COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 158
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 725
  • София
Аз лично за себе си мога да кажа, че не съветвам никого да излиза в неплатен отпуск, а само посочвам възможността за майките, като също я обмислям и за себе си.
Ако сте в положение да нямате какво да ядете, вероятно сте в групата на социално слабите и можете да се възползвате от услугите на социално подпомагане.

Тука става въпрос, че държавата изобщо не се сеща в какво положение са поставени тези майки, пък ако си самотна майка още повече. Ако работодателя си извършва дейност, майката иска да работи, но е невъзможно в предвид ситуацията, неплатен отпуск не е никакъв вариант, социално подпомагане пък още повече, с него и без него пак няма да можеш да си платиш сметките и да оцелееш.

# 13 726
Скрит текст:

Грей, не го възхвалявам Мангъров, но той беше човекът, който все пак изрече доста неща, които другите премълчаваха упорито. Той не е учител, не е възпитател, не е родител на населението. И все пак, не лъже, нали така! А често премълчаването на истината е на микрон от лъжата.

Житейския ми опит показва, че по един начин се говори когато не носиш никаква отговорност и по съвсем друг когато носиш на плещите си съдбата на цяла нация. Показва и друго - каквото и да ти говорят, винаги става въпрос за пари.. да си имате едно на ум Wink

Моят житейски опит показва, че дори в ситуация като сегашната се намира по една бяла лястовица, която напук на всеобщия тон излиза пред камерите и се опитва да влее малко здрав разум и не живее в приказките на Андерсен.

Така де, да се затворим всички по апартаментите си за 2 години, за да не застрашим живота на 20 тежко болни възрастни, които междувременно ще си отидат от първата настинка/грип/инсулт/инфаркт звучи много хуманитарно издържано, но все пак сме някои хора все още са в реалността. Head Band
Или по-скоро някой решава да се прави на клоун просто, за да е контра. И разни... Индивиди със съмнителни морални ценности го гледат като някакъв месия, проповедник, който ще ги спаси от лошият щаб.
Никой не е казал да се затворим всички за две години. А относно бройките, който си представяш може, ама ще са 20 починали до обяд в някоя малка болница.
Аз и вчера те питах, ама ти като типичен трол не искаш да отговориш. Сега ще подчертая въпроса:
Ти знаеш ли колко хора под 69 год са с хронични заболявания?
Знаеш ли колко деца са със хронични заболявания?
Знаеш ли, че вие "нормални и здрави"хора НЕ СТЕ ДОСТАТЪЧНО, ЗА ДА КРЕПИТЕ ИКОНОМИКАТА?

Надявам се сега да отговориш.
По. Главните букви не са викане, а натъртване на факт, който доста обягва на хората, дето си искат "нормалния" живот.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prof.-kantardzhiev-tochnat … dokazuema-2143692

Интервюто е отпреди 15 месеца.

Преди 15 месеца пак си имахме "хора под 69 год са с хронични заболявания", "деца са със хронични заболявания", а "нормалните и здрави хора" ходиха на работа.

Само че както разбираме от интервюто, годишно в България умират между "хиляда и няколко хиляди" души от усложнения на грип. Нормалния, стар, скучен, некоронясващ грип. Банален грип. Досаден даже, може да кажем.

Коронавируса не е "Деспасито" на вирусите  ... по-скоро е Гери-Никол - нищо особено, значително по-малко хитов от другите, но пък яко подплатен с финанси, медии и реклама. Anguished

И какво стана накрая? Баналния грип убива хиляди без брифинги, блокади, разпускане на парламента и паника.
О, каква поредна футболна драма.
Нормалният, некороносан грип има смъртност от 0,2 до 0,5% от заболелите. Нормалният, некороносан грип, вкарва в зависимост от възрастта от 9 до 27 души на 100 000 в болница.
От данните в Италия близо 50% от заболелите имат нужда от болнично лечение.

Ето от тук:

https://www.rochesterregional.org/news/2020/01/flu-season-2020

So far this season, there have been 45 million flu illnesses, at least 300,000 hospitalizations, and up to 46,000 deaths from flu.

Досега този сезон има 45 мил заразени, от които 300 000 са хоспитализирани и са починали 46 000.
В проценти:
Заболели в САЩ: 13,75%
Хоспитализирани от заболелите: 0,66%
Починали от заболелите: 0,1%

Толкова за добрият стар вирус. Само още едно нещо- средно време за болничен престой при грип -5 до 10 дни. Средно време за корона- от 2 до 8 седмици.

# 13 727
То варианти има, но данъчната и административна тежест в различна.
Надявам се, че никой не ти "виси на врата".Grinning

Ако някой ми висеше на врата, щях да висна на врата на държавата. Просто. Но понеже явно имаме само задължения, но не и права, ще се давим поединично. Важно е да се помогне само на едрите риби.
Да се определят хората от най-малкия бизнес, които внасят всеки месец 30% от заплатата си в държавата като "маргинали" е ужасно грозно и обидно, както и да го погледнеш. Надявам се знаеш какво значи "маргинал".

# 13 728
Мисля че ни се казва много по-малко дори,от целият ужас който ни очаква.........

Наистина ли някой вярва, че на политиците им пука за майка ви, баща ви, дядо ви или баба ви?
Наистина ли вярвате, че някой от Щаба се е загрижил за 80-годишната баба, със "сто хронични болежки", която утре може да почине от инсулт/рак/старост?
Отговорът се съдържа във въпросът ти..Не става въпрос само за  80 годишни баби..Хич не се вързвам на това колко "леко" го карат повечето хора..
Попитах за бабата, защото генерала сълзливо апелираше от екрана да мислим за възрастните си родители.
Но, да перефразирам въпроса така:
Вярва ли някой, че на който и да е политик, му дреме за народа?За теб, за детето ти, за родителите ти?

Скрит текст:
Сега поне има информация.Всякаква.Всеки може да чете, да търси....ако намерите поне един пример в човешката история, в който държава е действала основно и предимно в интерес на поданиците си, дайте да го видим.   Smiley  щото аз не съм попадала на такъв.

# 13 729
Ако е поетапно отварянето на областите, да кажем през 14 дена, като под области визирам:

Така мисля, че до два месеца ще можем да се поздравим с успех за цялата държава.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 00:19 от bubanka

# 13 730
Бояна, дали проф. Костов има роднини, деца или племенници, така той пръв да ги пусне на амбразурата да поемат удара. И дали си дава сметка, че тези млади като щъкнат утре и донесат на старите вируса пак ще стане мор навсякъде? Или изборът е гладен или мъртъв? Колко семейства могат да си позволят да не се виждат с възрастните си роднни по половин година да речем? А и сега като се замисля, аз и съпругът ми сме в рисковите групи, кой ще ме защити мен? Вместо да си впрегнат мозъците да намерят лек и да облекчат симптомите на заболяването поне, те тръгнали стаден имунитет да градят, щото сме били бедна държава. Бедна, ама досега мислех, че не сме от Третия свят поне....

# 13 731
  • Варна
Вярва ли някой, че на който и да е политик, му дреме за народа?За теб, за детето ти, за родителите ти?
И това какво общо има? Смятате, че ние смятаме, че политиците са алтруисти- идеалисти?
Политиците имат интереси. Освен това повечето са в рисковите групи.

# 13 732
  • на пистата

# 13 733
  • Варна
Ако е поетапно отварянето на областите, мисля, че до два месеца ще може цялата държава да си функционира нормално. Т.е. за летния сезон ще сме ОК.
Те като се отворят областите после може да се наложи да се затворят поради голям брой заболели.
Странни сметки правите.

# 13 734
Не се сърди, обаче имам чувството, че само ти не разбра, че това е направено, за да оцелее системата в момента. Не за баба ти, не за Франсоаз, не за Ли Лу. Разбирам, че не си била в предната тема и въртиш едни и същи въпроси, не е страшно, все някой ще отговори. Но пишеш постоянно еднолично и мисля, че все още не си разбрала, че говорим за заразяване първо на неизбежна линия. После на другите. Всички ще намажем (ако това е нещото, което те тревожи).

# 13 735
Скрит текст:
Скрит текст:

Грей, не го възхвалявам Мангъров, но той беше човекът, който все пак изрече доста неща, които другите премълчаваха упорито. Той не е учител, не е възпитател, не е родител на населението. И все пак, не лъже, нали така! А често премълчаването на истината е на микрон от лъжата.

Житейския ми опит показва, че по един начин се говори когато не носиш никаква отговорност и по съвсем друг когато носиш на плещите си съдбата на цяла нация. Показва и друго - каквото и да ти говорят, винаги става въпрос за пари.. да си имате едно на ум Wink

Моят житейски опит показва, че дори в ситуация като сегашната се намира по една бяла лястовица, която напук на всеобщия тон излиза пред камерите и се опитва да влее малко здрав разум и не живее в приказките на Андерсен.

Така де, да се затворим всички по апартаментите си за 2 години, за да не застрашим живота на 20 тежко болни възрастни, които междувременно ще си отидат от първата настинка/грип/инсулт/инфаркт звучи много хуманитарно издържано, но все пак сме някои хора все още са в реалността. Head Band
Или по-скоро някой решава да се прави на клоун просто, за да е контра. И разни... Индивиди със съмнителни морални ценности го гледат като някакъв месия, проповедник, който ще ги спаси от лошият щаб.
Никой не е казал да се затворим всички за две години. А относно бройките, който си представяш може, ама ще са 20 починали до обяд в някоя малка болница.
Аз и вчера те питах, ама ти като типичен трол не искаш да отговориш. Сега ще подчертая въпроса:
Ти знаеш ли колко хора под 69 год са с хронични заболявания?
Знаеш ли колко деца са със хронични заболявания?
Знаеш ли, че вие "нормални и здрави"хора НЕ СТЕ ДОСТАТЪЧНО, ЗА ДА КРЕПИТЕ ИКОНОМИКАТА?

Надявам се сега да отговориш.
По. Главните букви не са викане, а натъртване на факт, който доста обягва на хората, дето си искат "нормалния" живот.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prof.-kantardzhiev-tochnat … dokazuema-2143692

Интервюто е отпреди 15 месеца.

Преди 15 месеца пак си имахме "хора под 69 год са с хронични заболявания", "деца са със хронични заболявания", а "нормалните и здрави хора" ходиха на работа.

Само че както разбираме от интервюто, годишно в България умират между "хиляда и няколко хиляди" души от усложнения на грип. Нормалния, стар, скучен, некоронясващ грип. Банален грип. Досаден даже, може да кажем.

Коронавируса не е "Деспасито" на вирусите  ... по-скоро е Гери-Никол - нищо особено, значително по-малко хитов от другите, но пък яко подплатен с финанси, медии и реклама. Anguished

И какво стана накрая? Баналния грип убива хиляди без брифинги, блокади, разпускане на парламента и паника.
О, каква поредна футболна драма.
Нормалният, некороносан грип има смъртност от 0,2 до 0,5% от заболелите. Нормалният, некороносан грип, вкарва в зависимост от възрастта от 9 до 27 души на 100 000 в болница.
От данните в Италия близо 50% от заболелите имат нужда от болнично лечение.

Ето от тук:

https://www.rochesterregional.org/news/2020/01/flu-season-2020

So far this season, there have been 45 million flu illnesses, at least 300,000 hospitalizations, and up to 46,000 deaths from flu.

Досега този сезон има 45 мил заразени, от които 300 000 са хоспитализирани и са починали 46 000.
В проценти:
Заболели в САЩ: 13,75%
Хоспитализирани от заболелите: 0,66%
Починали от заболелите: 0,1%

Толкова за добрият стар вирус. Само още едно нещо- средно време за болничен престой при грип -5 до 10 дни. Средно време за корона- от 2 до 8 седмици.

А на "Диамантената принцеса"?

4 061 тествани пасажери, 705 положителни, 392 без симптоми ... и досега 11 починали и 587 оздравели.

Доста, доста слабичко като за ужасяваща мега-улстра-хипер чума.

P.S. За Ломбардия (в частност Бергамо) и Мадрид става ясно, че си има някаква локална особеност защо смъртността там е десетки пъти над където и да е по света.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 00:24 от bubanka

# 13 736
Ако е поетапно отварянето на областите, мисля, че до два месеца ще може цялата държава да си функционира нормално. Т.е. за летния сезон ще сме ОК.
Те като се отворят областите после може да се наложи да се затворят поради голям брой заболели.
Странни сметки правите.

Колкото и да е голям броят на заболели, няма да надхвърли броят, който би се получил, ако цялата държава е отворена. А това рано или късно трябва да се случи, няма как да държат държавата в локдаун завинаги.

# 13 737
Добре де, спрямо теорията на пулмолога Костов, който все пак не е епидемиолог или вирусолог, защо да ги чакаме да се самозаразят младите и не им шибнем по една доза вирус, че да не губим време?

Много странни неща прочетох. Не искам и да си помислям, че не знае какво говори, но нямам друго обяснение....

# 13 738
В Южна Корея, където наистина са тествали страшно много хора, там голяма част от болните са млади и жени, две групи, които по принцип са с по-ниска смъртност. Там епидемията беше пламнала от една жена в една секта, където мъжете и жените сядали отделно и т.н. И пак смъртността е 1,1%. Този проф. Костов като ги предлага тези неща сигурен ли е, че при нас нещата ще се развият като в Южна Корея, а няма да стане по-зле от Италия?

# 13 739
  • Варна
Колкото и да е голям броят на заболели, няма да надхвърли броят, който би се получил, ако цялата държава е отворена. А това рано или късно трябва да се случи, няма как да държат държавата в локдаун завинаги.
Ние не сме в локдаун. Доста бизнеси работят.
Туризма тази година го отписвам, поне големите хотели по курортите.
Иначе какво друго да отворят, нямаме кой знае какви индустрии, които страдат.
Най-потърпевши са наистина актьори, фризьори, козметици, адвокати и т.н. свободни професии. Но предполагам, че при проточване на нещата, ще може да се намери и за тях някакъв вариант.

Общи условия

Активация на акаунт