COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 407
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 500
Април, разбира се, че всеки трябва да се пази и да пази близките си! Но в момента ти реагираш като напълно паникьосан човек, който не иска да знае какво се случва, защото истината може да го шокира още повече.

Хеликаза, тази сутнир Мутафчиев го каза за спирането на тестването в Германия.

Аз не съм паникьосана. Аз съм на работа в момента. Дойдох с градския транспорт. Ако искате да ви пусна и една актуална снимка от Витошка.

Но вие къде сте, струва ми се че вие и още няколко човека стоите в къщи, изпитвате стрес ако ви се наложи да излизате(ваши думи цитирам по памет). Но не спирате да призовавате хората да излизат, да преболедуват и да създават масов имунитет.

И още нещо извъртате както ви е удобно. Генерала каза и го повтаря от няколко дни Германия спира бързите тестове. Бързите повтарям за да го запомните

# 13 501
За Италия питаха даже Мутафчийски. Той каза, че просто са на друг етап. Мисля, че е рано да се каже защо точно там и тогава. Това тепърва ще е обект на много научни изследвания, в Китай, Италия и по целия свят, че даже и у нас. В момента обаче е много много рано за се каже със сигурност.
В Италия вероятно е комбинация от фактори. Китайските работници, мачове, особености на здравната система, на населението. Които тепърва, след време, ще се изследват.
В момента практически можем да черпим добър или лош опит за овладяване на епидемията
Вчера четох интересен лекарски коментар не помня от коя страна. Че лошото на мерките за профилактика и предпазване е, че ако имат ефект, ти се струва, че си преиграл Simple Smile и че проблема не е бил толкова голям Wink

# 13 502
“...се удължат до 13 април сегашните мерки за овладяване на карантината, като единствено да се позволи по домове да ходят колектори на битови сметки..”

Кои са тези колектори ? Нещо не разбрах.

# 13 503
Tesla, много хубав пост си написал. Съгласна съм с теб и хипотезата ти. Това обаче изкарва въпроси. Как така толкова заразен вирус, който живее на повърхности поне 20 дни, има го във въздуха и в атмосферата, успя да зарази само 80 000 човека в Китай?! Не спирам да си го задавам този въпрос. За мен не е възможно, каквито и мерки да са взели китайците. Ако наистина е така, смятайте че наистина 70% ще си го изкараме, проблемът явно е да не се случва на куп, защото здравната система ще колабира, а с нея ще замине и икономиката, само че повече жертви ще има. Аз не го гледам Мангъров, обаче имам приятели страшно доволни от него и не разбирам, защо е това хранене нон стоп. Бил психопат, бил не знам си какъв. Еми човека мнение си има, това че на нас не ни харесва е друг въпрос. Вчера гледах едно предаване с него от любопитство, да го чуя, за да видя, какво не му е наред на този човек. Той каза, че според него тези действия по никакъв начин няма да спрат заразата. Мисля, че много хора тук отказвате да го разберете. Човека ясно каза,че каквито и мерки да се взимат 70% ще се заразим, не е казал, че мерките не са правилни. Поне аз не го чух да казва това, но аз съм гледала едно интервю 5-10 минути, така че може да съм го изпуснала.

# 13 504
Да не са тия дето проверяват водомерите?

# 13 505
  • София
Април, на работа съм, но не всеки ден, и то не по мое желание, а защото цялата история с грипове, корона-епидемия го налага. Повярвай, бих предпочела да мога да си върша работата и хич не съм щастлива, че се налага да имам престои, защото това се отразява пряко на това с какво ще платя сметките и какво ще ям следващия месец. На всичко отгоре отпуската не е безкрайна. затова, сори, удряш на какъм с мен, не ти се получават обвиненията. Имаш ли още претенции към мен? Ако нямаш, можеш да съчиниш.

# 13 506
И още нещо извъртате както ви е удобно. Генерала каза и го повтаря от няколко дни Германия спира бързите тестове. Бързите повтарям за да го запомните
Точен цитат от сутрешния брифинг:
Цитат
...преди 12 часа Германия обяви, че няма да тества вече.
https://novini.bg/zdrave/bolesti/589368
На минута 22:18 започва въпросът, в чийто отговор казва това.

# 13 507
  • Пловдив
Да не са тия дето проверяват водомерите?
не, той поясни..това са тия като Изи пей дето се плащат сметки.

# 13 508
А аз не разбирам какво предлага Мангъров за тия 70 процента,дето ще се заразят? Ще ги лекува ли, как точно, къде и т.н. Аз разбирам, че 70 процента ще се разболеят. Но не приемам от тях 15 процента да умрат!
Искам да знам Мангъров, шаба, другия щаб, надареното МЗ какво предлага за тия 70 процента! Тест не бил добре, маска не, алгоритъм няма, лекарства не внасят, респираторите заети...значи явно да си носим по един бял чаршаф към арена армеец и толкоз?!?!?

# 13 509
  • Пловдив
Явно разчита на това да го изкараме на крак...

# 13 510
Имаш отговора във коментарите под статията. Все пак ето ти го и тук https://theconversation.com/coronavirus-what-the-2009-swine-flu- … ks-to-come-134076

Ще добавя и това тук, което ти е много важна част от отговора
Заболели в световен мащаб през 2009 от свински грип - 94 512, починали - 429.
За Ковид знаем всички какви са данните.

# 13 511
  • През девет планини в десета...
Здравейте, как стои  въпроса относно covid 19 във връзка с разпространителите на рекламни брошури на търговските вериги? Продължават да се разнасят от вход на вход и по някакъв начин излагат на опасност своето и чуждото здраве. Пък и всякакви промоции са предпоставка за скупчване на хора.

# 13 512
Германия няма никакво намерение да спира тестването, явно звездите му го говорят на Мутафчийски това....

# 13 513
Здравейте, как стои  въпроса относно covid 19 във връзка с разпространителите на рекламни брошури на търговските вериги? Продължават да се разнасят от вход на вход и по някакъв начин излагат на опасност своето и чуждото здраве. Пък и всякакви промоции са предпоставка за скупчване на хора.

Не е обсъждано да се предприема нещо...

# 13 514
Никъде не съм чула да препоръчват децата, хората въобще да се скрием в миши дупки.
Единствено посочваха, събирането на групи, неспазване на дистанция, ходенето до магазина по няколко пъти дневно, събиране по гости, пътуване без основателна причина.....

Препоръчват проветряването, циркукацията на свежия въздух, вируса се задържа в пространства, нееднократно се спомена, че през отворен прозорец е по-голяма вероятността да излезе, отколкото влезе.
Не знам защо някой, под "стойте си в къщи" насаждат, че трябва да се затворим и да дишаме белината от дезинфекцията вкъщи.

Миналата седмица като си ходих до мястото на моето детство в подножието на Рила. Еми, стриктно спазваха дистанция хората, махаха си от разстояние 30-40 метра, възрастните си правеха разходка сред природата сами,  деца с колело и родител далеч от всякаква странична компания.

Тук в равнината имам възможност да излизам сама на въздух и го правя. Възрастните съвестно излизат до магазин и обратно се шушнат по дворчета.

И какво,  градските баби, където до обяд по пейки, следобяд на сериали, ревнаха.

За ромите и карантина от 1 седмица вкъщи, и цялата рода идва да види завърналите се, няма повече да пиша....

На рентген не бих се подложила току така да си успокоявам страха, при такава динамика на вируса.

Общи условия

Активация на акаунт