COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 782
  • 22 670
  •   3
Отговори
# 17 115
Младия мъж, когото изписаха от болницата днес каза, че са му вливали два вида антибиотик за пневмонията. Явно човек като се почувсства зле и не му минава трябва да мине на антибиотик.

Каза, че е пил и Плакинил, който приятелите му успяли да му намерят от някъде.

# 17 116
Дали няма да се намери журналист, който да попита, как да се снабдя с декларация, с която да ида до магазина? Да ида до офиса? Да мина през половината град? Нямам принтер, пейпърлес сме и в офиса, почти никой не печата, обаче сега ще трябва да се чудя как да намеря принтер, за да изляза да си купя ядене зад ъгъла...

# 17 117
  • Пловдив
Младия мъж, когото изписаха от болницата днес каза, че са му вливали два вида антибиотик за пневмонията. Явно човек като се почувсства зле и не му минава трябва да мине на антибиотик.
на тях повече им пука за здравната система да не се охарчи и да не се задръсти. нали си го казаха още в началото.
Плюс плакинил за 5 дена и още разни системи.
В интервюто по бтв не казва приятели да са намерили плакинила.

# 17 118
И ти няма как да знаеш, че се предава по въздуха без да си в контакт със заразен/заразена повърхност. Не знам какви случаи и къде е имало. В нета и агенцията ЕЖК разпространяват кави ли не глупости, често откровени лъжи. Предполагало се, не е никакво доказателство за нищо, само спекулации.
The_Third , това важи само за затворени помещения или ако си навън непоследствено до заразен и предаващ заразата човек.
Да, за затворени пространства става дума, а не ако си отвориш прозореца да долети от някъде. Иначе в Хонг Конг при предишната епидемия от SARS са се заразили в един многоетажен блок по въздуха през канализацията.

# 17 119
  • на пистата
Скрит текст:
Нали до 3 часа виреел във въздуха?
До три часа издърна на UV ЛЪЧИТЕ иначе  на практика не умира
За ваше добро ви казвам - настройте се психически да изкарате вируса.Няма дори теоретичен шанс да му зе изплъзнете. Рано или късно ще попаднете в лапите му. Доказаха че се предава чрез екскрементите и чрез урината, доказаха изключителната му вирулентност и възможността да атакува през вентилационни системи , отдушници на бани, климатични системи. Доказаха възможността му да живее с дни върху опаковките на всичко що се сетите, да се задържа от турболенцията на въздуха в закрити пространства както и в открити.
Лечение няма.Няма и да има.И не само за тоя вирус а по принцип и за всички вируси.Нито за СПИНа, нито за хепатита и т.н...Така че имаме три варианта :
1.Да се надяваме че сме го минали
2.Да се надяваме че ще го минем леко.
3.Да се надяваме че ще минем метър .
За да стане това имунната ни система трябва да е в оптимална кондиция.А за да е в оптимална кондиция  трябва духът ни да е на високо ниво. Паниката, стреса и депресията е доказано че отслабват силата на имунната система в пъти !
И понеже съм минала през ада на вирусните и бактериални пневмонии  апела ми към лекарите и щаба е - кажете ни, при условие че се почувстваме на финалната права, кой антибиотик да започнем.Защото почти е сигурно, че ако се стигне до усложнение и се влошим, значи развиваме вече и бактериална пневмония.
Разбрахме че интубирането води до смърт, разбрахме че е безсмсилено да се обаждаме на когото и да било, разбрахме че ще ни оставите във фургона или въобще няма да ни се обърне внимание както мога да дам примери от нета, и то достоверни.
Затова ни кажете кой антибиотик е най подходящ в случая, Домусчиев му каза името , с него е излекуван, но сега не си го спомням.
Целия този ферман съм го написала с пояснението - хора, в никакъв случаи не пиите  антибиотик без да са налице симптоми на пневмония.Ще си вкарате тежък автогол. То и с антибиотика пак може да си го вкарате, както се случи и на мен, понеже нямате посявка и антибиограма за резистентност, но все пак е по добре отколкото без него когато вече сте в тежко състояние.

Е това не е вярно, лекарства за хепатит има няколко
Има знам. Но знаеш ли колко струва ? Колко хора в света имат достъп до лечението ( B/C) ? И второ - имам познати, въпреки колосалните средства които похарчиха те си останаха носители, както и черният им дроб почти винаги е с повишени алат/асат стойности, така че пълна победа над вирус засега не е постигната, а още повече ако говорим за общодостъпно лечение.
В България хората болни от хепатит С се лекуват по здравна каса.Лечението иначе струва 99 000лв.Терапията е безинтерферонова,майка ми втора година е с отрицателен тест.Черният и дроб е перфектен,все едно никога не е баледувала от хепатит С.

# 17 120
  • София
Ще пишеш на ръка.

# 17 121
Дали няма да се намери журналист, който да попита, как да се снабдя с декларация, с която да ида до магазина? Да ида до офиса? Да мина през половината град? Нямам принтер, пейпърлес сме и в офиса, почти никой не печата, обаче сега ще трябва да се чудя как да намеря принтер, за да изляза да си купя ядене зад ъгъла...

То бая народ сме без принтери, за възрастните какво да говорим?

# 17 122
Скрит текст:
Именно.
Ако се лекува отначало, без тежки симптоми, няма да се стига до интубация.
Стигне ли се до там, изтървана е работата.

с какво да се лекува?
С традиционното лечение за пневмония. АБ.

С АБ се лекуват бактериални пневмонии, или се дават превантивно, за да не развиеш такава като усложнение към вирусната, но АБ  с нищо не  ти помага при  вирусната - с нея се бори имунната система.

# 17 123
  • Варна
Напишете я на ръка.

# 17 124
Това не мисля, че ще мине.

# 17 125
Това не мисля, че ще мине.

Със сигурност ще мине, въпросът е кога
Всичките ни мерки до момента са копирани от другите евродържави....

# 17 126
Мантрата "Аз пазя другите, а те пазят мен" е крайно време да я изкореним.Във всяко общество винаги има хора, които са дисциплинирани и такива, които не са. Единственото, което можем да контролираме е собствената си реакция и отношение към ситуацията. Аз съм направила всичко по силите си, за да предпазя себе си и околните, но това не означава, че и другите ще го направят. Пазим се основно сами и толкова.

Не съвсем. Тези, които не пазят себе си и не пазят другите си имат карма.

Мантрата си е хубава. Резултатът й е : жие и здрав.

А тези, които излагат другите в опасност (например болната от Карлово, домоуправителите във входа ми, които викнаха майстор да стои в  тесните коридори 4 дни без маска, този, който въпреки  ковид е ходил по екскурзии и после канил хората на срещи въпреки, че е позитивен) за тях 112.

# 17 127
  • София
При гърците са го въвели това с декларациите, има и възможност да се праща SMS.
 Гърците трябва да пускат SMS или да попълват формуляр, за да излязат от къщи

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 20:20 от NumLock

# 17 128
Не знам защо Ива Николова от ПИК не я сложат под карантина, за да отъвре всички от присъствието си

Днес слизах до центъра, за да дам маски на сестра си. Видяхме се за няколко минута, но навсякъде хора си щъкат, без маски, без  ръкавици. Ако не се затегнат мерките, лошо ни се пише
Маска, ако просто си излезнал на улицата не ти трябва. На улицата коронавирус не можеш да хванеш, стига да не се буташ в някой.
българската лекарка в Бергамо, която включи на живо предаване Любенов в събота сутринта, каза че всеки, който излезе от дома си там се разболява. Може би е  след определен момент на разпространение на заразата.

# 17 129
Ако не ги събират, ок. Но понеже гледах по тв че събираха другите и съвсем ме побъркаха. Ще си я напиша тогава ръчно, но повече от веднъж не смятам да я пиша.

Общи условия

Активация на акаунт