COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 253
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 265
Не съм споделяла собствените си впечатления като временно поживяла в Италия... В интерес на истината, не в засегнатия район, а може би в най -"екзотичната", цветна и мръсна част - Неапол и околности...
Там, както и в Испания, има улички- пътечки, живеят г@з до г@з, нашето " на гъсто" в София е смешка.... Живеят си малко като едно наше (не)малцинство.
Освен тези културни особености,
за себе си имам и една друга хипотеза относно смъртността, освен възрастта...

Високата влажност на въздуха.
Там къщите през зимата са просмукани от влага и мухъл... А животът в такива условия води до хронични белодробни заболявания, астма, пневмонии и т.н.
Преди много години бях попаднала точно на такъв мониторинг специално за Бургас.
Сериозно?  Да ти кажа от местния мониторинг - проблемът се зове "Нефтохим" Бургас. А официалтите източници може и да го предоставят като влага.

# 14 266
Цитат
И аз в началото плахо питах за свинския грип, там се цитират числа от порядъка на стотици хиляди смъртни случаи, ама така и никой не ми обясни с какво е по-долу.
На някой май бавно и незначително му се струва експоненциалното нарастване на смъртните случаи...

# 14 267
Време за конспирации: Тва животно (вируса) аз от самото начало го мисля, че е направено от човек, а не естествено. Неподатливо на никакви медикаменти, все по-издръжливо се оказва във времето и тихо промъкващо се в едни хора, които без да знаят заразяват други. Супер брутално. Моята теория е, че са го изпуснали без да искат обаче.

# 14 268
В случая става въпрос, че в момента тези случаи са в много малка част от Италия, в която се разболя население  наведнъж, неравномерно,а ако така продължава цялата година, и в цялата страна,ще има увеличение и в "твоите" числа. Нали затова повтаряме като луди за изправяне на кривата...

# 14 269
  • София
London eye, много ти се моля! Така нарушаваш екслузивитета на корона вируса като най-страшния на нашето съвремие.

Нали вече на всички им е ясно защо се дърпаме от масовия скрийнинг.

Защото току-виж се оказало, че "върволици военни камиони трупове" (тоя Мутафчийски тотално изтрещя, направо удари дъното днес) не ни очакват и тогава хиляди гневни хора ще попитат какъв беше смисълът от всичко това.

Така че не е време за наука и анализи! Време е черния пиар да бълва страх и прокоби от сутрин до мрак, за да оправдае задвижванетоп на една машина, която скоро няма да спре.

# 14 270
Фирмите, които правят части за автомобилния бранш у нас, спират работа. За това алармира Българската браншова камара „Машиностроене“, член на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), пише "Труд".

Добре е да кажем и защо спират.
Защото основната причина не е ИП и нашите мерки, а външни фактори, върху които нямаме влияние.

Заглавието на темата е причината - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)
Основната причина е липсата на суровини. Голяма част от тях се произвеждат само в Китай.

Ето още една причина - рекордна безработица

# 14 271
London eye, много ти се моля! Така нарушаваш екслузивитета на корона вируса като най-страшния на нашето съвремие.

Нали вече на всички им е ясно защо се дърпаме от масовия скрийнинг.

Защото току-виж се оказало, че "върволици военни камиони трупове" (тоя Мутафчийски тотално изтрещя, направо удари дъното днес) не ни очакват и тогава хиляди гневни хора ще попитат какъв беше смисълът от всичко това.

Така че не е време за наука и анализи! Време е черния пиар да бълва страх и прокоби от сутрин до мрак, за да оправдае задвижванетоп на една машина, която скоро няма да спре.

Аз приключих вече. Максимално ясно се изразих, не ме разбират. Явно трябва логическо мислене.

# 14 272
  • София
LondonEye, може да поспорим кой носи вода и се затруднява да приеме реалността. Може би някакво театро ни разиграват според теб "по телевизията" от Италия и Испания?
Rolling Eyes

И още един път, явно ще си повтаряме до припадък, не е проблем само смъртността, проблем е продължителността на лечението и необходимостта от интензивна медицинска грижа в голям процент от случаите.

# 14 273
Мисля че ни се казва много по-малко дори,от целият ужас който ни очаква.........
Аз пък, колкото повече чета, гледам, търся инфо, толкова повече мисля, че се опитват да ни всеят по-голям ужас, от това, което ни очаква.
Ами, сори, ама не виждам по-голям "ужас" от световен грип 2019, нито от грип 2018....а тогава никой не припадаше от ужас.
И жертвите бяха в пъти повече тогава....и пак никой не припадаше от ужас и не трепереше за възрастните хора.
Като добавя и факта, че политиците/политиката на НИТО една държава по света пет пари не дават за живота и здравето на "поданиците си", картинката става пълна.
Аз питах преди няколко дни, ама пак да повторя въпроса си:

Наистина ли някой вярва, че на политиците им пука за майка ви, баща ви, дядо ви или баба ви?
Наистина ли вярвате, че някой от Щаба се е загрижил за 80-годишната баба, със "сто хронични болежки", която утре може да почине от инсулт/рак/старост?
Аз чета много назад и стигнах до този коментар. Е как пък не може да се разбере вече толкова време в темата. В темата вече отчетливо има 2 лагера, феновете на естественият подбор и противниците му. Предполагам че във феновете на естественият подбор не влизат само хора които са му фенове но и хора които са пострадали икономически от мерките които взима държавата, защото са имали лошият късмет да са в сферите ударени най тежко от вируса. Заетите в ресторантьорството, хотелиерството, туризма, и още един куп други сектори които сега ги пропускам. Постът ми не е конкретно към Франсоаз а към всички които са недоволни от мерките и искат да се вдигат по една или друга причина, кой не издърха психически, кой финансово. Тия които психически не издържат наистина не ги разбирам, другите ги разбирам. Хора в България мерките са възможно най либерални с оглед тежката ситуация, хората могат да излизат, всеки който желае ако иска цял ден може да прекара навънка, няма забрана да си поканите близки вкъщи, да се видите, да си поговорите, да си развличате ежедневието. Това непрекъснато мрънкане в темата от няколко дни насам, ма психически ще рухнем, олеле мале като приключи всичко ще сме в психиатрията заради изолацията, вече досадно става. Пак казвам че не е конкретно към Франсоаз а към цял лагер дето все някакви конспирации намира, все има нещо гнило, все нещо ги лъжат, като че ли целта е само и единствено да се побъркат хората които не могат да издържат психически вкъщи (като че ли им е забранено да излизат, а то не е.)

Към другите които изпитват истински трудности, останали са без работа, ударени са тежко от случващото се, разбирам ги напълно, тях не ги обвинявам, ама вместо да се мрънка по форуми, организирайте се всички, създайте подписка, сега поне всички останали без работа имат много свободно време, поискайте от държавата нещо да направи за вас, потърсете медиите, разкажете личните си истории, аз лично ще подпиша подписка държавата да подмогне хората които в момента едвам свързат 2-та края но не искайте да се вдигат мерките и да налагаме естествен подбор защото изпитвате трудности. Вие какво си мислите, утре държавата вдига всичко, казва няма никакви забрани, отваряйте ресторанти, хотели, барове и т.н., и всичко си тръгва по старому, не няма да е по старому, засегнатите сектори и всички останали засегнати сектори ще останат засегнати и без забрани, защото те са засегнати заради съществуването на вируса, а не защото държавата иска да ги ликвидира и да създаде огромни трудности на много хора. Сигурно съм извън дискусията в мометна защото чета много назад но коментирам това което ми прави впечатление. 

Франсоаз, това което се измумявам че не може да се схване от много хора, или да го кажа от лагера дразнещи се от мерките е че всички аргументи и сравнения със свински грип, със смъртност от други неща са просто нелепи. Аз направих един анализ колко човешки живота е отнела за 33 години най тежката болест на човечеството и колко човешки живота може да отнеме това чудо само за 2 години. Оттам нататъка всякакви разсъждения ма защо никой не припадал от ужас когато свинският грип вървувал са нелепи. Свинският грип няма способностите на това чудо. Хив няма способностите на това чудо да убие толкова хора, за 33 години не е убил толкова хора колкото може да убие това чудо само за 2 години, ако оставим естественият подбор да действа. Как не може да се разбере. Ти дори може и да си права за политиците, едва ли пък чак толкова им пука за възрастните хора, ако им пукаше нямаше непрекъснато да си вдигат заплатите при положение че пенсиите на възрастните са им техните доходи сигурно за 1 ден, ама знаеш ли за какво им пука, за техният живот. Те осъзнават какво представлява пандемията, и взимат мерки да опазят живота на всички, не защото им пука за другите, а защото им пука за себе си, защото те са в една лодка заедно с нас, и ако оставят естественият подбор да действа а не взимат мерките които взимат за да спират вируса, ги  е страх че и те ще паднат извън лодката. Няма конспирации, няма преувеличение на опасността. Това е истината. И я виждаме какво става когато държави взимат закъснели мерки (Италия) а представете си сега какво ще стане ако не се вземат не закъснели а никакви мерки. Сега се връщам да чета темата. И да видя какво още измислил лагера на естественият подбор.

# 14 274
  • Пловдив
Време за конспирации: Тва животно (вируса) аз от самото начало го мисля, че е направено от човек, а не естествено. Неподатливо на никакви медикаменти, все по-издръжливо се оказва във времето и тихо промъкващо се в едни хора, които без да знаят заразяват други. Супер брутално. Моята теория е, че са го изпуснали без да искат обаче.
и създателят ще вземе Нобелова награда Stuck Out Tongue Winking Eye

# 14 275
LondonEye, може да поспорим кой носи вода и се затруднява да приеме реалността. Може би някакво театро ни разиграват според теб "по телевизията" от Италия и Испания?
Rolling Eyes

И още един път, явно ще си повтаряме до припадък, не е проблем само смъртността, проблем е продължителността на лечението и необходимостта от интензивна медицинска грижа в голям процент от случаите.

Ами да . разиграват театро. Използва се това, че така или иначе умират по 2000 души на ден горе долу в големите държави, приписват ги на коронавируса повечето,  а те в друг случай биха умрели и от грип. Реално увеличена смъртност няма, а се създава психоза. И понеже всеки ден имаме потенциално нови 2000 жертви , тази заблуда може да не спре и с години. Винаги от 2000 може да пишат 200 от короната, а в Италия още повече.

# 14 276
Може да приемем, че част от починалите възрастни хора щяха да си отидат и без корона вируса от други заболявания.
От друга страна пък има голяма вероятност да са намалели смъртните случаи поради други причини, примерно ПТП или жертви на престъпления..

Е, това вече не е сериозно. От 10 кладенеца вода носим, но отказваме да приемем, че може би психозата е една голяма игра на числа.
Но отново ще дам числа - 3000 жертви на година от ПТП. На месец стават 300, да няма нито едназа март, стават 300 разлика само. Така че не е от това.
От началото на ИП няма жертва на ПТП.

# 14 277
  • Пловдив
Ами оказва се всяка година......Ама са го пазили в дълбока и тайна конспирация. Тази година решиха да са откровени с обществеността. И пак ги обниниха в конспирация.

# 14 278
Не съм споделяла собствените си впечатления като временно поживяла в Италия... В интерес на истината, не в засегнатия район, а може би в най -"екзотичната", цветна и мръсна част - Неапол и околности...
Там, както и в Испания, има улички- пътечки, живеят г@з до г@з, нашето " на гъсто" в София е смешка.... Живеят си малко като едно наше (не)малцинство.
Освен тези културни особености,
за себе си имам и една друга хипотеза относно смъртността, освен възрастта...

Високата влажност на въздуха.
Там къщите през зимата са просмукани от влага и мухъл... А животът в такива условия води до хронични белодробни заболявания, астма, пневмонии и т.н.
Преди много години бях попаднала точно на такъв мониторинг специално за Бургас.
Сериозно?  Да ти кажа от местния мониторинг - проблемът се зове "Нефтохим" Бургас. А официалтите източници може и да го предоставят като влага.

Ако си права, Англия и особено Шотландия трябва да отнеме първенството на Италия съвсем скоро. В Шотландия всичко гние от влага. Да, и Холандия също.

# 14 279
Явно някои много са се вързали на сладките приказки от януари, че "това е просто един грип с малко по-висока смъртност". И явно не гледат международния видеообмен или целият свят е вкаран в някакъв зловещ трилър?

Общи условия

Активация на акаунт