COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 985
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 335
Завиждам на оптимизма на някои хора. Как пък само ние от цялото земно кълбо го изкарахме тоя ковид безсимптомно и без да усетим. Че и повишена смъртност не отчетохме. Машини!

# 13 336
  • на пъпа на Златията
Малко да разведря обстановката. Сега видях по тв как млада мъжка пума се разхожда по опустелите улици на Сантяго леко ошашавена. Накрая прескочи оградата на затворено училище и я заловиха полицаи и ветеринари.

Аз днес тръгнах безцелно по центъра на Кьолн и се почуствах на най-безопасното място на Земята, но беше просто грозно празно и направо нереално. Което изведнъж ме осветли, че местата не са сами по себе си красиви. Духът ги прави такива и без хора сме за никъде. Даже и море без хора е като това, което е виждал Робинзон Крузо.

Има едни стари картини по света  за някъде 18-ти век мисля . Едни огромни здания с едни дървета по покривите им  и много малко хора по улиците . С едни високи  пилони които стърчат  над сградите и се чудеха за какво са били . За Росия пък първите етажи на сградите  са посипани до половината със пръст масово . и вратите даже на църкви  са станали приземни прозорци . Чудеха се  какъв ли катаклизъм е станал и защо хората са строли такива високи  сгради .

# 13 337
Завиждам на оптимизма на някои хора. Как пък само ние от цялото земно кълбо го изкарахме тоя ковид безсимптомно и без да усетим. Че и повишена смъртност не отчетохме. Машини!

Ние сме един от най-древните народи в света. Една Корона ли ще ни пребори?
Не знам вие как сте, но мен моите родители са ме учили и винаги съм го спазвала, че като се прибирам вкъщи, първо си събувам обувките, събличам си връхните дрехи, мия си ръцете и си обличам домашните дрехи.

# 13 338
Нещо хипотезата със заразата в Банско от чужденците ми издиша вече. Излиза,  че туристите в София, в Търново, в Пампорово. .....не са толкова заразни. А заведенията по центъра в столицата се посещаваха от много чужденци.
Възрастната жена в Габрово кой я зарази?

# 13 339
  • София
https://www.theguardian.com/world/2020/mar/25/uk-coronavirus-mas … lable-within-days

Ето такива тестове искам да има тук. Ще се охарчат много хора, но поне ще се успокоят.

# 13 340
Аз не знам защо с насмешка го казвате, но за мен е допустимо да има различия в реакциите на организмите на хора, живеещи на различни места.

Добре, аз малко се разсеях, но всичките дарения за какво ги оползотвориха?

# 13 341
PURE, ужасно е това, което пишеш за Швеция!
Училищата затворени ли са вече?
Дано не ти се налага много да излизаш навън..

Училищата и детските градини не са затворени, нито търговските обекти.

Абсурдната забрана за събиране на над 500 човека още е валидна.

Тепърва нещата ще се влошават, защото стокхолмското гето, което включва 5 квартала един до друг с население от МЕNA (Middle East and North Africa) явно е пламнало. От починалите до вчера в Стокхолм, най-малко 6 са били сомалийци от един район. Тепърва в тези квартали им раздават листовки на 15 различни езика от сомалийски до дари как да си мият ръцете. В тези гета живеят по няколко поколения на едно място заради културните особености. Шведската телевизия вече излъчва рапортите със субтитри и на арабски. Възрастните, които не знаят шведски и не следят шведски медии дори не били разбрали за ковид-19. Имало и много вече в интензивните отделения по болниците в Стокхолм.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/70A5V8/coronaviruset-drabba … a-familjer-sorjer

# 13 342
  • Далечният изток
Бързо се пълни темата с мнения и съжалявам, но няма как да изчета всичко.
Възможно е тази статия да е пускана вече, ако е така, извинявам се предварително, че повтарям.
Става въпрос за план за действие, предложен на правителството ни от харвардски възпитаници - Асен Василев и Кирил Петков:
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8355556?fbclid=IwAR2M5UNrV … ya4Uemh6GxIxp-tfk

# 13 343
  • София
Ето го ключът:
В Италия китайците са около 380 000, като най-голямо струпване има в района на...Милано.
Нещата се изясниха. Честит глобализъм.
Да, това е много точно! Създаден  е град в град и оттам идва и основната зараза.  Китайците основно се препитават с внос-износ, пътуват до Китай и обратно и... ето ти и коронавируса . Бергамо има огромен "град" от китайци...
Лошото на тази тема е, че след 5 - 10 поста отново ще се попита, "ама защо в Италия е така...." и това е защото никой не изчита предишните мнения, въпреки че има много ненужни, но ако всеки си направи малко труд  да се върне назад и да попрочете какво е писано, темата ще е наполовина. Така преди няколко поста назад пуснах разговор, който направих от Германия...разреших си да копирам част от него и пак се пита, как е там. В Германия нямаш ли определен час за преглед, -  колкото и да си болен няма как да отидеш ей така, днес ме боли главата и имим 37.5 темп. и  отивам до ЛЛ да ме види как съм, не! няма да стане, там е дисциплина.  Преди две години или три се оперирах в Германия,  Мюнхен, бях там на място, видях как работят,  видях и дисциплината им, направо е зашеметяваща, не можем и да си я представим..За да получа мнение  за операцията от този професор , на който много държах на мнението му,.. изчаках много време,  едно цяло лято и накрая се форсираха нещата и то много трудно. Но това е друга тема.
За Н.Й. има данни там  става страшно, огромен град - ето, пише, ама трябва да се чете .. https://btvnovinite.bg/svetut/nju-jork-opustja-zaradi-izvanredni … d-19-v-sasht.html

# 13 344
  • в страната на чудесата
Д-р Цветелина Спиридонова: Ако мислите, че сте болни и до 5-ия ден няма подобрение -скенер на бял дроб.

https://stolica.bg/zdrave/dots-d-r-tsvetelina-spiridonova-ako-mi … bYyh5ZOsUSE6deOZU
Вече ми идва в повече хирурзи да лекуват пневмония!
Има едно меме - стойте в къщи, ако не искате да ви интубира гинеколог:

# 13 345
  • Germany
marcheva14 с цялото ми уважение, но това което пишете е абсолютно невярно. Живея в Мюнхен вече 7 год. Всяка една сутрин мога да отида при личният си лекар, да кажа че ме боли глава и имам мигрена например, ще ме прегледа, дори и болничен ще ми даде. Вече за специалист може да има час след 2 месеца, но не е ли навсякъде така!?
Извинявам се, че размивам темата за коронавируса, но тук понякога големи глупости се пишат.
А Ню Йорк е град с 9 млн население, което има 14000 положителни. Не е чак толкова страшно.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 00:04 от PeaPink

# 13 346
Аз не знам защо с насмешка го казвате, но за мен е допустимо да има различия в реакциите на организмите на хора, живеещи на различни места.

Добре, аз малко се разсеях, но всичките дарения за какво ги оползотвориха?

Различните реакции на организмите се дължат на това, че храната на различните места е различна, водата, начинът на живот, културата, гени.
Много неща са различни и не мога да разбера, що се опитват да ни изкарат/направят еднакви?

# 13 347
Скрит текст:
Д-р Цветелина Спиридонова: Ако мислите, че сте болни и до 5-ия ден няма подобрение -скенер на бял дроб.

https://stolica.bg/zdrave/dots-d-r-tsvetelina-spiridonova-ako-mi … bYyh5ZOsUSE6deOZU
Вече ми идва в повече хирурзи да лекуват пневмония!
Има едно меме - стойте в къщи, ако не искате да ви интубира гинеколог:

Понеже е лесно да се направиш скенер и се намира под път и над път.

# 13 348
Цитат
Аз съм много озадачена че китайците които се завърнаха у нас  след тяхната Нова година  са всичките здрави . .
Може би беше през февруари и въобще не се говореше още за вируса.Чух в автобуса мъж говореше по телефона.Спомена,че всички китайци са се прибрали и седят вкъщи.Никой не работи.Страх ги е.
Изобщо не си дадох сметка от какво ги е страх.Впечатлих се,че просто ги е страх от нещо.Сигурно са гледали сериозно на нещата и за всеки случай са се самокарантинирали.

# 13 349
  • на пъпа на Златията
Ми някой тук в темата каза че в западните страни не са имунизирани   с БЦЖ  ли беше против туберколоза .
А ние тук ние май  беше задължително?

Общи условия

Активация на акаунт