COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 476
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 960
Италианците свирят и пеят по терасите, а ние играем хора в хипермаркетите...

Разликата между нас и италианците е във физическата дистанция. Ние явно още не сме разбрали, че трябва да я спазваме и ако ще са хорА - да са солови крачки на разстояние от другите.

# 15 961
Аз мисля, че с ветото на Радев отпадна.

# 15 962

Завършени олигофрени.

# 15 963
Не знам, мен ми изглежда измислица. Първото ме съмнява, защото не виждам, как човек с такава висока температура, ще се шляе из София, много е съмнителна тази история.Второ - ренген се прави в почти всяка лаборатория, а те открили такъв чак18 часа след това?!

Другата история с "бабичката", само като прочетох бабичка и спрях да чета честно, това е несериозно!

# 15 964
Чета аз тази статия и нещо не ми се връзва, как човек с 41 градуса върви пеша 1км?! Този човек как аджеба изобщо е станал от леглото, пък камо ли някъде да ходи?

Не само това. "Съгласно указанията" не се води във ВМА, а се звъни на 112! С 41 градуса никой няма да го остави.  Сега ако има ковид е изпозаразил една камара народ. Абсолютни олигофрени!!!
Ако приемем, че хората са неразумни, защо космонавтката от ВМА не ги е насочила какво следва да направят, така че хем да бъде прегледан болният и с изписано лечение, хем да не заразяват наред?

# 15 965
Що бе?  Домусчиев даде пример, че се отива в болница. Хората правят като него.

# 15 966

Разликата между нас и италианците е във физическата дистанция. Ние явно още не сме разбрали, че трябва да я спазваме и ако ще са хорА - да са солови крачки на разстояние от другите.

Абсолютно безмозъчна балканска история! Да не говорим, че подлежат и на глоба, защото е забранено да се събират повече от двама души в близост на обществено място. А като гледам и персонал има.

# 15 967
Чета аз тази статия и нещо не ми се връзва, как човек с 41 градуса върви пеша 1км?! Този човек как аджеба изобщо е станал от леглото, пък камо ли някъде да ходи?

Не само това. "Съгласно указанията" не се води във ВМА, а се звъни на 112! С 41 градуса никой няма да го остави.  Сега ако има ковид е изпозаразил една камара народ. Абсолютни олигофрени!!!
Ако приемем, че хората са неразумни, защо космонавтката от ВМА не ги е насочила какво следва да направят, така че хем да бъде прегледан болният и с изписано лечение, хем да не заразяват наред?

Ама тоя човек е в карантина, защото е контактен, развива симптоми и хуква пеша да обикаля болниците, защото така било по "инструкции"! За мен това е абсолютен фейк. Ако не - трябва да го знаят кой е и да си понесе последствията.

# 15 968

Абсолютно безмозъчна балканска история! Да не говорим, че подлежат и на глоба, защото е забранено да се събират повече от двама души в близост на обществено място. А като гледам и персонал има.

Надявам се случаят да бъде незабавно рапортуван и въпросният магазин затворен (поне за основна дезинфекция) и да бъде санкциониран. Тази селска свинщина, особено в хранителен магазин, при това с участие на персонала... Явно безмозъчните същества са повече отколкото се предполагаше.

# 15 969

Значи да приемем, че е вярно и човекът е бил с 41 градуса - криво, ляво все някак е стигнал, изпозаразил е де що има и може да се зарази по пътя, но го връщат, защото!? За назидание, та и по обратния път да зарази още толкова ли, и да си умре у дома? Нещо ми куца логиката на "връщането", освен че е и нехуманно да се откаже мед. помощ на човек в такова състояние.

# 15 970

Според мен са само персонал /личи особено ясно, когато са в гръб/ и ако е така, вероятно не подлежат на глоба, на работното си място са. Няма смисъл магазинът да бъде затварян за дезинфекция, така или иначе работят там. И е много хубаво да има такива неща за повдигане на духа, просто трябва да се потърси по-удачна за случая форма.

# 15 971
  • В планината / На морето
В Австрия вече заразени над 200 деца
Вируса явно не подбира.
https://www.krone.at/2125986

# 15 972
Нещо доста притеснително!
Тази сутрин попадам на информация във ФБ, за хора с пневмонии, но никъде не приети по болници като ВМА и още други - не приемали с обикновена пневмония , а само от вида СOVID- 19.
Едната история е за мъж с пневмония, който не е прегледан и не му е направен ренген от няколко болници и жена му го лекувала вкъщи.
Ако това е вярно, значи си получихме това, което тука се крещеше непрекъснато да не се ходи по болници, за да може само тежки корона пациенти да се приемат. Е, ето, сега вече и да искате няма да ви приемат никъде ако не сте коронясани. Ще стискаме зъби да не се разболеем от нищо друго до средата на април поне.

# 15 973
Скрит текст:
Бледолилава, цинизмът ти е отвратителен.
Кое по-точно е цинизъм? Че лекарите са били възрастни? Или че трябва да защитим уязвимите? Притеснена съм от един репортаж днес за болница в Айтос. Средната възраст на персонала е висока. Хората, работещите в болницата основателно са обезпокоени. Някой нещо смята ли да направи по въпроса или ще кършим в последствие само ръце? Бяхме вече и на тази тема. Половината тук спореха, че били дали Хипократова клетва и нямали право да се оплакват. Да влизали в боя - с пушки, без пушки, кой както може. Ето това е цинизъм. Ти беше ли в темата, за да го отбележиш?
Кой някой и какво нещо? Добре е като хулим и сочим с пръст, задаваме критични въпроси /и доста наболели/, да имаме все пак нещо конкретно предвид като контрамярка или предложение. Айтос? Болница? Много отдавна и много назад в темата писах за 60-70% от ФСМП-тата в страната, не в Айтос. ФСМП-та, които обслужват по над 10-15 села на места. И в които фелдшери, сестри и шофьори на линейки са над 60, на места и над 70 годишни. Какво предлагаш? Тези хора да не работят, защото хем са на години, хем са контактни с потенциални болни? Тогава какво да стане? Всичкото болни като госпожата с "инструкциите"-направо във ВМА, Пирогов и големите болници в областните градове? Как да се напише и да се каже, че персонал няма, не достига, затова и възрастните работят. Раздадени са им маски, ръкавици, какво повече да се направи? Скафандри няма как, поне засега. Как предлагаш да защитим "уязвимите"? Да преглеждат през стъклен/пластмасов параван? Ами то по-добре по телефона тогава.
Сложно е, трудно е, но пък от друга страна тези проблеми не са от вчера. Сега лъснаха в пълния си блясък просто. Досега никой не се замисляше как се работи "на село", сега изведнъж станахме много загрижени...малко на популизъм ми "мирише" на мен.

Така е и след като мине тази истерия и се върнем в нормалния си начин на живот, следва да се зададат някои доста важни въпроси, като например към директорите на болнични заведения като генералът, Балтов и др. - защо не са запасили болниците с предпазни облекла за персонала поне за 3 месеца? Не знаят ли, че инфекциозната обстановка в държавата може да се промени всеки момент и защо, аджеба, не са осигурили на персонала поне маски и ръкавици за месеци напред? Това са консумативи, които всяка болница трябва да има на склад, а не сега, едва две седмици от карантината в държавата, да се оказва, че въобще нямат запаси. И моля, да не излизат с...ама няма пари. Няма пари, а същевременно заплатите на същите тези директори са доста интересни....

# 15 974
Коронясаните винаги са били с предимство

Общи условия

Активация на акаунт