COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 731
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 225
  • гр. София
Генерале, и разни други магазини работят.

От три дни не  бях излизала и днес реших да използвам слънцето във Варна .
Разходих се по пазара - сергии работят, магазини за дрехи, магазин за торти ,  сервиз за GSM, таблети и компютри, заложни къщи и златарски ателиета .

Имаше много граждани  навън , също и майки с колички по 2-3 заедно , вървейки  като народни песни .

Явно вече не им се стои вкъщи и много хора започнаха да си излизат свободно и да си отварят бизнесите .

А в Била станах свидетелка как жена на 40+ се скара на възрастен дядо, че в влязъл  да пазарува в 15ч И колко безотговорен е . Имало си прозорец в който трябва да го прави, какви са тея своеволия .
Хората са изперкали тотално!
По мои спомени и преди някой беше казал, че даже задръствания имало във Варна. В София е доста празно - задръствания няма. И хора няма. Днес забелязах малко повече коли от обикновено.

# 15 226
  • Варна
Дъждец, без какви детски площадки и паркове сте оцелели навремето, нямало е паркове ли? Извеждам и аз децата, да, като ходим до детската кухня гледам да прекарат до час навън, стига да не вали. Но се почва едно сочене, пищене, плачене и дърпане към пързалки и люлки. Дърпам и аз на другата страна, влача детето към необитаема полянка, пейка. То реве, аз с чанта, с торба, с играчка, накрая трябва да нося и него, късащо се от рев, защото не може да разбере, че трябва да се "разхожда по улицата", а в парка не може.
Едит :
FlameV, явно децата ви отдавна са пораснали, къде ми препоръчате да ритам топка с 2 годишното си дете? На паркинга пред блока, дето гъмжи от автомобили? По тротоара, дето ще ни блъсне кола като топката отиде на платното?
Извода е, че Корона по парковете има, а по улиците и центъра няма, тъй ли?

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 17:49 от ivka_smile

# 15 227
Аз пък не мога да разбера защо изписват все още болни? Те да не живеят сами? Нали ще заразят тези в къщи?

И в крайна сметка водят ли ги излекувани? Май влязоха в статистиката.

# 15 228
  • Шумен
Еми пекна слънце и безмъртните излязоха, Вие нещо различно ли очаквахте?!

И защо да не излязат, стига да не са на групи?! Аз изобщо не мисля при слънчево време да вися по цял ден вкъщи. Висенето вкъщи няма как да е по-добро от едночасова разходка навън. Има достатъчно гора наблизо. Мдаа и не ходя  с маска по улицата.

# 15 229
  • гр. София
Дъждец, без какви детски площадки и паркове сте оцелели навремето, нямало е паркове ли? Извеждам и аз децата, да, като ходим до детската кухня гледам да прекарат до час навън, стига да не вали. Но се почва едно сочене, пищене, плачене и дърпане към пързалки и люлки. Дърпам и аз на другата страна, влача детето към необитаема полянка, пейка. То реве, аз с чанта, с торба, с играчка, накрая трябва да нося и него, късащо се от рев, защото не може да разбере, че трябва да се "разхожда по улицата", а в парка не може.
Е, тук вече проблема е друг....

# 15 230
Еми пекна слънце и безмъртните излязоха, Вие нещо различно ли очаквахте?!

И защо да не излязат, стига да не са на групи?! Аз изобщо не мисля при слънчево време да вися по цял ден вкъщи. Висенето вкъщи няма как да е по-добро от едночасова разходка навън. Има достатъчно гора наблизо. Мдаа и не ходя  с маска по улицата.

Има как. Вкъщи корона няма, вънка корона има. От корона се умира. 44% смъртност при приключилите случаи в Италия. Стойте вкъщи. Спасете живот. Ако вашия не ви е мил, поне на непознат не пречете.

# 15 231
  • Пловдив
Възраст на пациентите? И защо се е стигнало до интубация. За Благоевград, ако някой има информация.

# 15 232
  • София
Слушах брифинга 293 заразени...., по данни на СЗО, Китай и т.н. 20% имат нужда от болнично лечение т.е. 59 лица, при нас са 99, от тях 5% имат нужда от интубация т.е. 5 лица, при нас са 8 лица... математиката ми издиша ....
Сега някой ще каже, че това не е реалният брой на заразените, да, така е, но и в Китай не беше....
В Италия 50% от болните по статистика се хоспитализират. Но няма такава държава, която да може да покаже истинския брой на заразените. Просто на никой не му достигат тестове.
Да, за Италия е така, но в публичното пространство тиражират друг %. Това е смущаващото ....

# 15 233
  • Варна
Не, зависи от Брюксел и Световната здравна организация. Нашите изпълняват чужди директиви. Когото световните лидери решат ще спре.
Нито СЗО, нито Брюксел имат такива правомощия. А отговорът на европейските държави беше очеизвадно некоординиран и всеки си наложи собствени мерки и по различно време. Някои закъсняха много и сега горят, надявам се, че България не е една от тях.
Иначе разбирам психологическият комфорт да смяташ, че някой там много високо държи нещата под контрол и диктува, но това, което реално диктува нещата в момента се нарича SARS-CoV-2.
Не, не е комфорт. Лично генерала каза,  че следват тези директиви. Б. Б. потвърди за общата европ. стратегия. Генералът имаше доблестта да спомене, че здравеопазването ни не е на ниво, за да имаме нац. модел. Нали не се надявате да открием ваксина или вид тестове? Науката не се субсидира у нас, а се неглижира.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 18:39 от Viviana91

# 15 234
  • на пъпа на Златията
Излизат, защото си мислят, че опасността ги е подминала. След седмица сами ще спрат да излизат, няма нужда ЕС да им казва.

+++

Щото във Варна само ще са +10   ако има кой да ги тества , и някои вече ще ги тресе треска .

# 15 235
Дъждец, без какви детски площадки и паркове сте оцелели навремето, нямало е паркове ли?
В малките градове нямаше разбира се. Играехме на улицата. Дори и сега няма до всяко каре блокове. Децата играят на улицата.
Слезте на земята малко.

Тук изобщо обаче не става дума за игра навън. Излизате, правите два тигела да се измори детето и се прибирате. Ще ритате топка вкъщи. Близко е до акъла.

# 15 236
В Благоевград имало трима интубирани. Къде има данни за броя на регистрираните положителни там? Не знам защо ми се струва, че там има доста заразени.

Трима пациенти от Благоевград и Банско   днес са се влошили и следобяд бяха преместени в реанимацията на МБАЛ-Благоевград. Те са с двустранни пневмонии, интубирани са.

Това са майката и дъщерята ,съответно на 75 и 53 години. Двете са родом от Горно Драглище, но са живеели в Благоевград. Преди две седмици жените отишли на село. Дъщерята е работила в столицата и се предполага,че тя се е заразила  първа.

Установено е,че те са контактували с 12 лица, които са поставени под домашна карантина.

Третият болен е нов, това е сервитьор от Банско, който вчера е докаран в Благоевград, и  той се е влошил и е интубиран.

В инфекциозното отделение има и двама души от Банско, които имат грипоподобни симптоми. Взети им са проби и се очакват резултатите да излязат утре, съобщиха от РЗИ-Благоевград.

Англичанинът на 78-години от Банско, който бе първия пациент заболял в региона е вече здрав и днес го изписват.

http://pirinnews.com/novina/3789/trima-bolni-ot-koronavirus-v-bl … v-reanimaciya-sa/

От самия град Благоевград все още няма доказан случай.

# 15 237
  • варна
Ние с децата също не излизаме. Живея на центъра на Варна, близо до Централния пазар, няма къде да ги разходя освен да обикаляме безцелно улиците. Имаме малко дворче, излизаме там, ако е хубаво времето, днес не успяхме каката имаше много домашни.

# 15 238
Скрит текст:
Не, зависи от Брюксел и Световната здравна организация. Нашите изпълняват чужди директиви. Когото световните лидери решат ще спре.
Нито СЗО, нито Брюксел имат такива правомощия. А отговорът на европейските държави беше очеизвадно некоординиран и всеки си наложи собствени мерки и по различно време. Някои закъсняха много и сега горят, надявам се, че България не е една от тях.
Иначе разбирам психологическият комфорт да смяташ, че някой там много високо държи нещата под контрол и диктува, но това, което реално диктува нещата в момента се нарича SARS-CoV-2.
Не, не е комфорт. Лично генерала каза,  че следват тези директиви. Б. Б. потвърди за общата европ. стратегия. Генералът имаше доблестта да спомене, че здравеопазването ни не е на ниво, за да имаме нац. модел. Нали не се надявате да открием ваксина или вид тестове. Науката не се субсидира у нас, а се неглижира.

Точно така. Говори се за помощи, как да се помогне на медиците, на болниците, как да се направят още легла, обаче, обаче ... И да легнеш на някое от тези легла какво се случва като свършат лекарствата, а те ще свършат. Какво ще стане като започнат мед. лица да са болни и да инфектират дори и тези, които започват да се оправят, защото и това ще стане. Какво правим тогава?

Държава сме, която не може да си позволи да хвърли пари над проблема, да измисли лекарство, да тества всички. Единственото, което е в нашите ръце е: социално дистанциране и стоене вкъщи, а толкова много хора точно това, което е единственото в нашите ръце не им се прави, щото им е случно. Ем, сори, ама..

# 15 239
  • Пловдив
За новият в Пловдив знае ли се нещо..?

Общи условия

Активация на акаунт