COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 842
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 010
Ето тук една статия за предпазване. На някои може и да им е смешно, но..за други да не е.
Та ще я туря, пък... отивам да правя чайче аз
Между другото Народното събрание се разпуснало , брейй. А заплати?
https://spisanie8.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/2020/0 … E72XN5gOGWEd9Oz7k

# 14 011

На най-засегната Италия в момента помагат само Китай и Русия. Някои дори се опитват да препятсвтат и това. Ако някой си мисли, че при нужда от наша страна някой ще се протече да каже коя точно европейска държава ще ни се притече.

Вярно ли само Китай и Русия й помагат на Италия? В понеделник от Германия им пратиха седем тона апаратура и други неща, в това число 300 респиратора.
https://www.tagesschau.de/ausland/corona-hilfen-italien-101.html

Освен това вземат на собствени разноски за лечение пациенти от Италия и Франция, което далеч не значи самолетни билети.
https://www.google.com/amp/s/www.rtl.de/cms/corona-krise-deutsch … %3foutputType=amp

И нещо за руските тролове.

# 14 012
Уважаеми съфорумци, не социална, а физическа дистанция!

Или се ъпгрейдвайте или замълчете.

# 14 013
[
Верно ли само Русия? Що не мислят така La Stampa и Corriere della sera? La Stampa: 80% от руската помощ е безполезна, изпратиха ни военни и разузнавачи.
А Куба, Германия. Извадете главата от гащите между рамената.La Stampa е безплатна, Корриере с абонамент.
Това е лъжа. Не ми се търси, но самите италианци са потресени от такива статии. После ще сложа линк, дори има видео с какво пристигат и разтоварват, как ги посрещат и т.н.

И освен днес за мерките на летищата в Русия, това Путин е излезнал днес и казал (ако е вярно, за мен е така) Цяла Русия от днес е в платен отпуск била. Отделно тези мерки (пак казвам не гарантирам за сайта, не знам кой считате за достоверен)
https://debati.bg/tsyala-rusia-izliza-v-platen-otpusk-po-zapoved … xXRB-efkRI2sIRyqA

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 18:29 от Анонимен

# 14 014
Ами то няма много държави, които да могат да помагат в момента, в Европа всичко гори, а онзи ден четох, че в света в момента има х10 пъти по-голямо търсене на вентилатори, отколкото има наличности. Нали и Бойко разправяше, че македонският му колега плачел по телефона и го молел за хлорохин. Така че всяка помощ в момента е добре дошла.

# 14 015
  • София
Ето тук една статия за предпазване. На някои може и да им е смешно, но..за други да не е.

Всички природни средства с антибактериално действие са полезни.

# 14 016
Уважаеми съфорумци, не социална, а физическа дистанция!

Да, вярно, че СЗО преди няколко дни препоръча това да е изразът. Може и да са прави.

# 14 017
  • София
Между другото Народното събрание се разпуснало , брейй. А заплати?
https://spisanie8.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/2020/0 … E72XN5gOGWEd9Oz7k
Платен отпуск !

# 14 018
Нали и Бойко разправяше, че македонският му колега плачел по телефона и го молел за хлорохин.

Аз не мога да разбера как на този фон Индия изпраща на Гърция 5 тона. Смятат, че няма да им трябва или че е неефективно? Или имат още 1000 излишни?

# 14 019
  • София
Сега генералът ли, кой казал - абе, няма да дезинфекцираме улиците, основното предаване е от човек на човек.
Така, преди месец казваше, че Грип Бе е по-опасен.
Преди месец Китай, а май тогава и Иран, и Италия почнаха да пръска с нещо улици, сгради, не знам?
След месец да не запеем и ние друга песен за дезинфекцията на улици, тротоари и квот се сетиш... ?
Верно, че на големите общини ще им се развали рахата, ама той...на всеки се развали вече.

# 14 020
Цитат
Бледолилава
Аз не знам дали журналистите четат форума, но психиатрите със сигурност:
Скрит текст:
Цитат
"Забелязвам наличие на обезпокоително голямо количество хора, които героизират случващото се, което изведнъж започва да придава значимост на безличния им живот, в който никога не се случва нещо истински интересно. Получават шанс от статисти да се превърнат в участници в апокалиптичен филм, който плаши, но и вълнува, зарежда със силни емоции, които връщат отново забравеното усещане, че си жив. И не само жив, но и спасител на света.

Просто трябва да имаш отговорно поведение, да практикуваш „социална дистанция” и да мразиш, респективно да санкционираш всички лоши, които не правят така. Всъщност хората, които се вземат твърде насериозно, сега най-вероятно имат сериозни комплекси за малоценност, които в настоящата ситуация получават шанс да компенсират, да балансират преживяването си за незначителност и безполезност. И от безлични статисти, част от тълпата, сега се превръщат в герои с мисия – да се борят за живота си. И не само за своя, но и този на другите.

Те са войници в битката срещу злото. Само че, понеже злото е невидимо, войната се пренася в отношенията с онези, които не вярват в разрушителната сила на невидимия враг и които чрез отказа си да воюват с него, застават на негова страна и се превръщат в своебразни троянски коне."

Не знам кои психиатри четат, но много ми се иска да поканят в някоя телевизия Д-р Николай Михайлов-психиатър и да направи един подробен анализ на цялостната картина на случващото се в момента. На обществото като цяло, както и на отделни персони. Професионално и на ниво, на което само той е способен. Да чуем тогава диагнози и прогнози, бедна ни е фантазията. Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 19:17 от Sysly

# 14 021
Добре, а защо се мълчи вече по въпросите:
1.Шият ли се маски и докъде стигна това шиене?
2. Ще внесат ли плакенила и в БГ или ще се ослушват, докато всички други се запасяват?

# 14 022
Верно ли само Русия? Що не мислят така La Stampa и Corriere della sera? La Stampa: 80% от руската помощ е безполезна, изпратиха ни военни и разузнавачи.
А Куба, Германия. Извадете главата от гащите между рамената.La Stampa е безплатна, Корриере с абонамент.

На руснаците само пропагандата им е в главите, ама някои по-доверчиви се хващат и го наричат солидарност, а Китай с никаква помощ не може да компенсира вредата, която причини на човечеството.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 16:19 от bubanka

# 14 023
Скрит текст:
Нали и Бойко разправяше, че македонският му колега плачел по телефона и го молел за хлорохин.

Аз не мога да разбера как на този фон Индия изпраща на Гърция 5 тона. Смятат, че няма да им трябва или че е неефективно? Или имат още 1000 излишни?
Доколкото знам в Индия се произвеждат доста лекарства, сигурно имат свободни количества. Иначе Индия забрани износа на маски и защитни облекла още в самото начало като започнаха нещата в Ухан. Тогава това ми направи силно впечатление, че явно са очаквали, че ще им трябват. Е, прави са били.

# 14 024
На руснаците само пропагандата им е в главите, ама някои по-доверчиви се хващат и го наричат солидарност, а Китай с никаква помощ не може да компенсира вредата, която причини на човечеството.
Тогава България да не помисли да се моли на Русия за помощ (или вече се е молила?) . И да разчита само на европейските братья.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 16:19 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт