COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 436
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 975
Абсолютно безмозъчна балканска история! Да не говорим, че подлежат и на глоба, защото е забранено да се събират повече от двама души в близост на обществено място. А като гледам и персонал има.

Според мен са само персонал /личи особено ясно, когато са в гръб/ и ако е така, вероятно не подлежат на глоба, на работното си място са. Няма смисъл магазинът да бъде затварян за дезинфекция, така или иначе работят там. И е много хубаво да има такива неща за повдигане на духа, просто трябва да се потърси по-удачна за случая форма.

Това, че са персонал не ги оправдава-напротив. Молоумно е всички да се хванат за ръце и да си подвикват на 30 см един от друг. При нормални условия, тези хора не се събират на едно място, работят на различни места и не са в непосредствен контакт . След това малоумие, вече не се знае кой какво... А те работят със стотици хора дневно и продават хранителни продукти.

# 15 976
Италианците свирят и пеят по терасите, а ние играем хора в хипермаркетите...

Господи.... това е нелепо..... дори не мога да си формулирам изречението, липсват ми думи....

# 15 977
Това е персонал на Кауфланд, какво нередно има, че нещо аз не го виждам? Те цял ден са заедно, голяма работа, че едно хоро изиграли.

# 15 978
  • Bulgaria
За съжаление ужасът ще започне съвсем скоро. И въобще не ме учудва това, че хората панически ще тичат към болниците. Така е във всяка една държава. Нали виждаме колко коректно ни размотават между ЛЛ, 112 и РЗИ. То сигурно и линейки няма. В един момент може и да не успееш да се свържеш по телефона, защото дава постоянно заето. Ще има стой си вкъщи, стой си вкъщи и току виж ти изпишат някой антибиотик и ти тичайки да го купиш заразиш още 1 камара души. Излизането навън въобще няма да е безопасно, а работещите ще започнат да се заразяват един по един. Последната информация, която прочетох е, че мъжът, който е починал не е работил на лифта в Банско, а в мебелна фирма. Дали тези случаи няма да се потулват, за да може фирмите да продължават да си работят. И как да не се потулят като сигурно 1/10 от съмнителните не се тестват изобщо.

# 15 979
Това е персонал на Кауфланд, какво нередно има, че нещо аз не го виждам? Те цял ден са заедно, голяма работа, че едно хоро изиграли.
Като цяло е нелепа историята с друсането на хора по магистрали, площади, магазини и по всякакви подобни места. Кой нормален ще друса хоро в кауфланд ? Еле пък по време на епидемия.

# 15 980
  • София
Да, брифингите вече ще бъдат веднъж дневно, само в 17 ч. Адмирирам.
Причината е, че навлизаме "в същинската фаза и трябва да има още по-голяма дистанция" (Кауфланд, чувате ли).
Сега, не се шашкайте, но ако сега ви съобщаваха два пъти на 12 часа (приблизително, в 08 ч. и в 17 ч.) за по 15-20 случая, сега ще е наведнъж, може с по 40-50 в началото - за денонощие.

# 15 981
  • Другата България
В разказа на госпожата още две неща ми направиха впечатление.
"Търсила връзки, за да му се направи снимка. Проблем-никой не преглежда".
Пълна лъжа. От най-големите. Първо-връзки явно е търсила, за да го снима безплатно. Защото навсякъде, вкл. и в моята забутана провинция рентгените работят без прекъсване и всеки може да се снима без връзки, срещу 20 лева. И хората го правят. Второ-кой "никой" не преглежда"? Съгласно инструкциите се ходи/обаждаш се най-напред на ОПЛ, и ако той те изпрати където прецени, тогава отиваш. Някъде в дългия сърцераздирателен разказ да се спомена, че ОПЛ изобщо е търсен? По телефон, лично? Но иначе - "никой не преглежда". Преглеждат, ОПЛ преглеждат. И пулмолозите преглеждат, с направление от ОПЛ. Госпожата се е насочила към всички големи болници - споменава ВМА, Токуда, Доверие, болници работещи с много пациенти, но личен лекар - нъцки.

"В Доверие го прегледали и изписали антибиотик. Венозно. Пак проблем- не се продава свободно в аптеките, та отново се наложило да търси връзки".
Дали някой може да ми обясни как ще имаш изписан антибиотик /с рецепта/, и същевременно ще го търсиш "свободно" /тоест, без рецепта/? Аз ли не схващам, или в този разказ трябва да се съсредоточим върху : "Всички ще умрем, независимо дали сме с корона или без нея"? Същевременно пропускайки дребните "камъчета"?

# 15 982
Коронясаните винаги са били с предимство
Те нека си бъдат с предимство. Ама да ти казват, че едва ли не само положителен тест ще ти осигури лечение е нелепо. Все пак все още хората боледуват и от други неща.

# 15 983
  • Sofia
Относно статията с мъжа с 41°С. Защо четете избирателно, няма значение, дали е спазил стриктно или не правилата. Гледайте фактите, а те са, че на български гражданин, в лошо здравословно състояние, имащ нужда от медицинска помощ му е отказана такава и то на повече от 2 места! Да ви припомня ли конституцията на РБ за да са осъзнаете?  Не, няма да го направя, прочетете те си я сами, поне ще си научите правата!

# 15 984
Нищо нередно не виждам, че персоналът на Кауфланд е изиграл едно хоро. На някои хора просто много им се иска да живеят във фашизъм и да донасят всеки, който диша срещу тях.

За жалост се видя къде тръгват и се разпространяват инфекциите, а именно в болниците, където има много хора със сринат имунитет и един здрав преносител поне - докторът/мед. сестрата, които се разхождат между тях.

# 15 985
Мери този сайт е много съмнителен като цяло със статията. Второто което е, накрая един скрийншот от мъж?! Май е станал голям развален телефон, кой знае какво е било и какво е стигнало до тази измислена медия.

# 15 986
  • Sredets/Burgas
В кръга на шегата...
Не знаех, че в "нашия " Кауфланд са толкова игриви...
Иначе...
Преди около три години проф. Иво Христов си каза човекът в прав текст,
че 80% процента от българското население са дебили...
Обаче, тогава стана страшен скандал, всички наскачаха, всички му се обидиха...
За съжаление от тогава той почти прекрати медийните си изяви...

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 16:12 от Butterfly_Lovehunter

# 15 987
Добре де аз чакам като дебил на опашка пред магазина с дистанция не два, а повече метри, а тези са се хванали на хоро, не само са го изиграли, ами го и снимат, да ги видим всички. Евала !
Другия път може всички хора на опашката пред кауфланд да друснат едно ! Простотията българска...
И после защо да е нередно да изляза да се разходя, след като според някои е съвсем нормално да се друсат хора ?

# 15 988
Така е и след като мине тази истерия и се върнем в нормалния си начин на живот, следва да се зададат някои доста важни въпроси, като например към директорите на болнични заведения като генералът, Балтов и др. - защо не са запасили болниците с предпазни облекла за персонала поне за 3 месеца?...  И моля, да не излизат с...ама няма пари. Няма пари, а същевременно заплатите на същите тези директори са доста интересни....

Нищо не разбирам от организацията на здравната система, но заплатите на същите тези директори май се определят от МЗ. Пак оттам май минават и всички обществени поръчки - не е ли това начинът да се запасиш? Т.е. не знам дали точно директорите на болници трябва да се държат отговорни за бардака в здравеопазването. Може би е по-сложно.

ПП За мен хорото в Кауфланд е неуместно само в контекста на физическата дистанция /все пак има възможност персоналът да я спазва, а не да я нарушава, защото те са на фронтовата линия, образно казано/ . Иначе е точно толкова подходящо за повдигане на духа, колкото италианските песни от балконите. Но италианците научиха за дистанцията по трудния начин, да се надяваме да не стигаме дотам.

# 15 989
За съжаление ужасът ще започне съвсем скоро. И въобще не ме учудва това, че хората панически ще тичат към болниците. Така е във всяка една държава. Нали виждаме колко коректно ни размотават между ЛЛ, 112 и РЗИ. То сигурно и линейки няма. В един момент може и да не успееш да се свържеш по телефона, защото дава постоянно заето. Ще има стой си вкъщи, стой си вкъщи и току виж ти изпишат някой антибиотик и ти тичайки да го купиш заразиш още 1 камара души. Излизането навън въобще няма да е безопасно, а работещите ще започнат да се заразяват един по един. Последната информация, която прочетох е, че мъжът, който е починал не е работил на лифта в Банско, а в мебелна фирма. Дали тези случаи няма да се потулват, за да може фирмите да продължават да си работят. И как да не се потулят като сигурно 1/10 от съмнителните не се тестват изобщо.

Това не съм го срещала по новините, но пък прочетох, че нито е имал температура, нито кашлица, пък с двустранна пневмония.

Общи условия

Активация на акаунт