COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 139
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 870
# 15 871
  • София
T.e. - Турция, ако са го имали в края на февруари, и животът си е кипял на пълни обороти, не би ли трябва да са се засилили към стаден имунитет вече....месец мина? Т.е. - квото открият, открият - останалите, в по-голямата си част, да са го минали

Абсолютно невъзможно за един месец да са се заразили 82 млн. души в Турция, та не виждам как са се засили към стаден имунитет.
Съгласих се, но попитах, защото навсякъде вече се гледа критично дори на проста разходка с дистанция, защото: а/супер заразно е (ако е така - да, би трябвало в турция за месец да се заразят тия 82 милиона), или б/ "вече е навсякъде във въздуха".

# 15 872
  • Там,където се събуждам щастлива.
Напълно вярвам, че положението е (ще е )по-тежко в страни, където има прекомерна употребата на антибиотик. Винаги съм в спор с българите, които идват в Холандия, защото все псуват как за едно кашляне не им дават нищо. Тук погнаха полските магазини, където се продаваше свободно през януари.. Ако не се лъжа имаше и в българските, което е напълно незаконно, но нашите българи правят много неща по своя си начин.

За брифингите: аз се радвам, че в Холандия не са толкова често, колкото в България (гледах един -два пъти и ме хвана депресията. Дори начин на представяне и тон спомагаше за чувството.) Има официални брифинги един-два пъти в седмицата и то ако променят правилата. Икономическите неща ги съобщават в новините. През целия ден вървят клипчета по националната телевизия за обединение, че ще се справим, да сме разумни и т.н. По всякакъв начин има инициативи за повдигане на духа на онези, които се чувстват нещастни (пеят пред прозорците на възрастните хора, които си стоят вкъщи. Слагат мечета на прозореца и родители с малки деца търсят къде са, като правят обиколка на квартала (не се бяха врурнали масово.). Артисти говорят по телефона с хора, които имат нужда от разговор. ).  Тези инициативи са много важни и се боя, че в България има голяма нужда от подобно нещо. Там, обаче, икономическата ситуация е тежка и това не дава място за подобно нещо.

А за правилата. Желязна ръка няма. Опитват се с тези агитации по телевизия, Фейсбук да вкарат мозък. Сега са започнали от полицията да патрулират с дронове, които засичат хора един до друг по плажовете и да ги предупреждават. (Имахме много сива зима, а сега едно слънце е пекнало.....).

# 15 873
  • Bulgaria
А вие спомняте ли си за онзи случай, където някакъв мъж в нетрезво състояние беше избягал от ВМА или Пирогов /не съм сигурна/ и го бяха гонили до централна гара, след което беше починал и пробата му беше положителна, но не го водят в статистиката?

# 15 874
  • София
Изобщо вие слушате ли какво ви се говори от ТВ-то??

Хаха, за втори път ме упрекват задочно, че не слушам какво ми се говори по телевизията.
Защо да ги слушам, rorik?
Нали от там ми говорят същите хора, които след десетилетия крадене ни докараха дотам да имаме срината здравна система, никакви апарати и техника, специалистите ни избягаха, медицинските сестри, дето сега им пляскате, преди месец висяха по первазите на МС, за да се спре гаврата с тях?
И тия същите изведнъж станаха авторитети, те щели да ме опазят от вируса... Че те без вирус не опазиха една бабичка или дядо в тая държава, сега ли трябва да ги слушам с отворена уста и да козирувам? На кого? На премиера с пожарникарско образование? На прокурора, дето още си носи бухалката под сакото? Или на третия гологлав, назначен от най-големите търгаши в новата ни история, дето вика на един от малкото истински специалисти, останали в тая държава, че той бил търгаш - без доказателства, грубо и по милиционерски, както си им е стилът на говорене и "управление" (кавичките са нарочно)?
Ми не, не ги гледам по телевизията, нито ги слушам. За мен те не са авторитети. Нищо, че е извънредно положение. Лъжците и крадците са си лъжци и крадци, даже сега повече отпреди.
И да, спазвам правилата, но да спра да мисля с главата си - това няма да стане.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 13:31 от Flip

# 15 875
  • на пистата
А вие спомняте ли си за онзи случай, където някакъв мъж в нетрезво състояние беше избягал от ВМА или Пирогов /не съм сигурна/ и го бяха гонили до централна гара, след което беше починал и пробата му беше положителна, но не го водят в статистиката?
Няма такъв случай.Двата случая са различни.Пияният починал беше в някакво село,шофьор върнал се от Банско мисля.В София беше различен случай.

# 15 876
Не е починал. Просто го хванаха инизмезе положителна. Бъркаш се с човрканот Банско намерен мъртав в Русе, но за него не се каза нищо повече

# 15 877
  • Другата България
Mama_Nana, не знам за вашия кмет, аз говоря за заповедта на министъра, която е качена на сайта на МЗ и е за цялата страна.
Не е промяна, това е още от самото начало. Няма да я цитирам, тук съм я срещала многократно.
На много места магазини, салони, щандове и т.н. доброволно спряха да работят, но това е по желание, не защото е забранено официално. Работещи са тези обекти, да, рискови са, да. Изборът дали да работят си е техен, на собствениците. Задължително е да са с предпазни средства продавачите и да няма струпване на клиенти, както и на опашката да има разстояние между тях. Засега е това, при промяна ще стане ясно.
Фризьорката, маникюристката, цветарския магазин, ключарят-това в повечето случаи са хора, които работят за себе си. И имат интерес да работят, защото трябва да се хранят, да плащат вноски в банката и сметките към ЧЕЗ, ВИК, А1, Виваком, Топлофикация и т.н. И тези, които продължават да работят, затова го правят.
Виж, полицаят на КПП-то няма избор. И той е рисков, ама стои там. И ако мислиш, че е тестван, лъжеш се.
Аз те разбрах още при първия пост, надявам се и ти мен също да разбираш.

# 15 878
В Испания, която е особено силно засегната от коронавируса, в рамките на 24 часа са регистрирани 832 нови смъртни случая според Министерството на здравеопазването. Това е най-голямото увеличение, регистрирано досега в страната.

# 15 879
А какво ще кажете за ремонт на апартамент в това време ?

# 15 880
Съгласих се, но попитах, защото навсякъде вече се гледа критично дори на проста разходка с дистанция, защото: а/супер заразно е (ако е така - да, би трябвало в турция за месец да се заразят тия 82 милиона), или б/ "вече е навсякъде във въздуха".

Аз си излизам, зад блока имам гора с път, която води до езеро. Час/два си правя ходене всеки ден, стремя се да се разминавам с други минувачи поне на два метра. Но не съм стъпвала в мол или кафене от две седмици, нито съм се качвала в градския транспорт.

# 15 881
  • София

Аз си излизам, зад блока имам гора с път, която води до езеро. Час/два си правя ходене всеки ден, стремя се да се разминавам с други минувачи поне на два метра. Но не съм стъпвала в мол или кафене от две седмици, нито съм се качвала в градския транспорт.
Абсолютно Ок ми звучи на мен. А молове и кафенета, според мен са затворени от 3 седмици в Италия. Въпреки това, от шеговитите (или пък не) сводки по-горе, кметовете гонят по домовете всеки, който иска дори да си натопи краката в морето.....

# 15 882
  • на пъпа на Златията
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/svetlina-v-tunela … -sreshtu-covid-19

Ето ви . Машините в помощ на човека .

# 15 883
  • София
В Испания, която е особено силно засегната от коронавируса, в рамките на 24 часа са регистрирани 832 нови смъртни случая според Министерството на здравеопазването. Това е най-голямото увеличение, регистрирано досега в страната.
Поне това, което днес са публикували в брояча - Испания +6 529 (вчера - +7 993) и +552 днес (+773 вчера). Може би ще ъпдейтнат още веднъж.....

# 15 884
  • Sofia
А какво ще кажете за ремонт на апартамент в това време ?
Ако си го правите сами, защо пък не. Козметичен ремонт не отнема повече от 4-5 дни, магазините за строителни материали работят. А и ще се занимавате с нещо, което ще има положителен ефект, после ще ви е чисто и приятно, и ще ви е кеф 😊

Общи условия

Активация на акаунт