COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 874
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 855
Може да е отговорено, но пак да попитам.
След по масово тестване в момента /не знам къде се намираме според графиките/, какво ще стане?
Откритите случаи са - част в домашна карантина, някои на парацетамол, друга част в болница.
Мислите ли, че някой с положителна проба ще стои спокоен и ще чака, не знам какво да се случи?

Защо няма тестване на служителите в обекти, на които е разрешено да работят?
- Хранителни магазини
- Аптеки
- Куриерски служби
- Банки

Защото е мижав капацитетът за тестване все още....те според мен едва смогват да тестват пневмониите я болниците...

# 15 856
  • София
T.e. - Турция, ако са го имали в края на февруари, и животът си е кипял на пълни обороти, не би ли трябва да са се засилили към стаден имунитет вече....месец мина? Т.е. - квото открият, открият - останалите, в по-голямата си част, да са го минали

# 15 857
  • София
T.e. - Турция, ако са го имали в края на февруари, и животът си е кипял на пълни обороти, не би ли трябва да са се засилили към стаден имунитет вече....месец мина? Т.е. - квото открият, открият - останалите, в по-голямата си част, да са го минали
Навсякъде го е имало от края на януари, но пак ще досаждам със статистиката от ужасен ден в Ломбардия. 25 000 болни на 10 млн население си е 0,25% от популацията, дори да предположим, че са 10 пъти повече пак стават 2,5%. И картината не е тайна за никого. Как си представя някой да са болни 25%, да не говорим за повече, и никой да не разбере. На всички ни иска да е минало, но изглежда напълно невъзможно това.

# 15 858

Абсолютно невъзможно за един месец да са се заразили 82 млн. души в Турция, та не виждам как са се засили към стаден имунитет.

# 15 859
...да, пак повтарям, че това е карантина, не може да продължи вечно.

Тук има едно кратичко обяснение на английски, спокойно може да се използват тези термини, за да се съотнесат със заповедите, които са в сила у нас, за да се очертае разликата между 3 състояния на дистанциране при епидемия.

- физическа/социална дистанция - целенасочени действия за поддържане на по-голямо физическо разстояние /2 м/ между хората с цел ограничаване на разпространението на заразата и забавяне на епидемията. Мерки за физическо дистанциране са отмяна на многолюдни събития, затваряне на училища, онлайн обучение, по възможност работа от къщи, вместо гостуване - общуване основно по електронен път и т.н.

- самокарантина - за хора, имали досег с вируса със съмнения за възможно заразяване.  Стриктна хигиена, отделна кърпа и прибори, стоене у дома без посещения, спазване на 2 м дистанция от хората в домакинството.

- изолация - хора с потвърдено наличие на вирус. Изолация на заразените от незаразените. Може да се осъществи в домашни, болнични или други специализирани условия.

https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/c … d-self-quarantine

Ние като цяло /без заразените, доколкото ги хващат и без съмнителните/ сме в първия етап.

# 15 860
  • на пъпа на Златията
След по масово тестване в момента /не знам къде се намираме според графиките/, какво ще стане?
Откритите случаи са - част в домашна карантина, някои на парацетамол, друга част в болница.
Мислите ли, че някой с положителна проба ще стои спокоен и ще чака, не знам какво да се случи?

- Хранителни магазини
- Аптеки
- Куриерски служби
- Банки

Защото още не са тествани тези които трябва да тестват .
Искаш ли да те тества  един такъв нетестван?
Или без защитно облекло?

Изобщо вие слушате ли какво ви се говори от ТВ-то??
Светът обърна очи към Китай за поръчки и маски , облекла и тия веднага обявиха че са го убили тоя опасен вирус. И ние включително чакаме техните "високотехнологични" предпазни средства .

# 15 861
Аз това не си го представям, някой заразен вкъщи и всички на 2м разтояние, как ще стане тази работа?! Повечето жилища имат 1 тоалетна/баня. Извинявам се, ама това нещо влезе ли в къщата, трудно ще се опазите да не се заразите.

# 15 862
Скрит текст:

- Хранителни магазини
- Аптеки
- Куриерски служби
- Банки
Защото освен на тези, на още много обеки е разрешено да работят, не е забранявано поне засега. Ние не сме под карантина, никога не сме били, ние сме в извънредно положение, което не е равнозначно на карантина, и е изумително как това не може да се разбере и да се направи разлика между двете. В тази връзка няма как да се тестват всички, които продължават да работят, то не е и нужно. Една продавачка в магазин за дрехи може да се зарази от клиент например, тя самата да е здрава. Фризьорката също, маникюристката също.
Апелира се за  повече тестове/тестване - защо! Същевременно се пренебрегват тези, на които е разрешено да работят, а там има голям и разнороден човекопоток.
Магазините за дрехи, фризьорката, козметичката,  маникюристката .... не са в категорията разрешени. Там човек има избор - да отиде или не. Но няма избор, когато трябва да яде и да се лекува.

Няма тествани хора в хранителен/зеленчуков/месарски магазин - питах в 7 магазина.

Скрит текст:
Искаш ли да те тества  един такъв нетестван?
Или без защитно облекло?
Също. Но аз ги причислявам към мед. персонал и полиция, където има информация, че поне се прави нещо. Къде добре, къде не толкова, но има действие.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 13:08 от bubanka

# 15 863
  • Другата България
Напротив - именно в категорията "разрешени са", това се опитвам да обясня. Никога не са били забранявани. Пише го, в заповедта на министъра на здравеопазването. Всъщност второто ти изречение противоречи на първото, и е вярно - че човек има избор дали да отиде там. Именно, има избор. Магазинът за дрехи работи, дали обаче ще отидеш в него е твой избор, личен. Дали сега ще отидеш на фризьор, също. Но салонът работи. Изискването е да няма струпване на клиенти. Ако видите такъв - сигнализирайте.
Няма нужда да питаш по магазините, няма практика да се тестват продавачите в магазините. То не се тестват симптоматичните, ще се тества на случаен принцип....

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 13:10 от bubanka

# 15 864
Скрит текст:

- Хранителни магазини
- Аптеки
- Куриерски служби
- Банки
Защото освен на тези, на още много обеки е разрешено да работят, не е забранявано поне засега. Ние не сме под карантина, никога не сме били, ние сме в извънредно положение, което не е равнозначно на карантина, и е изумително как това не може да се разбере и да се направи разлика между двете. В тази връзка няма как да се тестват всички, които продължават да работят, то не е и нужно. Една продавачка в магазин за дрехи може да се зарази от клиент например, тя самата да е здрава. Фризьорката също, маникюристката също.
Апелира се за  повече тестове/тестване - защо! Същевременно се пренебрегват тези, на които е разрешено да работят, а там има голям и разнороден човекопоток.
Магазините за дрехи, фризьорката, козметичката,  маникюристката .... не са в категорията разрешени. Там човек има избор - да отиде или не. Но няма избор, когато трябва да яде и да се лекува.

Няма тествани хора в хранителен/зеленчуков/месарски магазин - питах в 7 магазина.

Скрит текст:
Искаш ли да те тества  един такъв нетестван?
Или без защитно облекло?
Също. Но аз ги причислявам към мед. персонал и полиция, където има информация, че поне се прави нещо. Къде добре, къде не толкова, но има действие.
Поръчаните тестове се чакат да пристигнат. Поради тази причина гроздето беше кисело. Какво стана с закупените и дарени тестове. Не съм чул отчет към този момент, колко са изразходвани.За 240 се досещам.

# 15 865
В момента по TV1 говори  д-р Румен Хичев, кризисен щаб COVID - 19, Вашингтон.   
Много полезна информация дава. 

# 15 866
# 15 867
Към Merri_An.
В заповедта на нашия кмет е категорично, "всички търговски обекти с изключение на ....". Но дори да има промяна и тя да е това, за което говориш, то изброените от мен обекти са работещи и рискови.  Едва ли някоя фризьорка /да ме извинят, хората от тази професия, с най-добри чувства съм/ днес може да приема 100 човека, но един квартален магазин ги прави за часове.
Надявам се да бъда разбрана, защото разсъждавайки в тази посока за сега ми се вдига адреналина, не искам да вдигам и кръвно.Blush

...защо изолацията и карантината остават най-сигурните мерки към този момент:
"Нямаме научни проучвания, които да установяват статуса, нямаме достатъчно тестове и нямаме тестове, които да са надеждни за всички варианти, така че не можем да установим колко са вирусоносителите, които излъчват вируса, без да го знаят. Те са здрави, без клинични симптоми или с леки и неспецифични симптоми. Това налага и тези мерки - изолация и карантина. Ние се опираме на фактите, които имаме дотук, а те все още не са достатъчно".
https://dnes.dir.bg/na-fokus/d-r-ralitsa-jordanova-pred-dir-bg-d … irus-nyama-da-ima

# 15 868
  • София
Навсякъде го е имало от края на януари, но пак ще досаждам със статистиката от ужасен ден в Ломбардия. 25 000 болни на 10 млн население си е 0,25% от популацията, дори да предположим, че са 10 пъти повече пак стават 2,5%. И картината не е тайна за никого. Как си представя някой да са болни 25%, да не говорим за повече, и никой да не разбере. На всички ни иска да е минало, но изглежда напълно невъзможно това.
Напълно съм съгласен с Вас, не си и правя, поне аз, някакви илюзии, че вече има стаден или половин имунитет.
Но, животът, казахме, е кипял в края на януари и февруари навсякъде. В резултат има 0,25% или айде - както казахте - 2-3%. Оттогава обаче повечето държави дръпнаха ръчната рязко. Защо, особено в Италия, и не само, продължават да растат проецнтите, и то - поне засега не виждам да са с по-бавни темпове?

# 15 869
Аз това не си го представям, някой заразен вкъщи и всички на 2м разтояние, как ще стане тази работа?! Повечето жилища имат 1 тоалетна/баня. Извинявам се, ама това нещо влезе ли в къщата, трудно ще се опазите да не се заразите.

Хората, които имат семейства, но нямат къде да се самокарантинират, вероятно може да стоят в отделна стая без досег с близките си /както съветваха в Израел/. С банята и тоалетната проблемите вероятно донякъде се решава с повече усилия, повече белина и повече проветряване. Всъщност не виждам каква е алтернативата, ако нямаш средства или възможност да се изолираш напълно.

Общи условия

Активация на акаунт