COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 383
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 130
  • София
DeltaAzimut, чакай първо да ни сложат под карантина, пък после да ни пускат...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 14 131
Добре, ама как като си стоиш вкъщи 4 седмици и една сутрин се събуждаш заразен?

Еми ти не стоиш непрекъснато вкъщи. Ходиш да пазаруваш, то от едните метални монети само можеш за прихванеш. Можеш да излизаш от населеното място, ако ти трябва продукт, който в твоя град го няма. Разхождаш кучето, да не говорим, че до преди няколко дена беше позволено да излизат за спорт навънка, както и вендинг машинте работеха. Така че карантина, карантина, ама малко по италиански според мен.

# 14 132
При Тошко Йорданов  към гост депутат - "вие сте открили второто дъно на дъното и сега търсите третото"
По случай 4,5 те милиарда  "хубаво е да стигнем дъното, да озвереем яко, та да ни светне"

# 14 133
Може първо да се пусне Варна, после Бургас (или пък първо Варна, после Благоевград)

Що не първо Видин, Варна последна?

# 14 134
Добре, ама как като си стоиш вкъщи 4 седмици и една сутрин се събуждаш заразен?

Еми ти не стоиш непрекъснато вкъщи. Ходиш да пазаруваш, то от едните метални монети само можеш за прихванеш. Можеш да излизаш от населеното място, ако ти трябва продукт, който в твоя град го няма. Разхождаш кучето, да не говорим, че до преди няколко дена беше позволено да излизат за спорт навънка, както и вендинг машинте работеха. Така че карантина, карантина, ама малко по италиански според мен.

Нещо такова. И като добавим и нетестваните случаи...

# 14 135
Едно изследване доказва, че корона вирусът се закрепя към фини прахови частици - ето къде е критично в момента

# 14 136
  • София
Скрит текст:
За жалост Италия утре ще е задминала Китай и по брой заразени. В момента нямат и 1000 души разлика.
Италия 60 милиона население 80 000, Китай над милярд, и същата бройка.
Нещо има сбъркано в цялата работа.

И 10% смъртност. Аз не им вярвам от самото начало.
Китай не беше целия заразен, а само тази област Ухан , с 11 мил население

Провинция Хубей, която е 60 милиона и град Ухан около 10млн. Тоест населението на провинцията и Италия е съизмеримо.
Както виждате - във всички области в Китай е имало заразени, къде по 500, къде по 1000. Най-много са били в Ухан, Хубей, действително.
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html# … 99423467b48e9ecf6

# 14 137
  • София
Аз на китайците грам не им вярвам. Кой знае какви манипулации са изфабрикували.

# 14 138
Скрит текст:
За жалост Италия утре ще е задминала Китай и по брой заразени. В момента нямат и 1000 души разлика.
Италия 60 милиона население 80 000, Китай над милярд, и същата бройка.
Нещо има сбъркано в цялата работа.

И 10% смъртност. Аз не им вярвам от самото начало.
Китай не беше целия заразен, а само тази област Ухан , с 11 мил население

Провинция Хубей, която е 60 милиона и град Ухан около 10млн. Тоест населението на провинцията и Италия е съизмеримо.
Както виждате - във всички области в Китай е имало заразени, къде по 500, къде по 1000. Най-много са били в Ухан, Хубей, действително.
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html# … 99423467b48e9ecf6
Като се има в предвид колко са много, далеч съм от мисълта че никой не е пътувал извън Хубей и не е занесено и по други роднини.
Факт, че го пребориха. Поклон.

# 14 139
  • Sredets/Burgas
Искам с детето и жената да отидем от София до Монтана. Моята ЛК е от Монтана, дали ще направят проблем за жена ми понеже нейната е от София?

Вчера съседите успешно напуснаха така София...

# 14 140
  • Варна
DeltaAzimut, ти от Варна ли си, че тъй пламенно прокламираш именно тази област да е първа на амбразурата?
Ако не си, моля говори за твоя град.

Искрено се надявам поетапното пускане да се направи с малко повече мисъл, отколкото някои тук демонстрират.
И също така да се започне след сериозно обмисляне и ясна представа за реалната ситуация.

Само не разбирам защо някои си въобразяват, че като ни пуснат изведнъж ще заработят всички магазини, заведения и услуги на пълни обороти. И че ако не бе обявено ИП и ограничения, щеше всичко да си е постарому.
Че даже и туристически сезон бленуват...
Ама то "На чужд г.. /гръб, де/ и сто тояги са малки".

# 14 141
Това за фините прахови частици е лоша новина за град София, с най-мръсния въздух сигурно в цяла Европа. Само липсата на трафик в момента ни спасява.

# 14 142
Китайците си затварят границите за чужденци от събота.

https://www.tagesschau.de/newsticker/liveblog-coronavirus-133.ht … uer-Auslaender-an

Оставете ги тези прахови частици. В Германия въздухът е доста чист, особено извън големите градове, но ей на.

# 14 143
... и много починали по къщите си.
Ей затова е нервен генерала според мен. Защото с тези прегледи по телефона от джипито така ще стане и тук накрая. Ето какво казва онзи кандидат на мед. науки Торсунов, някой шерна по-рано линка към списание 8:
"Самият вирус не убива човека, убиват го бактериите, които се размножават в организма след заразата. При това тези бактерии могат да се размножават много бързо. Например, сяда човек в самолета, заразен е преди 7 дни, инфекция е преминала в бактериалния си период. За три часа полет той може да получи оток на белите дробове."

Сега си представете, че сте си у вас. Докато ви направят визитация по телефона, докато това , докато онова, няма места по болниците и айде чао.

# 14 144
  • София
не знам за американците, но аз често гледам руска телевизия и руски новини и всеки ден се оказва, че изпращат някаква помощ.
От тази вечер или от утре, не чух добре, Русия вече ще посреща и изпраща самолети само за свои граждани, закъсали из чужбините.

Общи условия

Активация на акаунт