COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 900
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 100
  • София
За границите-не знам, да не ги карат тировете по 14 дни карантина на паркинга, а? С все стоката....

# 14 101
тия "брой заразени" за статистиката са миже да те лажем,
най-показателни са броя на смъртните случаи на глава от населението

Корелация заразени / починали на дневна база -

# 14 102
  • София
Вече има ДМС кампания за набиране на средства, оставям скрит текст линка. Накратко DMS SOLIDARNOST на 17777, 1 лев е и не се начислява ДДС.

# 14 103
Ще бъде внесено предложение за отпадане на матурите на четвъртокласници и десетокласници, а седмокласниците да ги държат само върху материала за първи срок:
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/predlagat-otpadane-na-vanshnoto … a-7-kl-i-maturite

Искам да кажа - браво до тук и на учителите за усилията, организацията и търпението! Успяха да съберат класа на детето-кой от телефон, кой от таблет, компютър, чрез имейли, вайбър и платформи. Даже нов материал се преподава и ангажират успешно децата. Учителят е спокоен и децата го виждат и чуват, виждат и чуват и съучениците си. Така тревожността им намалява.

# 14 104
точния брой на заразените , невъзможно е
Е, ти обхвана най-големия проблем. Това е така, както и фактът, че под карантина не се работи. Не работи лекар, медицинска сестра, цели отделения нямат достъп итн. Просто по кривата на развитие на заразата Австрия се движи добре. Това ни е радостта в момента, не е кой знае какво сигурно, но говори, че се доближаваме до овладяване. Не до изчезване на проблема.

6400 заразени, 49 починали по статистика. Аз писах вече, че статистиката за мен вече няма такова значение. Избирателно е дали човек е починал с вирус и с други заболявания.

# 14 105
И в Италия, и в Испания не виждам спад...

6,153 нови, не 4 хил.

Аз ли не гледам правилно, но от графиката със сивите стълбчета ясно се вижда тенденция към спад
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/italy/
Не знаем колко тестват дневно. Принципно може да се проследи от тяхната таблица на МЗ.
Но при всички случаи ми се струва рано да го определяме като тенденция.
Сивите стълбчета са до вчера, вижте датите

# 14 106
За границите-не знам, да не ги карат тировете по 14 дни карантина на паркинга, а? С все стоката....
И аз така чух, ама защо да карат карантина у нас, след като отиват в Турция?

# 14 107
  • В планината / На морето
За жалост Италия утре ще е задминала Китай и по брой заразени. В момента нямат и 1000 души разлика.
Италия 60 милиона население 80 000, Китай над милярд, и същата бройка.
Нещо има сбъркано в цялата работа.

И 10% смъртност. Аз не им вярвам от самото начало.
Китай не беше целия заразен, а само тази област Ухан , с 11 мил население

# 14 108
Искам да ви кажа, че сега е момента да научат българите на дисциплина. Да започнат с глобите по 5 бона, за неспазване на карантината. Хем ще има пари в хазната.

ММ вече са го проверили, дали е на адреса.

# 14 109
  • София
За тировете - турците казват, че шофьорът трябва да е минал 14 дни карантина и тогава тирът може да влезе. Обаче няма как повечето да са минали карантина, защото идват от различни части на Европа и влизат в Турция през нашите КПП-та. Няма как да се чака, километрични колони, и затова решават да прекачват на влаковете, обаче вагоните не достигат. В допълнение, влаковете имат поне един ден по-малко път, пести се време. А тировете са свободни да си ходят.

# 14 110
  • на пъпа на Златията
Ми заразата е за 10 дни например , оздравяването за 30 .
Шантава работа . Нещо като задачките ни едно време  за отворения кран  за наливане на басейн и отворения за  изливане на басейна .

# 14 111
Супер, ако тира кара охладени продукти. Нямам думи.

# 14 112
Ама в Италия днес са повече новите, с 1000 повече Sad
Много тъжно и обезкуражаващо

# 14 113
За жалост Италия утре ще е задминала Китай и по брой заразени. В момента нямат и 1000 души разлика.
Италия 60 милиона население 80 000, Китай над милярд, и същата бройка.
Нещо има сбъркано в цялата работа.

И 10% смъртност. Аз не им вярвам от самото начало.
Китай не беше целия заразен, а само тази област Ухан , с 11 мил население

Провинция Хубей, която е 60 милиона и град Ухан около 10млн. Тоест населението на провинцията и Италия е съизмеримо.

# 14 114
Всички държави правят една и съща грешка. С малки изключения. Все си мисля, че лечението трябва да е ситуирано в началото, а не когато човек вече е с 1 крак в гроба. Какво казва, че ние това лечение го прилагаме едва ли не от 3-4 седмици. Та, нали благодарение на Домусчиев се сдобиха с хлорохин. Те до последно го отричаха, но от днес имало официален доклад от италианските лекари, че и те започват да го използват. Защо съседните ни държави са закупили лекарство, с което да лекуват леките случаи, а ние се ослушваме? Защо не поискат помощ от Русия, Китай - лекари, предпазни средства, апаратура? От колко държави дойдоха на помощ на Италия?
Не мисля. Лечението не е на заболяването, а на усложненията. Когато ги няма какво да лекуват? Хлорохина доколкото разбирам, действа като имуносупресант. Т.е. трябва да има налице прекомерна и неправилно насочена имунна реакция на организма. Те затова го дават и на хора с автоимунни заболявания по принцип. Когато имунната система атакува собствените клетки. Няма смисъл да се пие просто така. Затова и лекарката във ВМА не е пила лекарство, което е имала. Аз смятам, че в случая не е толкова важно ранното лечение, щото то няма и какво да се лекува. А наблюдение на положителните за ковид пациенти - лабораторни изследвания, образна диагностика, прегледи, които по-навреме да покажат настъпващи усложнения. Представях си, че тези зали като Арената ще са за това. Хем в карантина, хем под лекарско наблюдение. Ама май няма да е така.

Общи условия

Активация на акаунт