COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 782
  • 22 670
  •   3
Отговори
# 17 130
Дали няма да се намери журналист, който да попита, как да се снабдя с декларация, с която да ида до магазина? Да ида до офиса? Да мина през половината град? Нямам принтер, пейпърлес сме и в офиса, почти никой не печата, обаче сега ще трябва да се чудя как да намеря принтер, за да изляза да си купя ядене зад ъгъла...
Това не мисля, че ще мине.

Със сигурност ще мине, въпросът е кога
Всичките ни мерки до момента са копирани от другите евродържави....

Поне да дадат мейл, на който, тези които имат възможност да им ги пращаме тези декларации или да измислят някакъв електронен достъп - да се понамали малко хартията, иначе е ... малоумно.

# 17 131
  • Ispania
За онези които продължават да казват че от сезонен грип умират повече хора годишно, отколкото от Ковид.
Днес Испания официално надмина броя починали от грип за 2018-2019(6300 общо), с 6528 до днес ...
Въпреки това , има някаква малка надежда ,защото от онзи ден до вчера, заразените са с почти 1000  по-малко.

# 17 132
Ако не ги събират, ок. Но понеже гледах по тв че събираха другите и съвсем ме побъркаха. Ще си я напиша тогава ръчно, но повече от веднъж не смятам да я пиша.

Що..мързи те да пишеш ли?

# 17 133
Да, събирането на тия листчета ме притеснява.
Иначе се пишат за конкретното излизане до колкото разбрах в Италия, къде точно отиваш и кога ще се върнеш.

# 17 134
  • София
Още не е прието това за декларацията, не пишете нищо, засега! Ще има образци!

# 17 135
Не е, но Мутафчийски каза, че верноятно ще се въведе.

# 17 136
Москва ще бъде поставена под карантина (локдаун) според официални източници. - Интерфакс

# 17 137

От сега мога да ти кажа какво ще съдържа образеца- име, данните ти, причина за излизането ти..подпис, дата и час.

# 17 138
Това въвеждане на декларации и за в града означава ли, че КПП-тата на практика отпадат, тъй като може би пътуванията тотално ще се преустановят?

# 17 139
Това ясно, само е хубаво като го решат, да го опишат и технически как си го представят изпълнението.

# 17 140
Защо за глобявали? Ясно за паркове и градинки, но за разходка по главната?

# 17 141
Москва? Това не съм го очаквала.
Ще се поразровя за Япония. Там са ми интересни. Май всички си работят.

# 17 142
  • Буркина Фасо
Ако не ги събират, ок. Но понеже гледах по тв че събираха другите и съвсем ме побъркаха. Ще си я напиша тогава ръчно, но повече от веднъж не смятам да я пиша.
до отидеш магазина/аптеката декларации не искат. на работа до офиса в рамките на населеното място - също.
за какво ти е да пишеш декларации?

# 17 143
  • София
Това абсолютно не е вярно. Вирусът се предава по въздушно-капков път. Стига да се разминеш с някой, който е кихнал преди 1 минута и да вдишаш капчиците.
Тъй като следя темата много преди голямото нашествие и от средата на януари, когато дойдоха първите сведения от Китай, маските са задължителни, макар вирусът да е много малък. В Китай полицията прибираше хората, които излизат навън без маска. Да не каже, че имаше сведения как ги бият.

Маска, ако просто си излезнал на улицата не ти трябва. На улицата коронавирус не можеш да хванеш, стига да не се буташ в някой.

# 17 144
Аз не мога да разбера смисъла на тези декларации за града. Как ще те хванат, ако излезеш 10 пъти с една и съща декларация или се шляеш 5 часа?

Общи условия

Активация на акаунт