COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 823
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 365
Паси не открива топлата вода, но Г.Любенов все повече се излага с неграмотност.
Гледах ги аз.

Вал, моля се за всички, да сте здрави! Flowers Four Leaf Clover

# 16 366
  • Пловдив
Каква точно е ролята на хартията за печене в маските? Щото аз си купих едни, точно от такава са. Вярно, че бяха стотинки, но не знам изобщо вършат ли работа.
Явно служи за филтър. То и с домакинска ролка видях, но ми се струва, че бързо ще се скъса, като я олигавя.

# 16 367
  • на пъпа на Златията
Да не се окаже че масата българи имат устойчивост благодарение "тежък" вакс календар, но да ни се каже не на време...

Туберкулозата се причинява от бактерия, а ковид от вирус. Не ставайте смешни.

А вие слушате ли какво ви говорят хората - за някаква вторична бактериална инфекция.

# 16 368
Ако стоите на брега и видите на хоризонта да се задава към вас вълна цунами, висока няколко метра, дали бихте заключили, че тя не е истинска, на базата на това, че все още сте сухи?

# 16 369
Последните новини от преди малко в Испания . Президента “затвори” всичко което не е извънредно наложително до 9 април. Което означава че ставаме като Италия 😞.
До сега имаше отворени сектори в които можеше да се работи, от понеделник затварят почти всички (изключвайки хранителни магазини, бензиностанции...).
Вече имаме почти 72300  заразени и 5690 починали.
За последните 24 часа , има 832 починали
Няма свършване .......😢

П.с. Само да допълня , има поне 12000 излекувани/изписани 🌹
Как са полетите в страната? Спряни ли са?

# 16 370
Как става тази работа с безплатното лекуване на неосигурени? Нали трябва да си плащат за лечението или да си платят здравните вноски за 5 години назад? Искате да кажете, че за някои групи има изключения ли? За безработни със сигурност няма. За завърналите се от чужбина също. Една жена беше писала, че се осигурява някъде в ЕС, тук си плаща, а там и възстановяват парите.

# 16 371
  • София
Не става дума за вторичната бактериална инфекция само. А за имунологичния отговор на организма към вируси и бактерии, който бива модулиран от ваксини всякакви и прекарани/непрекарани заболявания, изградени съответно разнообразни антитела и прочие запечатани спомени как да отговария при определени атаки. При автоимунните болести например, както и при случаи на коронавирус изследвани вече самата имунна система допринася за белодробните щети.

БЦЖ според статиите, които четох се предполага - предстои да се изследва - моделира имунния отговор по начин, че да бъде по-адекватен не само при контакт с туб бактерии, но и с други бактерии и някои вируси.

# 16 372
  • В планината / На морето
И другото, тъжно за съжаление, което сподели е, че в действителност пациенти над 70 и нагоре години,
 веднъж интубирани, шансът им за оцеляване не е никак голям.

Пълни глупости !

# 16 373
  • Ispania
Последните новини от преди малко в Испания . Президента “затвори” всичко което не е извънредно наложително до 9 април. Което означава че ставаме като Италия 😞.
До сега имаше отворени сектори в които можеше да се работи, от понеделник затварят почти всички (изключвайки хранителни магазини, бензиностанции...).
Вече имаме почти 72300  заразени и 5690 починали.
За последните 24 часа , има 832 починали
Няма свършване .......😢

П.с. Само да допълня , има поне 12000 излекувани/изписани 🌹
Как са полетите в страната? Спряни ли са?
За България има полети след 2 април 🙄. България Айр си пътуват след това 🙄. Чакам ги още да реагират и да отменят полета който имам на 7 април, но за момента ще лети 🙄.

# 16 374
Как кмета на Бургас се справя с разхождащите се хора .
Прибира им пейките .

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2872277566200315& … or_composer=false

и във Франция

https://www.krone.at/2125541
И в Турция

# 16 375
  • Ispania

Вал, моля се за всички, да сте здрави! Flowers Four Leaf Clover
Благодаря ти сльнчо
😘😘😘❤Най-много сме притеснени за свекър ми. Ако стигне до тях .... няма да го мине 😔.

# 16 376
  • Ispania
Сетих се ....
От следващата седмица определени супер маркети слагат лимит на закупените продукти , и ще следят(не мога да ви кажа точно как), да не се пазарува всеки ден.
Това го казаха преди седмица и половина когато започна всичко, но все се надявахме да не се стигне 😔 чак до такова нещо.

# 16 377
Карта на света според политиката за БЦЖ ваксиниране:

A: The country currently has universal BCG vaccination program.
B: The country used to recommend BCG vaccination for everyone, but currently does not.
C: The country never had universal BCG vaccination programs

И статия за изследването на връзка между БЦЖ, общата имуномодулация и коронавируса.

https://www.sciencemag.org/news/2020/03/can-century-old-tb-vacci … -new-coronavirus#
С оглед прочетеното от статията и аз бих си сложила една. Жалко че са забранени в момента ваксинациите. А по принцип мога ли да искам да ми сложат?

# 16 378
Валче, ами нали още ги прибираме братята. Може затова да има полети, знам ли?

# 16 379
При всички положения населението в България с ваксинацията против БЦЖ ще е по добре подготвено за предстоящата световна икономическа криза, глад и последваща туберкулоза.

Общи условия

Активация на акаунт