COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 871
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 395
  • Там,където се събуждам щастлива.
При нас в Холандия търсят мъже, които са прекарали вируса, за да им се вземе кръвна плазма за експеримент с лекарство.

Само мъже ли? А жените?

Само мъже, защото повечето усложнения и смъртни случаи са при тях. Цял лист с изисквания имат, което предполага, че много малко ще могат да вземат участие. Все пак има надежда.

Това, което не разбирам е защо държавите трябва да се правят на Бог и да излязат един ден с “Ние открихме лекарството.”. Защо не се обединят? Работят заедно? Толкова ли грешни сме станали, че стигаме до толкова далеч с егото си?

# 16 396
Сетих се ....
От следващата седмица определени супер маркети слагат лимит на закупените продукти , и ще следят(не мога да ви кажа точно как), да не се пазарува всеки ден.
Това го казаха преди седмица и половина когато започна всичко, но все се надявахме да не се стигне 😔 чак до такова нещо.
Това много трудно може да бъде постигнато, първо защото пазарувайки, ти пазаруваш за цялото си семейство, никой не те знае с колко човека живееш, може да пазаруваш и за тях, потенциално пазаруваш и за други възрастни около теб. Ако това се въведе, съвсем ще настане суматоха по магазините. Дано не е така. Аз живея сама и не ме грее толкова, но все пак..

# 16 397
  • Пловдив
Някой знае ли как стои въпросът с несигурен и инфекциозна болест?
Предполагам ле ченоето се поема от държавата. Не можеш да не лекуваш заразен с хепатит А примерно и да му покажеш вратата, защото не е плащал.
Явно и с ковид ще е така.

Аз днес мога да вляза в Кауфланд, утре в Лидл, после в Билла или в супермаркет от друга верига. Може и в малки магазинчета, там няма да ме върнат. Даже и опашки с изчакващи няма там.

# 16 398
  • В заешката дупка
Намерих на английски информация за това официално тестване в Норвегия и Испания със съдействието на СЗО.

Тестват се четири от най-обещаващите лекарства.

WHO officials enroll first patients from Norway and Spain in ‘hi … avirus drug trial

# 16 399
Не видях да я публикувана, ако повтарям някой, моля за извинение.
Скрит текст:

От тук .

# 16 400
  • Bulgaria
Защото сега всеки си гледа собствената паничка и иска да си я опази. Затова сигурно и ЕС няма да просъществува много след тази криза. Откакто се крадат маски и разни помощи, които са изпратени, за какво въобще говорим. А, ако измислят общо някакво лекарство си представям каква борба ще настане кой пръв да се сдобие, кой пръв да го произвежда и т.н. Лошото е, че в целия този театър ние сме с най-незначителната роля и само чакаме оттук-оттам някой да ни "поднесе" информация на готово, за да я използваме.

# 16 401
  • В планината / На морето

Испания
събота 28-03 починали 832
 общо починали  5690
 Заразени 72.000.

# 16 402
В тукашната (исландската) преса пише, че Норвегия била първата страна, която започва официално тестване на лекарство срещу ковид19 в сътрудничество със СЗО. 22 болници в Осло ще участват. Също и няколко в Испания. Първоначални резултати се очакват след 2-3 месеца.

Става въпрос за международно проучване. 1000 пациенти с ковид-19 ще бъдат избрани в Норвегия. Всички пациенти, участващи в изследването, ще получат традиционно лечение. Една трета от тях ще получи лекарството срещу малария хидроксихлорохин, а другата трета ще получи лекарството срещу ебола Ремдезивир.

- Целта е да можем да изясним възможно най-бързо дали и евентуално кое лекарство може безопасно да предотврати смъртта или да смекчи хода на заболяването, пише д-р Андреас Барат-Дуе.

По време на изследването, изследователи от цял ​​свят ще събират информация за това как тези лечения влияят на оцеляването на пациентите и колко дълго се нуждаят от интензивни грижи и хоспитализация.

- Пробният процес ще ни предостави прости процедури, които позволяват дори на претоварените болници в Испания да участват. Много страни от цял ​​свят вече са потвърдили участието си в този проект, заяви говорителят на СЗО Тарик Ясаревич пред VG.

Той споменава страните Аржентина, Бахрейн, Канада, Франция, Иран, Южна Африка, Испания, Швейцария, Тайланд и Норвегия и добавя, че колкото повече страни участват в това международно проучване, толкова по-бързо ще видим резултати.

цялата статия в линка
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/9vAgEr/forskningsdirektoer … i-ny-coronastudie

# 16 403
  • София
Една много добра статия, би трябвало да се изчете , от Кеворк Кеворкян - "Не спряха да мелят, обаче...."Какво да се каже повече, ...няма.
http://www.yambolnews.net/politika/item/37308-nedelno-chetivo-k- … -da-melyat-obache

# 16 404
  • на пистата
Намерих на английски информация за това официално тестване в Норвегия и Испания със съдействието на СЗО.

Тестват се четири от най-обещаващите лекарства.

WHO officials enroll first patients from Norway and Spain in ‘hi … avirus drug trial
Интерферонова терапия ли чета!Ако ще ме лекуват с това,предпочитам да се лекувам с чай и билки.Или да си умра вкъщи!

# 16 405
Пак да помоля, не пишете конкретни названия на медикаменти в темата, може да е опасно или някой да злоупотреби.

Иначе си проучват заедно всички научни екипи, лекарите също обменят опит и информация. Това на Австрия е единственото скрито-покрито, за което аз знам.

# 16 406
Скрит текст:
Къде са тия маски,  дето са ги дарили китайците бе? В нашия град няма пукната маска по аптеките. Принудена съм да ходя на работа без маска,  а в офиса влизат клиенти.
Китай дари вирус,  преобърна живота на милиарди хора по Земята и кри цял месец от света и СЗО за заразата.
Да не казвам и  че от нехайство и немарливост изтърваха вируса.

https://french.mercola.com/sites/articles/archive/2020/02/05/nou … -coronavirus.aspx
Щом сутринта го коментира Солон Паси,правете си сметката.Водещият по бнт Г.Любенов му се изсмя,че е гледал много филми.Не бях виждла Паси в такава светлина.
Тая гад е изтървана, ама няма да го разберем. Може би след време, като Чернобил навремето.
Според Борисов също е изтърван вируса. Днес е разкритикувал Нато, че е готов да поеме атака от кибер-тероризъм и супер модерни ракети, но алианса не е подготвен за биологична такава, под която в момента се намираме, по негово мнение.
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Premierut-NATO-tryabvas … me-otgovor-950186

# 16 407
Пак да помоля, не пишете конкретни названия на медикаменти в темата, може да е опасно или някой да злоупотреби.

Е, откъде ще ги купят тези лекарства? В България свободно ли се продават хидроксихлорохин и Ремдезивир?

# 16 408
Не видях да я публикувана, ако повтарям някой, моля за извинение.
Скрит текст:

От тук .

И аз я гледах днес. На всеки два дена се удвоява броят доказани случаи. До Великден можем да очакваме до над 100 хиляди при този тренд.

# 16 409
За жалост и аз се разочаровах от ЕС, който иначе си има положителните страни, но някак си с тази криза не се справя. Първо не се помогна на Италия, или поне аз не съм чула. Да се пратят лекари там, оборудване. Това е недопустимо, че не взе мерки ЕС. И италианците са разочаровани.
Очаквах някакви общи мерки да спуснат от Брюксел, поне мерки за защита на икономиката и населението. Правят някакви общи поръчки за тестове, някви пари отпускат, но нищо ясно не виждам аз. Всяка държава се оправя както може и според възможностите си... Ако я закъса е тук помощ няма да видим, освен най-много няколко милиона от ЕС, неясно къде отишли.

Общи условия

Активация на акаунт