COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 794
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 815
"СЗО призова за по-активно атакуване на COVID-19, изолацията вече не е достатъчна.....Испания е закупила неефективни бързи тестове, El Pais писа в четвъртък, че закупените от Китай комплекти за бързи тестове, са по-малко точни от очакваното. "
Оказва се, че китайските тестове са ментета. Simple Smile Дали някой ще остане изненадан!? - мое допълнение.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30510693.html
svobodnaevropa.bg

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 15:06 от Sysly

# 13 816
Аляска е и туристическа дестинация, даже много добра, работят и българи там, и всякакви, ходят си по празниците у дома, и пак се връщат в Аляска после. Достатъчно е да има и един заразен като за начало.

# 13 817
Не знам четохте ли вече председателя на контращаба, ако не сте, ето
https://dnes.dir.bg/na-fokus/prof-kostov-pred-dir-bg-do-mesets-t … te-na-ambrazurata

Не знам и той как си го представя, но да видим, поне на половината хора ще се хареса това. Ама днес, до след две седмици, не вярвам някой да мисли така.
Искам да попитам медицинският щаб КАКВА точно работа трябва да върши? Не трябва ли да се занимава с протоколите за лечение?

Аз същото искам да знам. И искрено се надявам ББ да разформирова това сборище в най скоро време.

# 13 818
Та нека повечко да четат как лекуват колегите им от успешните държави, не да ми размахват пръст и да ми говорят за неизбежното и че някои щели да умрат.
Какво разбирате под успешни държави?
Има държави, които са успяли да предотвратят смъртта на 20-30-50-100 човека? Коя е? И са задържали вируса без да обявят по принуда в един момент карантина?
В България колко са починалите?

Няма безгрешни. Те са наясно, че каквото и да направят, ще бъдат накрая виновни, защото изхода в никакъв случай няма да е положителен. И винаги ще седи въпроса, а ако бяхме постъпили по друг начин,можеше да избегнем едикво си...
Не искам да съм на тяхно мяст. Нямат печеливш ход.
Дано да взимат най-правилните решения и да спасят повече хора .

# 13 819
# 13 820
И на мен действията на Медицинския съвет нещо не са ми ясни, дотук всичко е контра на направеното до момента. И Мутафчийски каза, че сега не е време за наука, а за спасяването на хора. Имам чувството, че МС е съставен от хора, които събират труд за дисертации и научни трудове или се подготвят за политическа кариера, ама така леко и не бързат. Всъщност до този момент имам впечатления само от Костов, Мангъров и Аргирова, моите уважения към професионалната експертиза на всеки един от тях, но имам чувството че там са събрани орел, рак и щука. Хеле пък и стоматолога, много ще спомогне за разрешаване на ситуацията, той собствената си клиника не може да управлява, отишъл там да защитава синдикално правата на стоматолозите.

# 13 821
  • БГ
Аз пък не разбирам периода на възстановяване ли е дълъг или вируса е дълго в теб и просто трябва тест да докаже, че го няма. Не си спомням някой да е тествал колко време грипа е в организма.

Мутафчийски и това обясни,че при хора които са излекувани от пневмония все още има наличие на вируса.
В момента  мисля че са 8 такива в България.
Не спомена обаче дали могат да го предават и да заразяват други хора.

Естествено, че могат. Нали тези 8 точно ги държат сега в болница, точно щеото не са измислили как да ги изпишат. А не могат да ги потвърдят като отрицателни. То като перпето мобиле тоз вирус,,,

# 13 822
Испания, до сега 56 188 заразени, над 4000 починали, от които за последния ден 655, са днешните данни. До момента.

# 13 823
Ми Италия има 140% външен дълг. След тая "криза", току виж и го опростили...

Изоставаш. От понеделник дългът им падна на 125% (за 24 часа близо 500 млрд долара по-малко дефицит), след като се прие ЕЦБ да отпусне 750 млрд евро за "борба с коронавируса".
Пак ще го напиша - губещите икономики, които не смогват да си изплащат държавния дълг "страдат" най-много от корона вируса. Другите като Китай, Южна Корея, Япония и Германия ако щеш, не привличат внимание с негативни статистики и безпомощност и отпускане на трилиони помощи "в борба с коронавируса".

https://www.usdebtclock.org/world-debt-clock.html

# 13 824
  • София
Скрит текст:
Аз пък не разбирам периода на възстановяване ли е дълъг или вируса е дълго в теб и просто трябва тест да докаже, че го няма. Не си спомням някой да е тествал колко време грипа е в организма.

Мутафчийски и това обясни,че при хора които са излекувани от пневмония все още има наличие на вируса.
В момента  мисля че са 8 такива в България.
Не спомена обаче дали могат да го предават и да заразяват други хора.

Естествено, че могат. Нали тези 8 точно ги държат сега в болница, точно щеото не са измислили как да ги изпишат. А не могат да ги потвърдят като отрицателни. То като перпето мобиле тоз вирус,,,

Как да не могат да измислят как да ги изпишат?
Изписват ги като излекувани, които подлежат на задължителна 1-месечна карантина след излизането си от болницата.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 15:30 от bubanka

# 13 825
Току що говорих по телефона с баба ми (86г), каза ми "ако дойде при мен това нещо, аз ще умра веднага". Стана ми адски мъчно. Каза че няма да се обажда на ЛЛ, и няма да взима други хапчета...
Носят и храна всеки ден, до адреса, но няма как да е съвсем без контакт защото има нужда някой да и помага, сама не се оправя. Дори телефона не може да си зареди, ако не и помогнат...

Някой назад писа, че за какво ни е да оцелеем като ще ровим по кофите после.
Нямам против да ровя по кофите, но да съм жива и здрава, да си отгледам детето. Който му се мре, сега е хубав момент, да се пише доброволец в някое инфекциозно и да действа.

# 13 826
  • БГ
Испания, до сега 56 188 заразени, над 4000 починали, от които за последния ден 655, са днешните данни. До момента.

Темповете на Испания са по бързи от на Италия, но следват точно модела. САЩ ги настигат със същия темп, даже да не е и по бързо.
Но регионално погледнато Европа доста надхвърли Китай. А те дет се вика нов случай да нямат? Или какво стигат някакъв връх и до там после всичко приключва ..

# 13 827
Аз ли нещо не разбрах или Министър Ананиев удължи мерките само до 12.04 в това число и да не се пътува, нали ?
Ами Великденските почивни дни започват на 17.04 , представяте ли си да пуснат хората ?
Тогава Това положението досега  съвсем ще бъде безполезно   .....

# 13 828
Аз питам за разбивката по дни за Испания от къде са данните, аз за днес виждам 6673 нови заразени и 442 починали, а не 8578 нови заразени и 665 починали

# 13 829
  • София

Сегашните оздравяли (те май и не са били кой знае колко болни) са си добре, клинично здрави, ама още отделят вируса, затова ги държат до последния отрицателен тест. Не разбирам защо не ги изписват, а да ползват тези легла за болни, които имат нужда. Така ли ще държим всеки излекуван до отрицателен тест, това са поне 20 дни!

Общи условия

Активация на акаунт