COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 058
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 320
А помните ли учението с единствената специализирана носилка при евентуален заразен на летището. Тя е една за страната и днес беше гневно отговорено, че няма да се ползва. Била за ебола. Въобще, защо правиха учение с нея? Някакво успокоение за масите колко сме подготвени...

# 13 321
  • Пловдив
Пак да питам... ако човек има контакт с вируса по един или друг начин... задължително ли е да се разболее със симптоми или може да е ОК и да е само заразоносител?!?
Може и да не се разболее, нито да е заразоносител.

С носилката беше като с първите деца под карантина. Много шум за нищо. Зрелище да има.

# 13 322
За немскоговорящите не знам дали сте пускали подкаста на Дростен https://player.fm/series/das-coronavirus-update-mit-christian-dr … tests-kommen-bald
Този специално е за видовете тестове и е много полезен.

# 13 323
Малко да разведря обстановката. Сега видях по тв как млада мъжка пума се разхожда по опустелите улици на Сантяго леко ошашавена. Накрая прескочи оградата на затворено училище и я заловиха полицаи и ветеринари.

# 13 324
Сега кралицата е под голям риск - нали Чарлз е заразен, а тя на колко е....93? Казват, че са я покрили, обаче нали е дълъг инкубационния период и...

# 13 325
Дано да е така за Банско, но ако е така вече нещата наистина стават непроследими и наистина има прекалено много "тихи носители".
Ами не видях да коментирате, но на днешния брифинг генералът каза, че според някакъв математически модел се хващали 2 от 11 заразени. Къде това - не ми стана ясно. Май изобщо по света, защото въпросния модел ни го изпратиха от някъде.

А за Мангъров почвам да мисля, че тезата му е, че много хора са го преболедували вече, но това няма как официално да го изпляска, както си го говорим ние тук.

# 13 326
  • I want it all and I want it now.
Един познат е бил в контакт с болен. Направил си е тест и е отрицателен. Не е под карантина. Беше само няколко дни докато му направят теста.

# 13 327
PURE, ужасно е това, което пишеш за Швеция!
Училищата затворени ли са вече?
Дано не ти се налага много да излизаш навън..

# 13 328
Малко да разведря обстановката. Сега видях по тв как млада мъжка пума се разхожда по опустелите улици на Сантяго леко ошашавена. Накрая прескочи оградата на затворено училище и я заловиха полицаи и ветеринари.

Аз днес тръгнах безцелно по центъра на Кьолн и се почуствах на най-безопасното място на Земята, но беше просто грозно празно и направо нереално. Което изведнъж ме осветли, че местата не са сами по себе си красиви. Духът ги прави такива и без хора сме за никъде. Даже и море без хора е като това, което е виждал Робинзон Крузо.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 23:23 от Анонимен

# 13 329
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/sysedi-poi … e-drugade-6107413

Съседи поискаха медицинска сестра да „заживее другаде“

Простотията на хората няма граници. Ама същите идиоти, ще имат наглостта да искат лечение от медицинския персонал.

# 13 330
  • на пъпа на Златията
Ето го ключът:
В Италия китайците са около 380 000, като най-голямо струпване има в района на...Милано.
Нещата се изясниха. Честит глобализъм.

Отдавна го казвам това.
Още по соца гледах един филм , как италианци продават на Китай  оборудване за завод и строят заводи в Китай . Тия всички  китайци  са все търговски представители . Аз съм много озадачена че китайците които се завърнаха у нас  след тяхната Нова година  са всичките здрави . .

# 13 331
Дано да е така за Банско, но ако е така вече нещата наистина стават непроследими и наистина има прекалено много "тихи носители".
Ами не видях да коментирате, но на днешния брифинг генералът каза, че според някакъв математически модел се хващали 2 от 11 заразени. Къде това - не ми стана ясно. Май изобщо по света, защото въпросния модел ни го изпратиха от някъде.

А за Мангъров почвам да мисля, че тезата му е, че много хора са го преболедували вече, но това няма как официално да го изпляска, както си го говорим ние тук.

Именно. Ама как да го каже направо човека, като вече икономиката се държи на косъм и остава народа да избеснее от тази елементарна истина и....По-добре да си мълчи, така и така вече сме у киреча.

# 13 332
Цитат
Кой стаден имунитет???? Няма такъв, виж Италия. Минаха 40 дни в Италия, няма имунитет, нито намаление нито забавяне
В Италия вируса е стигнал на праткика според мат. модели до около 1,5 - 2% от населението, (няма значение че стат. показва друго) няма как да са изградили стаден имунитет, и заради мерките няма да го изградят, защото мерките спират прогресията на разпространение.
Цитат
Точно това му е тезата и затова иска да поръчваме точно определен вид тестове които са страшно неточни за сега болни, но са точни за хора вече прекарали заболяването. Но ако обича да си доказва тезите със собствени пари, а не да кара държавата да хвърля милиони за да видим как населението не е прекарало масово вируса. А и не е нужно, до колко хора е стигнал напрактика може да разберем и с математически модели без да хвърляме милиони затова.

# 13 333
  • София
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/sysedi-poi … e-drugade-6107413

Съседи поискаха медицинска сестра да „заживее другаде“

Простотията на хората няма граници. Ама същите идиоти, ще имат наглостта да искат лечение от медицинския персонал.

"Всяка промяна е като да хвърлиш камък в блато. Отгоре изплува мръсната пяна". Ем.Станев

# 13 334
  • София
Снимка от Видяно в София:
Чакал в Лозенец на Черни връх. Когато хората ги няма - животните идват.

Общи условия

Активация на акаунт