COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 412
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 105
Сега да ви питам как се процедира със служител, който идва на работа с температура 2 дни по ред и го връщат, но никой никъде не сигнализира и вероятно няма и да се тества този служител?

На нас ни изпратиха термометър и казаха всички, които имат темп. над 37,3 да ги изпращаме вкъщи ( не знам дали ще са отпуск или болничен, защото още нямаме такъв случай). Фирмата го прави, за да не затворят всички ако има болен. Но как се докладва човек, който има температура? Тя може да е от какво ли не.

# 15 106
Скрит текст:
Ами по-добре изглежда - не виждам милионите починали. За военните - ок, те навсякъде контролират в момента. Но "Берлин се готви за над милион починали" не го виждам.
Говорите за конспирации и затънали мозъци, а самите вие разпространявате панически неверни "новини".

В статията си пише източника на цифрите - Шпигел, четете малко. Ето статията - https://www.spiegel.de/politik/deutschland/corona-in-deutschland … b4de-2f63bce0315d
"In einem Worst-Case-Szenario beschreiben die Wissenschaftler, was passiert, wenn der Staat gegen die Corona-Epidemie nur wenig unternimmt, etwa nur Großveranstaltungen verbietet und Reisetätigkeiten einschränkt. Infolgedessen wären bald 70 Prozent der Bevölkerung infiziert, mehr als 80 Prozent der Intensivpatienten müssten von den Krankenhäusern abgewiesen werden, die Todeszahlen in Deutschland überstiegen die Millionengrenze."
"В най-лошия сценарий учените описват какво ще се случи,, ако държавата не затегнемерките, например, само забранява големи събития и ограничава пътуването. В резултат на това 70 процента от населението скоро ще бъдат заразени, повече от 80 процента от пациентите с интензивно лечение трябва да бъдат отхвърлени от болниците, а случаите на смъртност в Германия ще надхвърлят един милион ."

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 15:56 от Анонимен

# 15 107
  • В.Търново
Изгледайте видеото и вижте статията. От 2015г.Говори се за създаването на този вирус още тогава.
https://bgnews.space/2020/03/26/%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%ba%d1%80%d … 0%b0%d0%b7%d0%b2/

# 15 108
Обадете се на личния си лекар, да ви посъветва какво да правите.

И аз съм по същият начин. Прегледаха ме, уж нищо не чували. То ще си покаже, имам само бодежите отзад, даже от днес вече изчезнаха, но изпитвам едно такова парене на гърба, което не мога да го опиша. Казаха ми, докато нямам температура или кашлица или нещо си друго, да си седя на д..о и това е.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 15:57 от bubanka

# 15 109
Хората са толкова изперколясали, че са хванали короната, че зорлен не се лекуват. Сакън да не чуят диагнозата. Не е ли това заравяне на главата в пясъка?

fanfanito, иди да те прегледат, не се излагай. Докога можеш да влачиш настинка? Макар че както го описваш, повечето ти симптоми сигурно са причинени от паниката, която изпитваш в моментен.

# 15 110
Скрит текст:
Скрит текст:
Мъж на 54 години в Търново е интубиран , майка му на 74 е сравнително добре.

Откъде е тази информация?
Сутринта от Мутафчийски по телевизията го каза.
Мен нещо почва да ме обзема паника, че няма да ме бъде. Да не говорим, че 2 седмици бухам, нямам задух, но имам бодежи отзад в дробовете. Не мога да се храня, обонянието и усещането ми е добро, но не задържам нищо в стомаха. Не съм звъняла, не вярвам, че ще ми помогнат или обърнат внимание и така си стоя, но не спира.
Вече си мисля завещание да пиша((
Свържи се личният лекар и иди да те преслушат, момиче. Ще е срамота при върлуваща епидемия от коронавирус, ти да се гътнеш от нищо и никаква обикновена пневмония. Simple SmileHug Ми така де, най-малкото не е фешън. Stuck Out Tongue Winking Eye
Просто опитвам да те разсея, но наистина се прегледай.

# 15 111
Скрит текст:
Скрит текст:
И аз харесах тази статия, пускам я пак.
Дано я прочетат повече хора.
https://clubz.bg/96133-izglejda_sme_svideteli_na_grupova_perverz … no_golemi_razmeri
Най доброто което съм чела по темата от началото до сега.
Само като прочетох началото плюс началото на другия материал ("Освен психопатен, българинът е страхлив" - психопатен, ти да видиш), и ми се отщя да чета нататък. Така и ще пропусна най-доброто по темата.

П.П. Да знам отсега, да не ходя да се лекувам при тоя, ако се наложи някой ден. Wink Никак не ми вдъхна доверие.
Няма как да се хареса на всички, ще има хора, които ще се разпознаят в описанията.
Да, аз също се разпознах. От групата на безстрашните съм, и то само благодарение на тези, които умират от страх. Научих се да ги разбирам и да им благодаря, защото ако не бяха те, нямаше да разбера, че съм със здрава психика. Само моля да не стават агресивни, защото от това ме е страх - от обезумели от страх хора.
Напротив, точно ти си буквално обезумяла от страх. До степен, че напълно отричаш реалността, което е всичко друго, но не и признак на здрава психика. Затова и непрекъснато скачаш на хора, които пишат неща, които те стресират и паникьосват. Аз агресия виждам единствено от твоя страна, а не от страна на Роналд например, който зададе съвсем спокоен въпрос.

# 15 112
Изгледайте видеото и вижте статията. От 2015г.Говори се за създаването на този вирус още тогава.
https://bgnews.space/2020/03/26/%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%ba%d1%80%d … 0%b0%d0%b7%d0%b2/
Мда, тогава е и подаден иск за патент... https://patents.google.com/patent/US10130701B2/en

# 15 113
Здравейте! Чета темата от началото й,макар че изпускам доста от нещата, за които пишете. По повод карантинните мерки.... Имаме един казус в блока,в който живеем. От вчера в апартамента,който се дава под наем до нас се настаниха едни чужденци ( араби), с доста багаж и куфари. Излизат си, не спазват карантина. Преди 2 седмици пък имаше италианци. Целият ни блок е настръхнал. Аз се обадих на РЗИ, но оттам ме препратиха към полицията. Униформените обаче не ни обърнаха никакво внимание и ни казаха просто,че тези хора може да са тук още от няколко месеца. Сигурна съм,че могат поне билетите им да видят от кога са в БГ. Не знаем как да постъпим! Вие какво ще ме посъветвате?
Не знам каква е тази измислена карантина,като народа масово днес се разхождаше по пазари ( направо беше струпване на хора, даже в магазина жена около 70  и кусур год. се сблъска в мен). А и тези чужденци- явно не ходят вече по затворените хотели, а по блоковете на хората😥

# 15 114
Мда, тогава е и подаден иск за патент... https://patents.google.com/patent/US10130701B2/en
Това от къде го намери? 🙄 Хммм, какво точно са се опитвали да патентоват? Защо според тях това е щяло да подпомогне лечението на бронхити? Адски мн въпроси изникват.

# 15 115
Добре, де, кога издъхнаха бг болници при под 300 заразени?!

Отделно, че са източени болниците, но сега и организацията куца.
Достатъчно е да установят един вирусоносител. Тогава затварят цялата болница, докато тестват всички и дезинфекцират отново.

На хартия всичко е приемливо. Досега беше приемливо и за болниците, но то...не може вечно, както узряхме да видим...

# 15 116
Блокът под карантина!

# 15 117
  • София
Защо не ги попитате просто хората - от кога са в страната и дали знаят за карантината, ако са влезли през последните две седмици?

# 15 118
Мога да стоя вкъщи, колкото ми кажат и колкото трябва, но нека някой да ми каже ядливи ли са краката на столове и маси, мебели и там всичко каквото има в един дом. Днес ми звъняха и от банката, че закъснявам с вноската, извънредното положение било от скоро, не било оправдание, че в момента ми е трудно. Било просто измъкване, използвайки положението. Нищо, че още преди обявяването на извънредното положение работата ми намаля и спря. Та, да, страх ме е и бих стояла у дома, пазейки се и пазейки другите, и стоя, щото в моя сектор в момента работа няма. Но как да стоя и да чакам неопределено време, като парите се топят, няма приходи, а сметките вървят.

# 15 119
И какво правят послушните навън #стой си вкъщи#

Отиват до магазин, аптека, представяш ли си?

Общи условия

Активация на акаунт