзват нещата с тоя вирус...

Аз си мисля, че инкубационния период е по-дълъг и човек може да развие симптоми и след повече от 14 дни. Дано не съм права и хората там са здрави - ще е чудесно.

# 13 265
В UK -  за 24 часа около 405 000 са се записали доброволци за да подпомогнат здравната система. Повече от 24 000 последна година студенти медици и мед. сестри, както и над 11000 песионирани такива също се присъединяват.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-52029877

# 13 266
Тъкмо прочетох разказ на един журналист при нас, казва че загубата на обонянието е била до степен, че не е усещал дали яде сладко, солено или люто. Все едно му е било, всичко имало вкус на пластмаса и това цели 10 дни.

# 13 267

Коой го знае  . Кои са ТЕ ?
Айде стига с такива не издържам, не мога и  ТЕ знаят, така че съм ок да излизам.
Дайте я тази формула.
И аз не издържам. Но си седя на задника, защото не зная ТЕ да са казали, че няма как да НЕ хванеш от разходка.
Тук цяла Витоша забраниха.

Това за Витоша като го кажа тук и умират от смях. Няма да обяснявам - мислете логично.. ако можете...

# 13 268
Само да попитам, някой чул ли е нещо от Българската православна църква? Да са дарили нешо, да са организирали, да са помогнали или поне да са казали, че мислят да помогнат?
Аз чух, помагат за разпространението.

Аз преди малко по новините чух от един свещеник, че в църквата няма зараза и затова няма да затваря. Също и че в църквата има тайнство, а в къщи няма. Ужас.

Към вярващите, моля ви бойкотирайте БПЦ.

# 13 269
Каролев с две обвинения и гаранция 50,000 лв.

Ще отговаря за неспазване на карантината и заблуждаващи публикации в социалните мрежи.
Законът предвижда затвор до 5 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева.
Каролев трябваше да е под домашна карантина в София, тъй като малко преди обявяването на извънредното положение на 13 март, се е върнал от Великобритания. След като се върнал сам си подписал декларация и се командировал в Разлог. Заминаването му не е било неотложно, смятат от прокуратурата.
Във вторник е направен опит за призоваване на финансиста на адресите му в София, но не е открит там. Служител на СДВР се е свързал с него по мобилния телефон и е установил, че Каролев е в Разлог и категорично отказва да се яви пред органите на МВР. Това е и причината да бъде задържан.
От прокуратурата посочват и публикациите на Каролев в социалните мрежи, от които ставало ясно, че финансистът е излизал от хотелския комплекс и е демонстрирал незачитане на правилата и мерките, които са издадени срещу разпространението на коронавируса.
Според държавното обвинение с изказванията си той е поставил под съмнение мерките срещу COVID-19.

https://m.dir.bg/dnes/krimi/dve-obvineniya-i-50-000-lv-garantsiy … kray-koronavirusa

# 13 270
  • София
такаааа... Сега остава да се разбере и за кои точно тестове говори Мангъров, защото за мен има разминаване между казаното от Торстен за техните тестове за определянето на активния вирусоносител и това, което казва Мангъров за М телата и определяне на активен вирусоносител. Тук вече не ми е съвсем ясно.

# 13 271
Тъкмо прочетох разказ на един журналист при нас, казва че загубата на обонянието е била до степен, че не е усещал дали яде сладко, солено или люто. Все едно му е било, всичко имало вкус на пластмаса и това цели 10 дни.

Абсолютно същия симптом имах и аз, след ски в Южна Австрия, от които се върнах в началото на февруари. 7 дни по-късно загубих напълно обонянието си. Подобно нещо не ми се беше случвало.
Симптомите ми бяха следните:
Една седмица средно висока температура - 37.5-38.00 - с усещане за успиване. В края на тази седмица рязко покачване на температурата до 39.5 и сериозно втрисане (в рамките на един ден).
Сериозна хрема - около 4 дни с рязък старт и рязък край. (За протокола, да отбележа че по принцип имам проблеми със синузитите)
След хремата - тотална загуба на обоняние в рамките на около седмица, като носът е напълно отпушен, дишам през носа, но не усещам никакъв мирис. Навирам си помпичката на парфюма в двете ноздри и не усещам нищо. Обонянието започна да се  възвръща първо в дясната ноздра, в последствие в лявата.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 22:36 от Lea_Lea

# 13 272

https://czpz.org/jurisprudence/judge-and-prosecutor/12346-2020-0 … ARTKhUhfyS-NZeYbw

Та въпросът ми като лаик е:
Защо оглавяваната от ген.Мутафчийски ВМА е купила бързи тестове, след като не са качествени?

Въпроса ми като лаик е какъв е тоя сайт, дето няма никаква информация кой го прави, защо го прави,някакви контакти..
Пък и да му вярвам...
Явно и от това не разбирате, гледайте си там цените и другото което ви е ясно.

# 13 273
  • Варна
https://dariknews.bg/novini/sviat/probiv-pri-syzdavaneto-na-vaks … onavirusa-2218461
На такава ваксина трябва ли да и се изпитва нещо чааааааак толкова дълго. Да разбрах, че ваксина се слага на здрави хора, не виждад какъв е проблема, здрави хора много. На болните няма да помогне, но ще спре разрастването на пандемията.

# 13 274
  • София

Аз си мисля, че инкубационния период е по-дълъг и човек може да развие симптоми и след повече от 14 дни. Дано не съм права и хората там са здрави - ще е чудесно.
Ще се цитирам - ситуацията в самото Банско ще стане ясна след минимум седмица, считано от 29.03.
Всички тия камериекри, дето се цитират в горния пост, и пр., вероятно не живеят в сърцето на Банско и преди карантината са се прибрали в Благоевград (вече има положителни там) и в околните села. Някои са го изкарали или ще го изкарат тихомълком.

Общи условия

Активация на акаунт