COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 850
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 785
  • БГ
Статистиките май трябва да ги гледаме само информативно. Къде са критериите кой как брои и какво брои. То почна да става като състезание. Кой ще напредне по бързо и ако днес бройките са по малко има ли спад. Ми няма. Не забелязвате ли, че при нас са 1+ няколко за деня. А Китай според мен вече са спрели да броят или поне не подават данни.
Какво каза СЗО вчера изолацията не е решение, само забавяне на темпа. Трябва да се атакува вируса..
Нашия щаб на това каза, да така го атакуваме като ограничаваме всички, колкото може повече.
Е.. аз моя извод си го правя, всеки за себе си.

# 13 786
След седмица, да отворят Бургаска област и така поетапно за страната, за да се придобие колективен имунитет.

Направо ви се чудя. Обяснихте ми че сте със автоимунно заболяване.
Не чухте ли,че излекуването на заразен от КВ отнема до два месеца и повече. Каква седмица, то ако за една седмица ставаше ...
И друго ви се чудя при положение че постянно се говори че маската не пази здравия откъде това спокойствие.
А пък и друго ако не сте разбрали това ограничение на контактите и дистанциране има за цел да предпази и възрастните хора и хронично болните.
Ама тия дето го правим и спазваме указанията явно сме лудите според вас.

Тука е като развален телефон. Аз надлежно написах мерките, които трябва да се спазват, пък кой каквото ще да си прави. На мен не ми се мисли за Виденовата зима. Обаче както се казва, парен каша духа. Тези, които не сте я изживявали, ви е широко около врата. И вече стотици пъти се пуснаха данни, че смъртността от този вирус е около 2%, по-малка от другите грипове, но не и не, не го вдяват това нещо някои хора и това е.

П.С. А за чистещите тоалетни само и само децата им да не гладуват - моля ви се, какви тоалетни ще чистите? То като обеднеят хората, сами ще си чистят тоалетните, ако ме разбирате...
Би ли могла да покажеш къде и кой е казал 2% смъртност? Последно по СЗО е 3,4.
А също кой грип е със смъртност над 0,8%. Можеш ли да ми покажеш? Защото дори в разгара си свинския грип не премина 0,8%.

# 13 787
Откога за болен работник, работодателя е длъжен да уведомява?И кого?
Ти сигурно падаш от Марс. На каква възраст си та не знаеш, че при епидемия случаите задължително се съобщават. Хайде, остави, няма смисъл. И без това е къде по приятно да си вървиш пет километра и да се радваш, че тъпаците са си вкъщи, а ти си се изложила на естествен подбор (при 80% по-малко живот около теб Simple Smile ).

Когато една група младежи тръгне неподготвена на поход, спасението им не се плаща от държавата. Сигурно си от първите, които натиска сами да си платят, нали. Но да излагаш хората на риск по време на пандемия и да плащат социално осигуряващите се, е ок. Те парите падат от небето и касата е бездънна.

ПП Не пазарувайте онлайн, мисля, че го писах, но пак да кажа, че е от основно значение да подкрепим магазините, когато отворят. Според мен това ще е началото на май.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 14:35 от Анонимен

# 13 788
Скрит текст:
Добре де..наистина ли си мислите, че големите държави, като Китай, САЩ, Франция, Италия, рискуват милиарди загуби и рецесия е така, за просто 1 грипченце? Сериозно ли виждате логика в това? Simple Smile СЗО и CDC обявяват пандемия, издават си разни мерки, щото примерно...им е скучно?
Скрит текст:
Китай си затваря 80 милиона + под карантина и си спира икономиката, щото да се повесели партията?
Не знам, по вашата логика всички държави на тоя свят трябва да са някви дебилни, със се вирусолозите, учените и тн - общо взето цяла сюрия идиоти, само в БГмама съзират истината и то е, че е просто вирусче.
Няма локални особености - има претоварване на здравната система, застаряващо и болно население и неспособност за лечение на всички нуждаещи се. Това е. Това опитваме да избегнем и ние, щото сме на по-лош хал като здравна система, брои медици, легла, машинария и прочие, от тях Simple Smile
Още не мога да приема, че уж интелигентни хора не могат да ги разберат тия елементарни нещица и търсят под вола - теле, при това по най-нелогичния начин Grinning Нищо де, конспирации и филми да има.
Смятам, че паниката се внесе от журналистите, после се разпространи измежду народа, който от своя страна принуди политиците да действат по този  начин. За това е много важно кой, как и какво разпространява в масовите медии, защото те наистина са четвъртата власт във всяка държава.
Ама точно така се е случило в Китай, да. Joy
Какви неща измисляте вече, за да рационализирате вашето нежелание да приемете реалността, просто не е истина.

# 13 789
Това е  ръководството /алгоритъма, който преведоха. Не е китайският. https://drive.google.com/file/d/1wK1-iptheo_xtyUb_R84ncmkwVv1nng … ZSkKBUVnt1VFKFWKM

# 13 790
Абе хора, дайте да оцелеем и оздравеем, после ще мислим икономиката бе. Какво от това че имам пари ако умра от коронавирус?
За съжаление, повечето хора след 1-2-3 месеца бездоходни, ще са :
"Какво от това, че оживях, като сега трябва да "ровя в кофите за боклук", за да нахраня детето?!"...

Откога за болен работник, работодателя е длъжен да уведомява?И кого?
Ти сигурно падаш от Марс.
Скрит текст:
На каква възраст си та не знаеш, че при епидемия случаите задължително се съобщават. Хайде, остави, няма смисъл. И без това е къде по приятно да си вървиш пет километра и да се радваш, че тъпаците са си вкъщи, а ти си се изложила на естествен подбор (при 80% по малко живот около теб Simple Smile ).

Когато една група младежи тръгне неподготвена на поход, спасението им не се плаща от държавата. Сигурно си от първите, които натиска сами да си платят, нали. Но да излагаш хората на риск по време на пандемия и да плащат социално осигуряващите се, е ок. Те парите падат от небето и касата е бездънна.
Ако бях на Марс, щях да съм щастлива....   Smiley   ама не съм, за съжаление.
Тази "пандемия" е изкуствена.
В нормално време, никой не съобщава за болни от грип/треска/настинка/диария или друго.
Реално, ставащото в тази "пандемия", по нищо не се различава от миналогодишната "пандемия", нито от "пандемията" през 2018, нито от "пандемията" през 2017....
Ама, наистина няма смисъл....
В статията, постната назад, добре бе обяснено защо някои хора се изявяват като "спасители на нацията".
И яростно "агресират" срещу инакомислещите.
Та така....

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 14:38 от Анонимен

# 13 791
  • БГ
Скрит текст:
След седмица, да отворят Бургаска област и така поетапно за страната, за да се придобие колективен имунитет.

Направо ви се чудя. Обяснихте ми че сте със автоимунно заболяване.
Не чухте ли,че излекуването на заразен от КВ отнема до два месеца и повече. Каква седмица, то ако за една седмица ставаше ...
И друго ви се чудя при положение че постянно се говори че маската не пази здравия откъде това спокойствие.
А пък и друго ако не сте разбрали това ограничение на контактите и дистанциране има за цел да предпази и възрастните хора и хронично болните.
Ама тия дето го правим и спазваме указанията явно сме лудите според вас.

Тука е като развален телефон. Аз надлежно написах мерките, които трябва да се спазват, пък кой каквото ще да си прави. На мен не ми се мисли за Виденовата зима. Обаче както се казва, парен каша духа. Тези, които не сте я изживявали, ви е широко около врата. И вече стотици пъти се пуснаха данни, че смъртността от този вирус е около 2%, по-малка от другите грипове, но не и не, не го вдяват това нещо някои хора и това е.

П.С. А за чистещите тоалетни само и само децата им да не гладуват - моля ви се, какви тоалетни ще чистите? То като обеднеят хората, сами ще си чистят тоалетните, ако ме разбирате...
Би ли могла да покажеш къде и кой е казал 2% смъртност? Последно по СЗО е 3,4.
А също кой грип е със смъртност над 0,8%. Можеш ли да ми покажеш? Защото дори в разгара си свинския грип не премина 0,8%.

Къде СЗО е определил тези 3,4 % и от какво. Към момента в света 22030 починали на 487648 заболели - % смъртност 0,04%. Просто периода на възстановяване е много дълъг като време , като възстановяване аз го разбирам по критерии да се получат два поредни отрицателни теста. Другото са прогнози, вкл. и СЗО

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 11:11 от bubanka

# 13 792
Тук някой беше написал, че е готов да чисти тоалетни, но да си нахрани детето. В този ред на мисли ровенето по кофи е малко вероятен вариант за предприемчив и здрав човек, който иска да работи. Вижте колко бизнеси се преориентираха за дни и шият маски и правят дезинфектанти. Сега че няма да ходим всеки уикенд  до гръцкото море е ясно, както и че магазини с четирицифрени цени на чанти и обувки няма да посещаваме, но гладни няма да останем.

# 13 793
Стига сте я размятали тази смъртност в момент, в който вирусът е активен и още имаме супер непълни данни.

# 13 794
ONE665 , така не се смята смъртност.

# 13 795
Аз пък не разбирам периода на възстановяване ли е дълъг или вируса е дълго в теб и просто трябва тест да докаже, че го няма. Не си спомням някой да е тествал колко време грипа е в организма.

# 13 796
Задължени са по закон, хотелиери и ресторантьори, да уведомят при случай на корона на техен служител, освен това ги затвориха вече, защото са си развъдници на заразата и без да знаят (също като круизите). Докато се установи, че готвачката е заразена, е пламнал целият окръг. Както барманачето в Тирол. И аз четох за него. Кого, и дали, ще успее някой да осъди, вече е друг въпрос.

# 13 797
Кого, и дали, ще успее някой да осъди, вече е друг въпрос.
Включиха съдбния апарат, защото собственикът е знаел. И той така на естествен подбор е оставил клиентите. Няколко дни заведението е работило. На седми е било ясно, на 13-ти са затворили заради общата забрана.

# 13 798
Аз пък не разбирам периода на възстановяване ли е дълъг или вируса е дълго в теб и просто трябва тест да докаже, че го няма. Не си спомням някой да е тествал колко време грипа е в организма.
Колко хора изобщо ги тестват за грип. Обичайно даже не ходим на лекар, вдигане температура лошо ни е, мъдро заключаваме, че ни е хванал грипа и се самолекуваме. Понякога ходим и на лекар, но и те рядко тестват. Изобщо, на грипа никой не му обръща внимание, не че не е опасен. Хората ваксини измислих даже, ама и тях не ги ползваме. А сега седим и тропаме нетърпеливо кога ще измислят ваксината за корона вируса.

Че е сериозен, сериозен, е, че трябва да се вземат мерки, е ясно. Но и че всичко около него е истерично и като чета оставам с усещането, че изведнъж хората са разбрали, че има и заразни болести и хората умират от тях, също не е лъжа.

# 13 799
  • БГ
ONE665 , така не се смята смъртност.

Не споря.. Но и 3.4 % не знаем как е сметнато.
На мен ми е по интересно как вируса се разпространява до места като Юкон, Аляска и отдалечени територии, които едва ли са туристически дестинации, как?

Общи условия

Активация на акаунт