COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 872
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 800
Бас държа, че има или няма корона, наесен всички  по собствено желание ще се наредим пред кабинетите за ваксина срещу грип.

# 13 801
Абе хора, дайте да оцелеем и оздравеем, после ще мислим икономиката бе. Какво от това че имам пари ако умра от коронавирус?
За съжаление, повечето хора след 1-2-3 месеца бездоходни, ще са :
"Какво от това, че оживях, като сега трябва да "ровя в кофите за боклук", за да нахраня детето?!"...
Познавам човек, ровил в кофите, за да нахрани детето си. Успя да си намери работа, да се задържи и да се справи, постигайки добър стандарт на живот. В работата си съм виждала доста хора, измъкнал се от мизерията.
Не познавам обаче мъртъв, върнал се от онзи свят да си гледа децата.

# 13 802
Ама Вие сериозно ли така подритвате икономиката? Аз съм за мерките, но съм против изречения тип "Нека оцелеем, пък после ще мислим". То наистина е така, ама за да оживееш ти трябва и храна. Не всички имат един склад зимнина. Тези хора какво правят?

# 13 803
  • Bulgaria
За мен все още си остават загадка безсимптомните - остават без симптоми докато се излекуват, развиват пневмония, но не знаят? А вероятно вируса може да предизвика и други проблеми - инфаркт например, не знам? Защо има хора, които умират, докато уж нямат сериозни оплаквания и не са в болница?

# 13 804

Какво каза СЗО вчера изолацията не е решение, само забавяне на темпа. Трябва да се атакува вируса..

Моля да ни кажете с какво да го атакуваме. Или оня Педрос от СЗО да ни каже.
Аз съм готова, даже и торбичка от Билла съм взела да събирам утрепаните вируси.
СЗО се оказа най безсмисленото нещо на света за съжаление.

# 13 805
На седми е било ясно, на 13-ти са затворили заради общата забрана.

Този е за затвор.

# 13 806
Бас държа, че има или няма корона, наесен всички  по собствено желание ще се наредим пред кабинетите за ваксина срещу грип.
Ще загубиш.   Smiley
Не съм си правила досега такава, не мисля и занапред да ползвам.
За протокола, НЕ съм боледувала досега от грип.
Или, ако съм, съм го карала "на крак", без да разбера, че е било грип.

# 13 807
Преустановява се приемът на пациенти в столичната Пета МБАЛ, заради потвърдени случаи на COVID-19
https://www.actualno.com/amp/bulgaria/chetiri-otdelenija-na-peta … utm_content=03_26

# 13 808
ONE665 , така не се смята смъртност.

Не споря.. Но и 3.4 % не знаем как е сметнато.
На мен ми е по интересно как вируса се разпространява до места като Юкон, Аляска и отдалечени територии, които едва ли са туристически дестинации, как?
Ми не знам, може би да питаш Световната ЗДРАВНА организация? Подчертавам здравна!
Излезнаха със този извод след като завършиха доклада си в Китай. Това беше преди да пламне Италия и да се напълни темата с 200 мнения в минута.
А хората от Аляска и Юкон да не са някакви аборигени, които не ходят никъде? Туристи от Аляска няма, които да си занесат вируса вкъщи.

# 13 809
Като човек, прекарал Виденовата зима с малко бебе, а Лукановата бременна мога да кажа, че беше лек дискомфорт в сравнение с тази руска рулетка в момента, когато не знаеш излизайки от дома си какво ще лепнеш и то кога ще те унищожи. И за почитателите на екзотичните храни и прочее био и еко изгъзици да споделя, че сме оцелявали и с малко хляб и олио. Преодолява се, стига да си жив и здрав. Къпали сме бебе на свещи, стояли сме на тъмно и студено, нямаше нищо по магазините - всичко това не е страшно, повярвайте. Малко се поразглезихме в последните години, та сега ни се струва страшно.

# 13 810
Аз пък не разбирам периода на възстановяване ли е дълъг или вируса е дълго в теб и просто трябва тест да докаже, че го няма. Не си спомням някой да е тествал колко време грипа е в организма.

Мутафчийски и това обясни,че при хора които са излекувани от пневмония все още има наличие на вируса.
В момента  мисля че са 8 такива в България.
Не спомена обаче дали могат да го предават и да заразяват други хора.

# 13 811
Не знам четохте ли вече председателя на контращаба, ако не сте, ето
https://dnes.dir.bg/na-fokus/prof-kostov-pred-dir-bg-do-mesets-t … te-na-ambrazurata

Не знам и той как си го представя, но да видим, поне на половината хора ще се хареса това. Ама днес, до след две седмици, не вярвам някой да мисли така.
Искам да попитам медицинският щаб КАКВА точно работа трябва да върши? Не трябва ли да се занимава с протоколите за лечение?
Защото досега не чухме нито едно изказване как ще лекуват, а само обсъждат и конфронтират мерките на другия щаб.

Unabella, ако се тестваш за грип на 6-7ми ден, вероятността да си положителна е минимална.

# 13 812
В Испания случаите не намаляват все още:

18: +2,538 случая, +107 смъртни случая
19: +3,431 случая, +169 смъртни случая
20: +2,833 случая, +235 смъртни случая
21: +4,946 случая, +324 смъртни случая
22: +3,646 случая, +394 смъртни случая
23: +4,517 случая, +462 смъртни случая
24: +6,584 случая, +514 смъртни случая
25: +7,937 случая, +738 смъртни случая
26: +8,578 случая, +655 смъртни случая
Наистина от къде са данните? Аз за днес виждам друга бройка, за вчера също?!

# 13 813
  • София
Коя реалност да приемаме? Защото тук много хора намират за напълно реално да седят затворени с месеци и години, но за други това е нереално и недопустимо. Дори има такива, които се изказват, че оттук нататък така ще живеем - вече на няколко места го четох, включително и в Medium. Аз нямам нищо против на когото му се живее така - да се затваря и да си живее. Хората с агорафобия са си хора...
Но да се вменява, че "ВСИЧКИ ще седите по къщите 18 месеца" - това не е... как да кажа... адекватно.
Вие бай Тръмп не го мислете и не си мислете, че Тръмп действа сам. Белият дом е пълен със съветници, иначе досега Оранжевия да е натиснал червения бутон. Да не забравяме, че заради некадърните си управници България е минавала през няколко национални катастрофи, а САЩ не може да се похвали с такъв анти-рекорд.

П.П.: Баща ми се ваксинира срещу грип всяка година. Единственото, с което му помага, е, че го кара на крак изключително леко...

# 13 814

Какво каза СЗО вчера изолацията не е решение, само забавяне на темпа. Трябва да се атакува вируса..

Моля да ни кажете с какво да го атакуваме. Или оня Педрос от СЗО да ни каже.
Аз съм готова, даже и торбичка от Билла съм взела да събирам утрепаните вируси.
СЗО се оказа най безсмисленото нещо на света за съжаление.
Ето тук те подкрепям с две ръце. Страшно неприятно се изненадах, че тези хора не знаят за какво са там и проспаха момента да ни спасят от пандемията.

Общи условия

Активация на акаунт