COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 144
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 285
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Излезе статистиката за Италия днес - 919.
В същото време като чета какви мерки се прилагат в България,си казвам - най-накрая някаква адекватност и те да проявят и ви се радвам,че се разминавате.Дано да сте все така!
Аз съм си голяма домошарка и с месеци да не изляза от дома,не би ми направило впечатление,но всеки път като замрънкате,че не ви се стои вкъщи,припомнете си какво се случва в НЙ,Италия,Испания..и колко всъщност печелите,че си стоите вкъщи.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 06:27 от Adoralova

# 15 286
  • София
На тия от СЗО не им разбирам бръщолевенията. Тотално безполезни празнодумници. Да преследваме и ловим заразените, това ли са им агресивните мерки? Агесивни са, спор няма.  А нещо лечение, ваксина? Или СЗО се изживяват като врачка, вещаеща апокалипсиса?

# 15 287
  • тук-там
В медицинския свят се спекулира с предположението, че пикът на вирусът е минал при нас без да разберем, когато имаше епидемия от инфлуенца Б. Тази теория се базира на тестове, хванали хора с антитела, но неактивни (преболедували) към момента.

# 15 288
Ужас! А точно вчера четох, че някое от светилата вирусолози се изказал, че вируса забавял темп в Европа, като това се наблюдавало вече и в Италия. А днес шок - прибл. 1000 починали за ден! Испания и тя следва същият път като Италия с 569 за днешния ден. Чакаха, много чакаха и точно като българите гледаха много несериозно на ситуацията, излизайки си и разнасяйки гадния вирус...Как пък във времена, в които медицината е толкова напреднала, не се намери как да се спре тази напаст!

# 15 289
  • София
В медицинския свят се спекулира с предположението, че пикът на вирусът е минал при нас без да разберем, когато имаше епидемия от инфлуенца Б. Тази теория се базира на тестове, хванали хора с антитела, но неактивни (преболедували) към момента.

Това ще си проличи на "изборите", за които каза Бойко на обяд. И ще си ядем подметките, но е рано още да го осъзнаем...

# 15 290
  • София

И какво всъщност значи "тотална блокада"? Да се заключите тотално, за да имате повод най-накрая да изплюскате всичките ориз, леща, боб и паста? Имайте предвид, че има хора, които се хранят предимно с прясна храна - месо, риба, яйца, зеленчуци и плодове. Някои от каприз, но други - от здравословни съображения. И те не могат да плюскат хляб, олио и боб, докато припаднат.

Като гледате цифрите от Италия - само за днес (919 починали), която Италия е от 3 седмици като нас, а от 1 под почти пълен локдаун, още ли мислите, че те мислят за прясното месо и прясната риба?
Досещате ли се каква е следващата стъпка в Италия? Предполагам следващия Ухан, като мерки.

# 15 291
Аз не знам защо не забраниха това безцелно разхождане навън. Дали наистина го правят нарочно и после ще кажат - предупредихме ви, вие сте си виновни?
Точно така. Ако идеята беше да се спре, нали знаете в Китай какво беше едно от първите неща, които спряха? Градския транспорт. Самостоятелните разходки в парка изглежда са по-опасни.

Ако вие си стоите в къщи аз няма как да мина 6 километра за да съм в осем на работа. Кола не карам. Криле още не са ми поникнали...

# 15 292
Добре, аз писах - искам да спазвам правилата, но кой ще ми плаща за стоенето у дома. Свободна професия съм, не съм на заплата. Мъжа ми работи, на заплата е, но парите не стигат, а сметките вървят. И не, нямаме спестявания. От ония сме дето имат по един покрив над главата и ръцете и ума си, работят, но не стигат за пестене. Плащаме си сметките на базата на изработеното с надеждата, че някога ще изкарваме толкова, че и да спестим. Аз стоя у дома, той работи, дезинфекцирам, пазим се, но.. никой не ни жали, че разчитаме само на изработеното. Че, ние дори, ако се наложи у нас да се лекуваме, няма да имаме пари. И какво правим, мрем си у дома.
Стоя си у дома, но Банката казва - Имате забава, положението е от скоро. И.. какво правим. Аз и да не искам стоя, щото и на офиса да стоя все тая. Но, разберете, парите свършват, свършват, бе. Радвам се, че някои имат. Нека да имат. Хубаво е това, но други нямат. Какво правим, кажете. Никой не вярва, че е трудно да платиш, като нямаш пари. Всеки вика, това е използване на положението, мързеливци ниедни. Мързи ви, стоите у дома и мерите дивана и колко е разстоянието от хола до кухнята. Как да ги оборя, че не е това?!?

# 15 293

В американския щат Ню Йорк, който бе засегнат особено силно от пандемията, броят на смъртните случаи отново се увеличи значително - с 134 на 519 в сравнение с предходния ден, заяви губернаторът Андрю Куомо в Ню Йорк на ежедневната си кризисна конференция. Той обяви и повече от 7000 открити нови инфекции - общият брой за държавата е над 44 500. Повечето от случаите са в метрополията на Ню Йорк, където над 25 000 души са тествани положително. Куомо говори в конферентен център, който е превърнат в спешна клиника.

# 15 294
kostamosta, даваме си. Аз вече съм без работа, но пари се изкарват, стига да сме живи и здрави.
Ами това е лошото - ако ИП продължи месец/два/три - как ще си намериш друга дори и да си жива и здрава.

Въобще не съм се притеснила. Записах си се в бюрото по труда и в НОИ за обезщетения, мога и 8 месеца да си седя там, но не искам, работа има принципно. Даже тази седмица минах 2 remote интервюта. Големите фирми си работят. Моята професия си се търси (key account manager) съм.

# 15 295
Италия обявиха.
Новите са под 6к, а смъртните са доста 919 души.

# 15 296
Една статия, която е интересна поне за мен.
"Доц. Дора Александрова: Епидемията е била очаквана, от 2019 г. има изготвен модел за разпространение"
https://www.burgasnovinite.bg/2020/03/2019.html?spref=fb&fbc … jAp7YFU4rP3lnrKww

# 15 297
  • София
Април, тогава оставаме без работа, щом спрат транспорта. Сега очаквам някой да ми каже "ами, качвай се на кола, карай някой да те кара, поискай шефът да ти купи, ако искаш, ще намериш начин".  Все едно най-приятното нещо сутрин ми е да пътувам в ГТ, а в гаража си щадя колата!

# 15 298
Cuomo: We’re going to ‘kick coronavirus’s ass’
Куомо: Ще сритаме задника на корона вируса.

# 15 299
Италия

969 починали
4401 нови заразени

Брадли, брояча друго казва. Тенденцията е тази, по малко заразени от вчера, но повече починали днес.

Общи условия

Активация на акаунт