COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 681
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 410
  • на пистата
Не видях да я публикувана, ако повтарям някой, моля за извинение.
Скрит текст:

От тук .

И аз я гледах днес. На всеки два дена се удвоява броят доказани случаи. До Великден можем да очакваме до над 100 хиляди при този тренд.
Няма как да стигнем за 20дни 100 000.Няма кой да прави 5000 теста на ден,невъзможно е просто.

# 16 411
Кривата е вълнообразна, което е добре. Не тръгва категорично нагоре.

# 16 412
Един въпрос, който ми се струва важен.. дано журналистите го зададат. Много българи ходеха за редки лекарства до Гърция и Турция поради липса на такива у нас. Ще осигури ли правителството вносът им?

# 16 413
  • на пистата
Мъж но 50г от Пловдив в тежко състояние
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/trevoga-parvi-pac … v-tejko-sastoqnie

# 16 414
Цитат
Първо не се помогна на Италия, или поне аз не съм чула. Да се пратят лекари там, оборудване. Това е недопустимо, че не взе мерки ЕС.
Помогнаха. Франция изпрати оборудване а Германия пое критични случаи от Италия. Немците имат 5 пъти по голям капацитет за интензивно лечение от Италия при близък брой жители. Но ЕС не взе мерки навреме, то не беше кумене и чакане до последно, и резултатът е налице.

# 16 415
  • В планината / На морето
Един въпрос, който ми се струва важен.. дано журналистите го зададат. Много българи ходеха за редки лекарства до Гърция и Турция поради липса на такива у нас. Ще осигури ли правителството вносът им?

не разбира се, да ти е осигурявало нещо до сега ?

# 16 416
Не се удвояват случаите на всеки два дни, ако забелязвате, в началото се удвояват по-бързо, после се забавя ръста. Между другото забелязвам, че се движим в един коридор с Унгария, те са точно пред нас. Населението им е малко по-голямо, но може да ни служат да ориентир, какво можем да очакваме утре-вдругиден.

# 16 417
За жалост и аз се разочаровах от ЕС, който иначе си има положителните страни, но някак си с тази криза не се справя. Първо не се помогна на Италия, или поне аз не съм чула. Да се пратят лекари там, оборудване. Това е недопустимо, че не взе мерки ЕС. И италианците са разочаровани.

Извинявайте, но защо само за помощи за Италия се говори, като че ли другите в ЕС, а и по целия свят вече са цъфнали и вързали? Италианците били разочаровани, ти да видиш. До съвсем неотдавна си правеха майтап с вируса, бришеха по улиците и се целуваха по три пъти с когото се срещнат, дори с тези с които се мразят, сега с разочаровани. И пак да питам, защо само за помагане на италианците се говори? Вие защо не им помогнете? Станете доброволка или им изпратете пари, като един истински гражданин на ЕС.

# 16 418

не разбира се, да ти е осигурявало нещо до сега ?

Зависи.. ако се появят някакви пари за лапачка от ЕС, защо не..
То в момента проблема не е, че няма кой да внася, а че търговците не печелят нищо от малки обороти.

# 16 419
При целия този продължаващ внос на заразени, при масовото шляене из улиците, направо се чудя на късмета ни с тази крива. Дано Господ наистина е българин. Жалко само за жертвите.

# 16 420
  • MI
Е, така помогна ЕС, че вчера чак супер спокойният и умерен проевропейски президент Матарела направи обръщение към нацията и насоли ЕС. В интересни времена живеем, още много ще има да видим покрай пандемията ми се струва.

Местата в интензивни отделения в Италия вече са увеличени с 60% от началото на епидемията и продължават да правят нови.
https://tg24.sky.it/cronaca/2020/03/24/coronavirus-arcuri-conferenza-stampa.html

# 16 421
# 16 422
Цитат
Извинявайте, но защо само за помощи Италия се говори, като че ли другите в ЕС, а и по целия свят вече са цъфнали и вързали? Италианците били разочаровани, ти да видиш. До съвсем неотдавна си правеха майтап с вируса, бришеха по улиците и се целуваха по три пъти с когото се срещнат, дори с тези с които се мразят, сега с разочаровани. И пак да питам, защо само за помагане на италианците се говори? Вие защо не им помогнете? Станете доброволка или им изпратете пари, като един истински гражданин на ЕС.
Все пак Италия са най тежко засегнати в Европа. Нормално е на тях да се помогне от другите от семейството (ЕС). Най богатите му членове (Франция и Германия) помогнаха. Италианците че си правеха майтап с вируса е вярно, вярно е и че са много топли хора, и намирам за нечестно че вируса наказва много строго тази топлота. А от обръщения от сорта: за какво да и помагат, а ти какво направи за Италия въобще няма нужда, още повече към Фентис. Които следят темата внимателно знаят защо. Айде малко по полека с личните обръщения. Нормално е ЕС да помогне на Италия, все пак там труповете там са толкова много че ги изнасят с военни камиони. Дай боже ние да не стигнем до там.

# 16 423
Е, така помогна ЕС, че вчера чак супер спокойният и умерен проевропейски президент Матарела направи обръщение към нацията и насоли ЕС. В интересни времена живеем, още много ще има да видим покрай пандемията ми се струва.

Е нали руснаците ви помагат? Малко необичайно с военни самолети и войници пристигат в страна членка на НАТО, но важното е, че е от Русия с любов и няма също нищо общо с бленуваното им премахване на ембаргото. Кого да излъжат, ако не италианците? Защо не отидат да помагат на испанците или американците?

# 16 424
Цитат
ЕС не взе мерки навреме, то не беше кумене и чакане до последно, и резултатът е налице.
Ау,недей така,ЕС никога не греши.Нали нещо за солидарност се говори?Или искат и задължават солидарност само,когато се разпределя боклука?

Общи условия

Активация на акаунт