COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 706
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 530
Какъв крематориум на Рогошко?
Досега ги кремираха в София.

И аз съм против да се лекуват безплатно неосигурени.

https://trafficnews.bg/obshtestvo/rzi-i-politsiia-inspektiraha-k … hko-shose-173687/
Тук четох

Не мога да намеря информация за новите три случаи в Пловдив.

# 16 531
  • на пъпа на Златията
За жалост и аз се разочаровах от ЕС, който иначе си има положителните страни, но някак си с тази криза не се справя. Първо не се помогна на Италия, или поне аз не съм чула. Да се пратят лекари там, оборудване. Това е недопустимо, че не взе мерки ЕС. И италианците са разочаровани.

Извинявайте, но защо само за помощи за Италия се говори, като че ли другите в ЕС, а и по целия свят вече са цъфнали и вързали? Италианците били разочаровани, ти да видиш. До съвсем неотдавна си правеха майтап с вируса, бришеха по улиците и се целуваха по три пъти с когото се срещнат, дори с тези с които се мразят, сега с разочаровани. И пак да питам, защо само за помагане на италианците се говори? Вие защо не им помогнете? Станете доброволка или им изпратете пари, като един истински гражданин на ЕС.

На мен ми направи впечатление че едва  тия дни българска  лекарка която работи на юг  е мобилизирана  от гражданската им защита  да я командироват в Ломбардия да помага .
Тия вътре не са си помогнали , плачат някой друг да им помогне .

# 16 532
Бояна, защо старите да са извън списъка?
За неосигурените - питах дали в чужбина ги лекуват.
За Щатите разбрах, че не.
Защо ние да сме по-щедри от тях?

# 16 533
  • София
Елица, за тези две жени знаеше ли се нещо като история - откъде вероятно са се заразили? Вече ми е много трудно да ги следя кой кой е.
Ето малко информация
https://www.monitor.bg/bg/a/view/majka-i-dyshterja-ot-blagoevgra … oronavirus-192903
Съболезнования за близките им

# 16 534
  • София
Дева, повечето са нелегални емигранти, които дойдоха с "подарък", и този подарък трябва да го правим нещо, за да не стане по-лошо.

Лоша работа, ако дъщерята не е била от рисковите, а го е лепнала в София.

# 16 535
  • София
Е, Бояна, то е ясно, че няма да ги оставят. Най-малкото като пристигнат в болница с дихателна недостатъчност, сигурно ще се води спешно състояние.
Ама справедливо ли е?
Хеле пък ако се наложи да се избира кого да обдишват...

# 16 536
Категорично против съм всички неосигурени да се лекуват безплатно от ковид.
Разбира се трябва да ги оставим да сеят зараза ,абе по добре да мрат.
В такива ситуации си проличават ,кой ,какъв е.

# 16 537
И аз съм против да се лекуват безплатно неосигурени.
Като стигнем американците ще стане.

# 16 538
Контактувам с всичките си познати в чужбина по фейсбук. Никой не се е върнал тука. Стоят си там, работят на разреден график. В България се връщат главно неосигурените. Още ли има хора, които си мислят, че здравната осигуровка е 24 лв. Такава малка е само за тези, които са избрали да не работят.

# 16 539
  • в страната на чудесата
За щастие тук не сме Щатите. В условия на пандемия да оставиш някой да умре защото е неосигурен е нечовешко. Само ми кажи ако става дума за деца пак ли тази песен ще пееш?
Явно положението наистина извади най-низшите пластове от морала.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 10:15 от Leika_moja

# 16 540

Китай лекуваше всички безплатно. Не им знам системата, ама помня за една починала жена, била на ЕСМО, но спряли системата. Спешните случаи всъщност, би трябвало да са безплатни, поне в ЕС.

# 16 541
  • София
Въпросът е да ги лекуваме, а тя сметката на всеки ще дойде в един момент. За всичко.
Виждаш, че и осигурените като сме на зор всичко си плащаме така или иначе. От 20 години не съм се лекувала по каса нито веднъж без солидно доплащане, а в в повечето случаи само платено.
В случая и коронавирус тест ако някой иска си прави платено.
Интересно е обаче как ще лекуват частните болници. Там няма такива филми като лечение по каса или само по каса. Не вярвам сега да е по-различно.

# 16 542
Ами не е редно едни да си плащат осигуровки цял живот, а други не и накрая се лекуват всички по равно. Поне ако ги лекуват, все пак здравноосигурените да са с предимство!

# 16 543
  • В тъмната гора.
Моето предположение е, че ще се правят, че правят нещо, мерките ще са половинчати, защото дори и най-тъпите започнаха да се сещат, че няма как да се изгради имунитет у хората, ако си стоим затворени по домовете. Това е кауза пердута.
То и без това не е сигурно дали повечето умират ОТ или СЪС вируса.

Точното изказване е, че умират ЗАРАДИ вируса. Като реакция от вируса в организма им. Ако не бяха заразени щяха да си поживеят още малко или още доста.

# 16 544
Чудя се,  специалистите в АЕЦ, имат ли предпазни маски? Грижа ми е да не се разболеят от К19 и да няма кой да поддържа АЕЦ-а.
В този ред на мисли в Италия имат ли АЕЦ?

Общи условия

Активация на акаунт