COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 400
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 125
Покрай горното попаднах на тоя материал. Дали не е възможно с предимство да се движат или останалите ще протестират? Не им е лесно.....

# 16 126

Холандия и Австралия ваксинират с БЦЖ медиците си, съответно 1000 Холандия и 4000 Австралия. Информацията е официална,  съвсем наскоро излезе.
Индия също към момента използва туберкулоза ваксиназа да блокират вируса в развитие. Тяхно си е производството..
Wagabunga, и аз срещнах някъде спекулации на тази тема. В Канада и Щатите поставянето на тази ваксина също е започнало да намалява още през 60-те на миналия век, а в наши дни прием е препоръчителен само в определени случаи.
Максималният ефект на ваксината е мисля до 10 години, ако не е и по-малко. Но и на мен ще ми бъдат интересни мнения по въпроса. А ако българското население се окаже, че е по-защитено поради тази ваксина, ще бъде наистина помощ свише...

# 16 127
Чета за испанския грип. Намерих и графика на развитието му. Пикът му е бил 5 месеца след първите случаи. Дано сега не ни очаква същата картинка.
Впрочем, и за него пише, че много хора са умирали от цитокинови бури. Има ли някое мед. лице тук, или някой вещ, да обясни как се предотвратят?! Не трябва да се пият имуностимулатори, така ли?
Много страшен изглежда испанския грип и с много жертви. Close

# 16 128
Скрит текст:
От полунощ Ирландия официално е в локдаун. Според мен трябваше още преди две седмици да стане, но изглежда на правителството не му стискаше. 2121 потвърдени случая и 22 смъртни случая от 29.02 когато беше регистриран първия случай. Confusedhttps://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/world/2020/mar/ … -drastic-lockdown
Сетила се Мара да побара. Тези, които закъсняха с мерките, сега ще берат плодовете на тези решения. Генералът каза нещо много важно днес, което и тук  го коментирахме. Смъртността ни е ниска, факт. А от това по-добър показател за това как се справяме няма. Със сигурност не сме могли да обхванем всички случаи, но те и не са толкова много, защото труповете при всички положения щяха да се покажат, препълнените болници и интензивни отделения също, това няма как да остане незабелязано. Така че колкото и да е невероятно, България засега се справя много добре и мерките бяха навременни. В други държави виждате какво е положението. Иначе това и е гадното на геометричната прогресия, в началото изглежда сякаш върви бавно, след един момент лети като лавина. От много голямо значение е кога ще я пресечеш.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 18:59 от LillyM

# 16 129
  • Пловдив
18, общо 331. 122 са в болница.
до оня ден бяха 40 в болница...не е на добре.

# 16 130
  • София
Е ние сега не влизаме ли в петия месец, април-май?

# 16 131
  • БГ

Холандия и Австралия ваксинират с БЦЖ медиците си, съответно 1000 Холандия и 4000 Австралия. Информацията е официална,  съвсем наскоро излезе.
Индия също към момента използва туберкулоза ваксиназа да блокират вируса в развитие. Тяхно си е производството..
Wagabunga, и аз срещнах някъде спекулации на тази тема. В Канада и Щатите поставянето на тази ваксина също е започнало да намалява още през 60-те на миналия век, а в наши дни прием е препоръчителен само в определени случаи.
Максималният ефект на ваксината е мисля до 10 години, ако не е и по-малко. Но и на мен ще ми бъдат интересни мнения по въпроса. А ако българското население се окаже, че е по-защитено поради тази ваксина, ще бъде наистина помощ свише...

Вследствие на предишното управление в България имунизационния календар беше доста наситен и ваксинирането  до 89г беше задължително. Нямаше избор, нямаше антиваксъри. В много страни въобще нямат задължително ваксиниране, а някъде считат, че болести като туберколозата са изкоренени. В някои системи като САЩ, където медицинското осигуряване е на типа на застраховката ( от скоро започнаха промени) избора  е според покритието и заплащането. Та системи, някъде въобще нямат задължителна ваксинация.

# 16 132
Заради БЦЖто ли децата да го карат леко? Щото са им най-скорощни приемите?

# 16 133
В такива времена си проличава колко егоистични и безхаберни сме станали хората.

# 16 134
Е ние сега не влизаме ли в петия месец, април-май?

Епидемията започна  през януари, значи през май ще е петия месец за целия свят.

# 16 135
Заради БЦЖто ли децата да го карат леко? Щото са им най-скорощни приемите?
Едва ли, на запад не ваксинират с БЦЖ децата.

# 16 136
  • Варна
Яко сте са панирали всички , я говорете с портретите от некролозите и ги чуйте как им "дреме на жилетката от отатък".  И се успокойте малко  .. сега е момента за културен живот - книги, музика !  Вицове.

Петър Берон разказваше такъв виц - Казали им да се съберат че ще ги бесят и те взели да питат :  - Сами ли да си носим въженцата или на място ще ги раздават ?

# 16 137
  • Варна
https://zapper.sky.bg/coronavirus.html
Ако някой има информация или опит , нека сподели ..

Поздрави !! 
https://www.youtube.com/watch?v=oEZuVo3J0v8    - по добре да разпускаме с тази , че ако се стигне до ... https://www.youtube.com/watch?v=xEvxKlDsp_E   ще я окъсаме яко
Имам опит от две и седма година със запер и генератор на Райф, разбира се не за коронавирус.
Ако не се пречисти вътрешно човек от бактерии, вируси, гъбички и т. н  няма полза от тези апарати самостоятелно,... мое мнение.

# 16 138
  • sofia
Всичко ще мине класически прозорец на Овертон.Голяма мощ имат .....

# 16 139
Тези проблеми със смесването на потоците от болни от корона и не болни от корона можеха малко да се тушират, ако хората със съмнителни, но леки симптоми, се тестваха. Пък нека пак си седят у дома, не вярвам някой с лека температура да е примрял да легне в болница. Обаче не се тестват, а инструкцията е ако се влошат да се насочат към болница (не сами, разбира се). А като какви ще се насочат там? В отделенията за ковид? А ако не са болни от ковид въпреки сходните симптоми? Както и обратното. Има разбира се и хора с внезапна симптоматика и влошаване, но има и такива с леки симптоми, които не се изследват в момента. Работеха по разширяване на лабораторния капацитет за тестване с PCR, и дано това е причината и скоро да я отстранят. Но трябва да сменят инструкцията. Хората с леки симптоми да започнат да се тестват. Нека си се лекуват вкъщи, но да се знае за къде са. А, естествено, и да се поставят под карантина. Това също е важно. Затова трябва да се тестват.

Влошаването според вас към третата седмица настъпва, така ли? Третата седмица от началото на симптомите или от заразяването?

Общи условия

Активация на акаунт