COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 297
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 230
Ето ви и линк. https://m.struma.com/obshtestvo/vtora-jertva-na-koronavirusa-izd … animaciya_162332/
Не знам какво съобщават от щаба. В болницата имат други бройки заразени. Докато щаба ги обяви, 2ма починаха.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 20:52 от Не се сърди, човече

# 16 231
  • на пистата
Nameika, военните са ги пуснали да си изразходват неползваните отпуски.
Та поделението не е разпуснато заради родителите на болното момче.

Dazel те нашите владици не са католици.
А добре Simple Smile за това после ги върнаха 😉
https://www.karlovopress.com/karlovo/61-va-stryamska-mehaniziran … 9-ot-sushica-3879

# 16 232
Как кмета на Бургас се справя с разхождащите се хора .
Прибира им пейките .

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2872277566200315& … or_composer=false

# 16 233
  • на пистата
Ето ви и линк. https://m.struma.com/obshtestvo/vtora-jertva-na-koronavirusa-izd … animaciya_162332/
Не знам какво съобщават от щаба. В болницата имат други бройки заразени. Докато щаба ги обяви, 2ма починаха.
Това е ужасно Sad(( Явно си имаме много повече зарязени.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 20:52 от Не се сърди, човече

# 16 234
България е София явно. 🤐🤬
Това сигурно е буквално от минути/час, защото включвайки новините одеве говореше лекар от болницата - за майка и дъщеря 53 и 73, майката в тежко състояние.
Утре ще мине в статистиката.

# 16 235
Да. Тъкмо питах как пресата знае от няколко дни, че има подозрителни за Корона, а от щаба ги обявиха днес.
Пълна пародия е това тестване.
Поне за Бойко сме спокойни. 😏
Да е жив и здрав човека, ама малко срам нямат ли, по дяволите. 🤬
Риторичен въпрос. 🤐

# 16 236
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
А така. Току що казаха за мъжа от Кюстендил. 12 дни се самолекувал вкъщи. Ей затова говоря.
Ще го пусна и аз да се набие в очите на хората, които крещят лекувайте си се в къщи, чакайте да имате задух и да ви е зле, за да не задръствате болницата.
Нека те попитам, съвсем добронамерено.
Как си го представяш да стане? Всички с леки симптоми, с недоказан коронавирус да са в болница?
Всички с леки симптоми, с доказан такъв да са в болница? Кое искаш да се набие всъщност, кое по-точно? И в кои болници, като стана ясно какъв е капацитетът?
Що се отнася до починалия в Кюстендил, добре е като се пише нещо, да има линк откъде е информацията.
"Самолекувал" е различно от "назначено домашно лечение", също.
В Новините по Нова, Мери Ан. Как да сложа линк, като "току що го казаха"? Като излезе на запис, гледай го. Как си го представям, ако питаш мен, съм писала няколко коментара назад. Не съм казала да се настаняват в болница, а да се диагностицират и следят. Не "по телефона", разбира се. Човекът, щом се е самолекувал, значи се е чувствал зле. Защо не е тестван - това не мога да кажа в конкретния случай. Но по правило леките симптоми не се тестват. Линк ако искаш и за това -   в няколко брифинги казаха кои се тестват и кои не.
Така. Вече имам възможност да гледам ТВ, специално върнах новините на НОВА, за които говориш.
Какво казаха? Мъжът в Кюстендил е бил със сърдечно съдови проблеми и хипертония. Преди да постъпи в болницата се е самолекувал в домашни условия, едва когато се е почувствал зле, е потърсил лекарска помощ и веднага е бил хоспитализиран.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 21:48 от Не се сърди, човече

# 16 237
Това е ужасно Sad(( Явно си имаме много повече зарязени.

Тази новина е публикуван в 19:30.   В новините споменаха че тази жена е в критично състояние. Явно това е 7 починал.
Днес е лош ден.

# 16 238
  • Bulgaria
Да. Тъкмо питах как пресата знае от няколко дни, че има подозрителни за Корона, а от щаба ги обявиха днес.
Пълна пародия е това тестване.
Поне за Бойко сме спокойни. 😏
Да е жив и здрав човека, ама малко срам нямат ли, по дяволите. 🤬
Риторичен въпрос. 🤐

С тези 300 теста на ден нищо не могат да направят. Сега наблягат на медицинския персонал и съм сигурна, че никой с леки симптоми не се тества, особено в провинцията. Е, аз вече съм сигурна, че до 1-2 седмици ще имам близка среща с коронавируса.

# 16 239
България е София явно. 🤐🤬
Това сигурно е буквално от минути/час, защото включвайки новините одеве говореше лекар от болницата - за майка и дъщеря 53 и 73, майката в тежко състояние.
Утре ще мине в статистиката.
Да. От преди малко е.
Не в това е проблема. Проблема е, че се лекуват от няколко дни. Чак днес ги обявяват. А в пика? 🤔
Колко ще умрат от "пневмония"?
Докато диагностицират, докато изолират..... 🙄
А какво остава да лекуват?

# 16 240
  • в страната на чудесата
Днес е кошмарен ден. Критичните във з Франция са повече от тези в Испания...

# 16 241
  • Варна и...духом на Босфора
Във Виена пристигат 280 мед. сестри,  1 самолет български от София...

Аз пък не разбрах какво ще правят нашите сестри там? Ще помагат ли?
По ОRF 2 сега гледах новините.
Пфлегекрафт,болногледачки идват на помощ за обгрижване на възр.хора в Австрия.Преди това ще минат карантината от 14 дена.

# 16 242
Някъде има ли графики за България, как вървят кривите?

# 16 243
  • Пловдив
Журналистите могат да подозират заразени, щабът може да каже бройка при положителен тест. Ако се чака и потвърждение, това отнема време.

Що ми се струва, че има разлика между мед. сестри и болногледачи.

# 16 244
  • София
Ами аз си стоя в къщи, за да спася възрастните. Само че те не стоят - това е проблемът. Моят уважаем възрастен роднина беше твърдо решен утре да отиде до вилата, даже проучил къде са КПП-тата и че няма да му се налага да минава през такива. С общи усилия успяхме да го разубедим  - за утре. И не е въпросът, че ще се разходи там на чист въздух, а че задължително ще пообщува с всичките си съседи, които седят там и умират от скука, просто няма начин да не се срещнат и обсъдят всичко от и до. И не, точно сега не се умилявам, че ми е толкова бодър, жизнен и активен - напротив, бясна съм.
В извънредно положение сме, всички. Просто оцеляваме. Аз си седя в къщи. А той? А другите като него?

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 14:22 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт