COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 861
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 900
Силно се надявам и моля този случай с ученичката да е изключение!

Не си откривам предишния пост, в който изразих мнение да не се самолекуваме с рекламирани лекарства. Надявам се аз нещо да греша като не го откривам, в противен случай не мога да си обясня защо е премахнат.

# 15 901
Не знам дали е споменато вече, но в сайта има и графа за 1-ви случай.
Първите редици са от края на януари, началото на февруари. По тази логика ще сме там от средата- края на април.

# 15 902
Ето мнение на човек живеещ в Китй.
Е аз живея в Китай вече 20 години. Прекарах цялата карантина тук и в момента в провинцията в която живея всичко вече е на крачка от напълно нормалното. От края на февруари нямаше нови случаи до миналата седмица. Сега има 10 случая като всички са от завръщащи се от чужбина китайци. Всички от тях са под карантина в болници. Информация за всяка провинция и всеки град се обевява ежедневно. При нас от миналата седмица вече няма ограничения за движение. Всички молове, ресторанти и услуги са отворени. На 7 Април дъщеря ми се връща на училище.
Така че в Китай болеста е наистина овладяна.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 21:17 от bubanka

# 15 903
  • на пистата
И още лъжи от извора - истината за китайските крематориуми

https://www.youtube.com/watch?v=b1D6kMeBFas&fbclid=IwAR3PB7E … DkTw6KbGrZXQjgN9Q
Може ли някакъв превод.Благодаря

# 15 904
  • Germany
Нашата провинция (Бавария) усилено се готви за работа и училище след Великден. Нищо, че май вече имаме най-голям брой заразени в Германия. Живи-умрели, там сме 😉 Всъщност тук освен хотелите, заведенията и моловете не знам друг дали не работи... И на работа се ходи, и навън се излиза, и случаите ни са все така.
За Германия и критичните случаи, мисля че просто не е попълнена информацията. Тук не изнасят много такова инфо, кой сериозен, кой не. Само бройка се съобщава. В нашата провинция има 2 големи старчески домове, които са инфектирани и е голяма трагедия там, защото се мъчат по всякакъв начин да ограничат заразата, но хорицата окапват един след друг.

# 15 905
  • София
Ето мнение на човек живеещ в Китй.
Е аз живея в Китай вече 20 години. Прекарах цялата карантина тук и в момента в провинцията в която живея всичко вече е на крачка от напълно нормалното. От края на февруари нямаше нови случаи до миналата седмица. Сега има 10 случая като всички са от завръщащи се от чужбина китайци. Всички от тях са под карантина в болници. Информация за всяка провинция и всеки град се обевява ежедневно. При нас от миналата седмица вече няма ограничения за движение. Всички молове, ресторанти и услуги са отворени. На 7 Април дъщеря ми се връща на училище.
Споделете за тези 8 ли, 21 ли, 28 милиона ли липсващи абонати, като сте в Китай. Какво се говори там?

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 21:20 от bubanka

# 15 906
И ще продължат да продават и ядат това, което е на картинките.  Поне за сега не съм чула официално да се опровергае, че всичко е започнало от там. Разбрах, че има забрана, за консумация на диви и екзотични животни, но до колкото разбирам, това е част от бита и културата им.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 21:22 от bubanka

# 15 907
В Китай си промениха законите, относно пазарите за животни, то и не е за първи път да ги променят. Но, доколкото разбрах, текстовете към тези закони, така са написани, че колкото забраняват, толкова и други вратички оставят, че пак да може да се продават животни по този начин. Все едно не са забранили нищо.

# 15 908
  • Велико Търново
Вече не ви разбирам, като ги цитирате нон стоп тези цифри, какъв е резултата? ММ всяка вечер ми поднася информация от пет различни статистики и само в цифри ми говори ( единственият ми социален контакт на живо).
Единствено да се надявам да се открие лекарство в оптимални срокове и вируса да не мутира. Всичко останало ще си остане цифри, но колко достоверни, никой никога няма да признае.

# 15 909

Споделете за тези 8 ли, 21 ли, 28 милиона ли липсващи абонати, като сте в Китай. Какво се говори там?

В Китай не знам, но в Блумбърг се говори това - 21 милиона мобилни абонамента прекратени, но това било нищо в сравнение със скока в абонаментите за безжична връзка. Логично е абонаментите да се променят спрямо условията. Но може и да не съм права.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-23/china-s-mobil … rs-as-virus-bites

# 15 910
В Чехия премиерът е за удължаване на извънредното положение с 30 дни, т.е. до 11.05.
Никакъв масов Великден няма да има.
Предстои да бъде гласувано.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/babis-nouzovy-stav-koronavi … ni_2003271834_cen

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 14:19 от Deziderata

# 15 911

Само предполагам - карантина - безработица - неплащане на сметки - прекратени абонаменти

# 15 912

Само предполагам - карантина - безработица - неплащане на сметки - прекратени абонаменти

Или са прекратени поради липса на ползватели ...

# 15 913
Цитат
За всички, които се съмняват в потенциала на ковид - следете фаталните случаи сред медиците, за да оцените несъстоятелността на теориите си, че от други болести се мре повече.
Pure беше дала линк към списък с 51 жертви медици в Италия. Не искам да прозвуча грубо, но средната им възраст е 70 години (изчислила съм го, не пиша наизуст). Не е новина, че възрастните са уязвима група. Аз си държа на моята теза, че трябва да се изолират и пазят по-усърдно уязвимите групи. Не само медици, а всички възрастни, както и хронично болните. За останалите дали мерките ще се разхлабят или ще останат същите, е рано да се каже. До май месец можем да почакаме, после всичко ще зависи от развоя на нещата. За момента сме ок.

# 15 914
  • BG
PURE,при вас как се развиват нещата, кои групи предимно са заболелите-млади, възрастни, децата след като ходят на у-ще и градини увеличила ли се е заболеваемостта при тях? Смяташ ли, че правителството би прикрило евентуални данни? Благодаря ти, че винаги си изчерпателна и информативна в тази и други теми.

Общи условия

Активация на акаунт