COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 404
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 625
  • София
Попадна ми една интересна статия за произхода на този вирус. Превеждам основното от нея.

Той бил от типа животно-животно, но е мутирал в животно-човек. В Китай масово се търгува и яде диви животни, мишки, прилепи, змии и плъхове в отворени пазари, където животните са скупчени нагъсто. И докато в Китай тези животни се смятат за деликатеси, те са и носители на много болести, непознати за човека. Предполага се, че и чумата е дошла от Китай, наред с много други вируси. ''Мокрите пазари'' в Китай са местата, където всякакви диви животни се заколват на място и в края на работния ден подът се изплаква с вода от маркуч. Животните са скупчени в клетки една върху друга, където животните в долните клетки постоянно се обливат с урина и изпражнения на животните отгоре. Заради бедността и глада в Китай, хората ядат всякакви животни, а тези ''мокри пазари'' са много популярни. Проблемът с този вид пазари е, че покупко-продажбата на диви животни е много съществена част от китайската икономика и е била спасението за бедните фермери, които търгуват с диви животни, за да оцелеят. От храна за бедните, с времето е станала храна само за богатите, като се счита за деликатес и на дивите животни се приписват всякакви лечебни и чудотворни качества в здравословен план, включително и за увеличаване на сексуалната потентност. Счита се, че корона вирусът идва от прилепите, където се е прехвърлил върху хората. Днес тези пазари и търговията с диви животни са забранени в Китай като следствие на корона вируса, но щом пандемията затихне, пак ще избуят и търговията пак ще се разрасне.

Има и още, но е прекалено депресиращо. Предлагам сторги мерки към Китай в световен мащаб. Егати.

Пълна с противоречия статия...
"Заради бедността и глада в Китай, хората ядат всякакви животни....От храна за бедните, с времето е станала храна само за богатите".

Хем поради бедност ядат всякакви животни, хем само богатите ги ядат...
Диво животно, трафикирано от другия край на света не може да бъда храна за бедни. 1 кг. от панголин струва около 300 $. Плъхове, прилепи, кучета и котки също не ядат от бедност, а защото са извратени изроди.

# 14 626
  • София
Попадна ми една интересна статия за произхода на този вирус. Превеждам основното от нея.

Той бил от типа животно-животно, но е мутирал в животно-човек.
Скрит текст:
В Китай масово се търгува и яде диви животни, мишки, прилепи, змии и плъхове в отворени пазари, където животните са скупчени нагъсто. И докато в Китай тези животни се смятат за деликатеси, те са и носители на много болести, непознати за човека. Предполага се, че и чумата е дошла от Китай, наред с много други вируси. ''Мокрите пазари'' в Китай са местата, където всякакви диви животни се заколват на място и в края на работния ден подът се изплаква с вода от маркуч. Животните са скупчени в клетки една върху друга, където животните в долните клетки постоянно се обливат с урина и изпражнения на животните отгоре. Заради бедността и глада в Китай, хората ядат всякакви животни, а тези ''мокри пазари'' са много популярни. Проблемът с този вид пазари е, че покупко-продажбата на диви животни е много съществена част от китайската икономика и е била спасението за бедните фермери, които търгуват с диви животни, за да оцелеят. От храна за бедните, с времето е станала храна само за богатите, като се счита за деликатес и на дивите животни се приписват всякакви лечебни и чудотворни качества в здравословен план, включително и за увеличаване на сексуалната потентност. Счита се, че корона вирусът идва от прилепите, където се е прехвърлил върху хората. Днес тези пазари и търговията с диви животни са забранени в Китай като следствие на корона вируса, но щом пандемията затихне, пак ще избуят и търговията пак ще се разрасне.

Има и още, но е прекалено депресиращо. Предлагам сторги мерки към Китай в световен мащаб. Егати.[/color]
За пръв път чух думата "коронавирус" преди десетина години, когато се разболя кучето ми. Беше много зле, заведохме го в "Син кръст". Аз твърдях, че кучето повръща, а то се оказа, че било кашляло - така кашляли кучетата, ама аз откъде да знам? Бях си изкарала акъла от страх, така се давеше... Та тогава ми обясниха, че имало епидемия от кучешки коронавирус, който удрял в белите дробове на животното. Ще се смеете, ама и симптомите съвпадат - беше си загубило обонянието горкото куче, ужасно беше уплашено и объркано, нали това му е основното сетиво. Изписаха му антибиотици срещу усложненията, оздравя. Половината кучета на София бяха болни тогава, на кучешките полянки се заразяваха едно от друго.
Тогава аз не се заразих от него, разбира се, а сега на него не му пука, че и ние имаме епидемия. Всеки с вирусите си... само че явно мутират понякога.

# 14 627
По повод парите слушах Томислав Дончев как се изказа "че фабрика трудно се пуска, ако се спре".  Без да обижда високомерно като Горанов,  си обясни, че пари за хората няма да има. Пак ще потънат между няколко човека.

Снощи из между всички изкачащи неща от екрана, вече почнаха с sms кампанията за вируса,  на фона на това как ние сме е една много богата държава, вадим милиардите се призовават хората да пускат левчета.

# 14 628
  • София
За да мутира и да се прехвърли от животно на човек трябва да има специфични условия - като тия по китайските пазари.

# 14 629
Simple Smile Флип абе да ти кажа аз леко се боя Мангъров да се окаже прав и да открият много с антитела. Защото това значи че целият свят живее в една огромна измама, и огромна манипулация, а това ме плаши не по малко от вируса.
Няма вариант Мангъров да е прав, а целият свят - крив. В Испания и Италия се тества много. Едни от първенците в Европа са по направени тестове на глава от населението. Искат и те си хванат безсимптомните, и да смъкнат ужасяващите проценти за смъртността там. Ми не им се получава засега това с процентите.

# 14 630
  • София
Генерала все казва, че постъпваме като Франция. Във Франция казаха преди 10-тина дни – приемаме, че всички са заразени и се държим по този начин. Всеки пази останалите, стойте си вкъщи  и тн. Същото каза и Мутафчийски за въщащите се от чужбина – държим се все едно всички са заразени и затова са в карантина.

А и извън това тестовете наистина станаха новата сламка, за която хората се хванаха, а няма смисъл. Когато има грипна епидемия не тестваме масово всички. Предполага се, че ако си болен и със симптоми на грип то това е грип. За здравите се предполага, че също всеки момент ще се разболеят. Та, според мен, се забавляваме с тези тестове, за да не се паникьосваме, че няма лекарство или ваксина. Иначе е важно да има в болниците тестуване, както и на наистина избрани контролни групи. Това вчера сутринта се обсъждаше като подход в САЩ, а явно и не само там. Никога не е било нужно да се тества генералната съвкупност за нещо, за да разберем какво се случва в нея.

# 14 631
  • нейде там, където ....
Бледолилава, къде го четеш това за половин млн теста на седмица? Аз четох преди седмица за 160 000 капацитет, който ще разширяват.
--------
Не изследват Банско, щото нашият капацитет е запълнен със симптомните, което поражда въпрос към Мутафчийски кога ще обучат хора и ще увеличат броя на тестовете?

И на мен ми е интересен източника на тази информация. Това, което намерих аз, дава други данни. Не знам до колко може да му се вярва, но е немски
https://mobil.stern.de/amp/gesundheit/covid-19--so-oft-wird-wirk … stet-9189186.html

Deutschlandweit gibt es laut einem Sprecher des Berufsverbands Deutscher Laborärzte (BDL) 350 ambulante Labore und 1400 in Krankenhäusern. Schätzungen zufolge können davon inzwischen etwa 250 einen Test auf SARS-CoV-2 durchführen – und es werden täglich mehr. Unter anderem, weil in Deutschland nicht nur industrielle Tests möglich seien. Unter strengen Auflagen könnten Labore für den Eigenbedarf selbst Tests herstellen. "Wir sind auf einem guten Weg. Die Kapazitäten erhöhen sich, auch durch neu aufgebaute Zentren. Mittlerweile können täglich etwa 30.000 Tests durchgeführt werden"

С google translate:
Според говорител на Професионалната асоциация на немските лабораторни лекари (BDL) има 350 амбулаторни лаборатории и 1400 в болници в цяла Германия. Счита се, че около 250 от тях вече могат да тестват за SARS-CoV-2 - и броят им се увеличава с всеки изминал ден. Освен всичко друго, защото индустриалните тестове са възможни не само в Германия. Лабораториите могат да произвеждат тестове за собствена употреба при строги условия. "Ние сме на правилния път. Капацитетът се увеличава, също така благодарение на новосъздадените центрове. Около 30 000 теста вече могат да се извършват всеки ден."

# 14 632
Германия увеличи броя на тестовете за Covid-19 на 500 000 седмично.'

Това е от снощи, генералът какво имаше предвид като каза, че германците спират да тестват...?

# 14 633
  • София
Съгласна съм, но тук тестването е мижава работа. не ни трябва генерална съвкупност, а извадки. А и да припомня - до момента се концентрират само и единствено върху откриване на болните, а не било важно да се разбере друго. Е, да, ама при грип обикновено има подготовка, следи се, има тестове и дори ни поощряват да се тестваме за грип, ако се разболеем, те така си водят и статистиката, не само по симптоми и клинична картина. Сега изведнъж се оказа, че нямало нужда. В допълнение мерките са доста строги и човек в един момент се пита "хубу де, караш ме да стоя вкъщи, ама нищо не знам - докога ще ме държиш вкъщи, аз си имам работа на полето/в завода/в магазина, ако ще мрем - кога ще мрем, ако сме го изкарали - колко сме го изкарали?".
те до вчера изцяло зачеркнаха тестовете, а в същото време знаем, че масово тестват по другите държави - дали за откриване на нови, дали за имунитет, ама тестват и някаква картина им се оформя.
Да, ще ни се тестовете да покажат, че положението не е толкова зле, но без никакви тестове наистина резултатът е "не знам, гледаме от китайците".

# 14 634

Пълна с противоречия статия...
"Заради бедността и глада в Китай, хората ядат всякакви животни....От храна за бедните, с времето е станала храна само за богатите".

Хем поради бедност ядат всякакви животни, хем само богатите ги ядат...
Диво животно, трафикирано от другия край на света не може да бъда храна за бедни. 1 кг. от панголин струва около 300 $. Плъхове, прилепи, кучета и котки също не ядат от бедност, а защото са извратени изроди.

Няма противоречия. Започнала е като храна за бедните, но за да се продава по-лесно, й се приписват неистинни чудотворни качества. Не ми казвай, че не знаеш за индустрията в Китай за всякакви целебни хапчета и отвари от всякакви гущери, змии и прилепи? Няма научни доказателства, че помага за каквото и да се рекламира, но рекламата е голяма работа. Бедните не могат да си позволят целебните хапчета и отвари, но богатите - могат. Бедните ядат дивите животни и търгуват с тях, за да оцелеят. Богатите се гълтат с хапчета и отвари, защото имат пари.
Че е извратено да ядеш прилепи, извратено е, ама като няма какво друго, ще ядеш и мишки, за да оцелееш.

И да, Франсоаз, напълно възможно е 1 заразен човек да зарази стотици хиляди в световен мащаб. Винаги се започва от 1.

# 14 635
Каква представителна извадка са 1000 души на 6 000 000.
Просто е смешно. Плюс това ще се доказва дали Е прекарал болестта, а няма да се тества дали е заразен.
Наистина ли не разбрахте защо им позволиха да направят това.
И след ДВЕ седмици пак ще ги тестват.
На какво основание твърдиш, че е смехотворно? Цялата социология и маркетинг почиват на извадковия метод, за да правят анализ на 6млн,8млн,80 млн.
И пак ще натъртя, размерът на извадката не е определящ за нейната представителност. Начинът, по който е създадена, я прави представителна.
Всеки стана специалист по всичко вече, ама нека да не хвърляме обвинения, че нещо е смехотворно, ако не сме подготвени с информация.

# 14 636
Bradley, това някакъв цитат ли е или твое изказване? Виждам една кавичка накрая. Ако е цитат, що така не давате източник?

Ето тук намерих, че са увеличени https://www.deutsche-apotheker-zeitung.de/news/artikel/2020/03/2 … le-in-deutschland

Въпросът е ние защо спим?

# 14 637
  • София
И според мен драмата с тези тестове  ни се подхвърля като дъвка за народа. При епидемия като тази всички ние трябва да се държим така, все едно сме вирусоносители - това е смисълът на изолацията. Иначе нормално всеки иска да знае дали не е заразен или вече има имунитет, но едва ли точно задоволяването на това любопитство е най-важното сега. Надеждни тестове - за тези групи, за които това действително е необходимо. Статистиката е важна, разбира се, но по-важно е да не са пълни болниците с умиращи хора.
Мен най-вече ме вълнува кога ще се определи начина за лечение на болестта и ще започне да се прилага масово на всички болни. Все още няма никаква яснота по въпроса, доколкото знам.

# 14 638
Bradley, това някакъв цитат ли е или твое изказване? Виждам една кавичка накрая. Ако е цитат, що така не давате източник?

Ето тук намерих, че са увеличени https://www.deutsche-apotheker-zeitung.de/news/artikel/2020/03/2 … le-in-deutschland

Въпросът е ние защо спим?

Цитат е, от тук
https://www.mediapool.bg/masovoto-izsledvane-v-germaniya-doprina … i-news305254.html

# 14 639
  • София

Да, ще ни се тестовете да покажат, че положението не е толкова зле, но без никакви тестове наистина резултатът е "не знам, гледаме от китайците".
В какъв смисъл не е толкова зле? Движим се на 7-10 дни от Франция (брой болни на глава от населението). В момента те са с почти 30 000 болни, като изследват точно по същата схема като при нас. Т.е. след 10-тина дни ще имаме към 3 000 болни. И ако всичко смятаме средно по също 7-10, съдейки по разликата между съотношението смъртност-болни в Германия, защото те са с най-голяма извадка, в момента реално имаме около 3000 болни, а след 10 дни ще имаме 30 000. Така или иначе, не вижда за какво ще ни послужи тази информация. По извадките знаем какво става в другите страни, затова все казвам, че при 0.25% от населението болни в Ломбардия там настъпи чистия ужас. Дано тук не настъпи на 0.1%.

Общи условия

Активация на акаунт