COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 368
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 235
Ми то ако се задържа 3 часа във въздуха и сега вече е и в канализацията... Значи никакви дезинфекции не могат да помогнат в къщи. Да не говорим в Искър как някой си го ползват за канализация и това си е публична тайна.

# 14 236
Лекарите в Монтана какви резултати очакват. Нали минимума за разболяване е 3-4 дни. Като се тестват веднага (или ден по - късно), вероятността за отрицателен тест е голяма. Както и вероятно все пак да са болни, въпреки отрицателния тест. 🤔

Чакат резултат от пациента, за да знаят дали е положителен или не.
Така може. Дано са му отрицателни резултатите. 👌

# 14 237
Много хора шият маски и дори даряват на възрастните, даваха по телевизията. Други продават на символична цена и искат да са полезни.
По новините тази вечер дадоха у нас някаква аптека по 10лв за хирургическа обикновена маска и представиха , че е така таксувано.
Сега случайно намерих статия и става въпрос за София, за аптека на Янко Сакъзов в София
Тези нямат срам , това е безумие. А къде са маските дето се шият в цеха на Бойко и др. защитни облекла. Китайци са дарили много маски, ама по нашите аптеки по 10 лв за обикновена... еййй значи, не са хора някои..
ето статията
https://kami.news7.eu/183266?fbclid=IwAR1B1flNFiuD9lpBA7XGQHgtkt … VWajPGUUU6c0OM1wg

# 14 238
Каква е тази мода всички да ходят с маски, но смъкнати? Нещо като очила на главата.

# 14 239
  • Bulgaria
Това с канализацията представяте ли си как е в блоковете? Много от баните нямат прозорци и чрез вентилаторите може да се смесва въздуха между етажите. Става много сложно. Съжалявам, че не се изнесох на село /което е град, но сравнително малък/ преди няколко месеца още, поне щях да си имам къщичка и дворче.

# 14 240
Здравейте, няколко въпроса, ако някой знае:
1. От колко време  е карантината в Италия, станаха ли 3 седмици?

2. Пълна ли е карантината - т.е., по европейски пълна

3. В Италия в момента масов скрийнинг ли се прави?

От 9 март...
Важи за цяла Италия още от началото...
Има хора, които ходят на работа...

Всъщност те са в тотална карантина от около седмица . Преди това си е било ....
А дали правят масово тестване при толкова болни и починали вие си отговорете

# 14 241
Бледолилава, ти всъщност какво предложение имаш? Щото си вечна контра на всичко тук. Теорията за естествения подбор ли представящ на нашето внимание? Всички тук виждаме, че икономиката страда, но тя - икономиката е за живи хора, не за мъртви.
Аз съм писала какво предлагам - сега сме план А, който е много хубав за всички, но трябва да се подготвим и за план Б. Той се концентрира върху опазването на рисковите групи, а това не пречи никак, даже само ще помогне, ако го направим още сега. Лицемерно ми е това вадене на статистики за починали, а в същото време "ама не можем да ги затворим, не е човешко". Това като родителят, който по-добре да ровел в казана, но да бил жив - ами същото е, по-добре затворени, но живи, не е ли така? Това е първото, рисковите групи и не разбирам какво ви пречи. Второ, по-добре тест, който хваща 4 от 10 носители, отколкото 10 от 10 неуловени. Тук също не разбирам какъв ви е проблема, освен онази клюка от жълтите медии, която твърди, че Мангъров искал да краде някакви пари. Други аргументи няма. Бързи тестове за масов скрининг, не за пациенти със симптоми и медицински лица, които в момента така или иначе се тестват. А каква съм в твоите очи - не ми е предмет на дискусия. Както измествате постоянно въпроса с тестовете към личността на Мангъров, не измествай въпросите ми върху моята персона. Има опция преглед на мнения на потребителя, там можеше да провериш какви предложения имам, не да ми обясняваш каква съм. Не ми отговаряй, най-вероятно ще го скролна.
Хич не ми пука дали ще скролнеш или не. Глупости няма да коментирам, само ще поясня, вече и от Испания, и от нашите специалисти стана ясно, че така препоръчваните от теб бързи тестове са с надеждност 30% и често показват за заразени пациенти, доказани с PCR тестове, че са здрави. Това за мен е такава бомба със закъснител, че няма накъде. Толкова по предложенията ти, повече не искам да задълбавам. И да - точно за търгашество стана дума днес при Ризова. Много жалко, че някои, които се наричат лекари в този момент мародерстват на гърба на обществото. Каза се ясно, че добри бързи тестове ще са налични от 4 до 6 седмици. А до това дали някой се чувства затворен, аз лично ходя на работа и не се чувствам затворена, чувствам се застрашена ежедневно от някой такъв малоумник, дето смята, че всичко му е разрешено и е безсмъртен, а и му е скучно вкъщи.

# 14 242
  • София
Да, де, то е логично да го има и в канализацията, нали е издържлив, а хората правят разни неща в тоалетната. Сега ще трябва и там да правят нещо, да не се завърти обратно. Мани, мани, работата съвсем става зле! Минаваме на фотосинтеза и мигрираме на Марс (докато не сме го о...ли и него)!

# 14 243
Отдавна си мисля същото. Или може би са казали и не са им повярвали...
Затова последва и тая безумна карантина в Ухан.

21 млн. мобилни номера и 740 хил. стационарни са закрити за последните два месеца в Китай- чудят се защо,
една част от закритите( най-вече стационарните) може и да са фирмени номера, заради карантината,
но все пак числото е много голямо, чудят се Китай колко жертви прикрива ....

# 14 244
  • Sredets/Burgas
Не съм споделяла собствените си впечатления като временно поживяла в Италия... В интерес на истината, не в засегнатия район, а може би в най -"екзотичната", цветна и мръсна част - Неапол и околности...
Там, както и в Испания, има улички- пътечки, живеят г@з до г@з, нашето " на гъсто" в София е смешка.... Живеят си малко като едно наше (не)малцинство.
Освен тези културни особености,
за себе си имам и една друга хипотеза относно смъртността, освен възрастта...

Високата влажност на въздуха.
Там къщите през зимата са просмукани от влага и мухъл... А животът в такива условия води до хронични белодробни заболявания, астма, пневмонии и т.н.
Преди много години бях попаднала точно на такъв мониторинг специално за Бургас.

# 14 245
Това за тоалетните в блоковете е дискутирано още на етап Китай, но уж във фекалиите не бил активен вируса. Пък Мутафчийски рече, че в тоалетната бил много вируса...не знам.

# 14 246
  • Варна
Фирмите, които правят части за автомобилния бранш у нас, спират работа. За това алармира Българската браншова камара „Машиностроене“, член на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), пише "Труд".

Добре е да кажем и защо спират.
Защото основната причина не е ИП и нашите мерки, а външни фактори, върху които нямаме влияние.

Заглавието на темата е причината - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)
Основната причина е липсата на суровини. Голяма част от тях се произвеждат само в Китай.

# 14 247
Искаш да кажеш, че болниците в Италия са пълни само с хора 80+, които и без друго ще гушнат босилека тази година. Колко оптимистично. Щото те 80-годишните все пак ще умрат тази година. Да ги пишем от корона, че да не ни бъркат статистиката.

Аз говоря с числа , ти с общи приказки. Кажи ми защо смъртните случаи през 2019 и 2020 са еднаква бройка , при положение, че имаме 8000 починали от коронавирус , който го е нямало 2019? Можеш ли да ми обясниш логично и да кажеш ,че няма нищо гнило в тази истерия?

Как смяташ 2020, като тя е съвсем в началото.
До края има още 9 месеца.
Дали няма да са доста повече от 2019?

# 14 248
  • Пловдив
Твоите цифри гантирано ли обхващат всички смъртни случаи, в цяла Италия. Защото ако е така грабвайте семките и по пейките.

# 14 249
Въпросът ти е нелогичен. Обяснено е в поста ми, че сравнявам еднакви периоди . Няма какво да се хабя, стана ми ясно как лесно манипулират медиите с числата . Щом такава елементарна сметка  е трудна за разбиране.

Dazel, статистиката е за цяла Италия от един и същи източник.

Общи условия

Активация на акаунт