COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 205
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 660
Немците имат най-силната икономика в Европа и не знам кой може да се мери с тях.
В момента имат капацитет да правят по 500 000 теста седмично, като се очаква през април да увеличат капацитета си на 200 000 теста на ден.
Което означава, че и те не очакват през април нещата да са нормализирани.

Вчера даваха по холандската телевезия, че немците са предложили на холандците, ако свършат леглата за интензивна помощ в пограничните райони, немците да поемат от тежките случаи в техни болници.

# 15 661
Немците имат най-силната икономика в Европа и не знам кой може да се мери с тях.
В момента имат капацитет да правят по 500 000 теста седмично, като се очаква през април да увеличат капацитета си на 200 000 теста на ден.
Което означава, че и те не очакват през април нещата да са нормализирани.
Идва момент, в който и да правят и да не правят тестове, заболеваемостта е толкова висока, че усилията се насочват там. Симптоматиката става тест. Първо лекуват и тогава тестват.
Нищо не топли 500 000 теста седмично, като могат да лекуват 50 000 седмично.

# 15 662
  • София

Дали е нарочна, или някой е съзрял шанс в поредния, малко по - агресивен вирус, има ли значение за крайния резултат? Който е, че една "шепа политици" си играят с човешки животи в името на своите интереси?
Това е друга тема и си права, но те точно си играят в момента. Като гледам почти никой не знае какво прави, а някои направо са за разстрел като премиера на Италия и здравния министър на Испания. Може да съм болен оптимист, но в сравнение със света ние взехме мерки много по-рано. И не, не харесвам Боци, нито припявам на управлението, те ще си носят греховете, затова че са готови да оставят хората да умрат от глад. Но и за това се надявам, че просто протакат и накрая ще дадат пари, няма как да стане иначе, дори Тръмп даде пари на американците. Иначе тук ще го скалпират преди Гергьовден.

# 15 663
Вчера четох статия, че предстояли тежки 10 дни за Германия. Искаше да каже, че случаите рязко ще се покачат и ще се достигне пика. За съжаление не помня къде го четох точно.

# 15 664
  • София
да, защо не мият улиците? Къде се покриха от общината? Точно сега е моментът да мият и да трият улиците, поне няма трафик, а и да дезинфекцират малко.

# 15 665
  • На остров
Има ли официална информация колко теста е направила България за една седмица ?

# 15 666
парникови лалета или Кауфландски цветя които като ги занесеш в къщи карат ден до пладне и умират, понеже са парникови и неустойчиви, израсли в стерилна среда...
Така че от самото начало на темата съм на мнението че всички трябва да го минем.

Не "ние" госпожо, вие на собствена глава ходете, заразявайте се "за да го минете" и да сте си спокойна, че не сте кауфланско цвете от парник.

Ние останалите ще си стоим живи и здрави въпреки въздуха с корона навън и накрая ще видим кой прав и кой крив, защотото ни Италия ни Испания ни Англия се справят със стадното заразяване.

# 15 667
"Barclays е уведомила брокери, че вече не предлага ипотечни кредити на клиенти, които нямат депозит от поне 40% от стойността на жилището, но ще продължи да предлага сделки за рефинансиране."

# 15 668
Нека някой, ако има желание да направи петиция за миенето на улици с дезинфектант.

# 15 669
Сега гледам по БНТ 1 Георги Любенов и дават български доктор, който работи в Испания. Много ясно си го каза, че заразата се разразява в старческите домове и там има много починали. Казах сто пъти да се обръща внимание в нашите домове за възрастни хора, персоналът трябва да облича космонавтстките дрехи там и да пази голяма хигиена. Но това е различното между България и Италия и Испания - нашите възрастни хора не са повечето по домове, все още, а са си вкъщи и сега, като им се каза да не щъкат, може да се прескочи кризата поне докато се стопли достатъчно и вирусът изчезне от самосебе си.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 09:25 от DeltaAzimut

# 15 670
Добре де, защо не дават личните вещи на починалите? Нямам в предвид дрехи, майката на починалото момиче във Франция е казала, че няма са им дадат синджирчето на детето. Ясно ми е, че това нещо вирее върху повърхности, но какво става с хората, които го карат в къщи? Нали и те имат лични вещи и контакт с повърхности, как после не се пренася от тях отново? Странно е поведението след смъртта на човек, имам чувството, че тогава се случва нещо, за което никой не говори.

# 15 671
  • София
Журналистите нали четат тук - да се задействат, какво чакат!  Медиите имат тази сила да поставят въпроса и да изискат решение.

Как да ги дадат, щом се задържа навсякъде? то си е страшно.

# 15 672
Бояна, след като имаха брой смъртни случаи, по-голям от сериозните/критични, явно се коригираха нещо в движение. Честит имен ден!
Благодаря много!

Питах ако някой следи на немски какво точно се случва там, по-рано също и друг беше питал, но нямаше отговор.

Много интересно, Елица, благодаря. Има уклон към консервативната идеология в мнението на психиатъра, но в общи линии, макар да излиза от сферата си и да отива към социологията, се надявам да е прав. Бъдещето ще покаже дали модерното нарцистично общество ще се нормализира, заради кризата или ще стане още по-лошо. Има и такъв вариант. Челите "Повелителят на мухите" знаят какво имам предвид.

Не знам дали са отговорили преди мен, че имам още 3 страници за четене.
Според мен се дължи на факта, че диагностицираните, вече са в средата на втората седмица на заболяването, когато вече стават критични случаите. Германия е с 7-8 дни след Италия.

# 15 673
Нашите възрастни (а и млади) хора в домове умират доста по принцип, та е трудно да се види разлика с преди
За добро или зло имаме малко домове

# 15 674
В ръководството, за което ни дадоха линк в темата, има много конкретни указания какво се прави с тялото на починалите. Мисля, че на доста хора ще им се изпари куража, след като го прочетат.

Общи условия

Активация на акаунт