COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 584
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 145
  • София
Виждам, че някои по-схватливи, като Millitana взеха да се усещат за някои работи, а други още са някъде в облаците. Приземяването предстои. Не помня коя особа се изцепи, че като свърши епидемията ще се събудим в
един съвсем различен свят...Вярно е.
В Ухан дори моловете заработиха. В какъв свят се събудиха те?
Иначе това, че и в Италия ги гонят от пейки и скамейки действително ме навява на мисълта, че тва си вирее и из въздуха, а не само от човек на човек или по повърхности, явно като се наслои от много носители, знам ли!?
Оборете ме, плс.

Първо, в Китай сега бързо ще си избият загубите, като започнат да продават предпазни материали на пламнала Европа с надценка в пъти. Второ, държава с милиард население и огромен БВП ще извади без проблем пари да подпомогне единствената тежко засегната от вируса провинция. Иначе туризма и развлекателната индустрия ще си пострадат, но пак няма да има много база за сравнение.

# 17 146
Ако не ги събират, ок. Но понеже гледах по тв че събираха другите и съвсем ме побъркаха. Ще си я напиша тогава ръчно, но повече от веднъж не смятам да я пиша.
до отидеш магазина/аптеката декларации не искат. на работа до офиса в рамките на населеното място - също.
за какво ти е да пишеш декларации?

В Италия, Испания, Франция искат за всяко излизане.

# 17 147
Да, официално и Москва в локдаун.
Заповед на кмета им.
Ще изплащат компенсации от градския бюджет на всеки останал без работа. Ще въвеждат мерки за контрол като изключване на картите за градски транспорт и проследяване през мобилните мрежи.

За какво руско лекарство говорят нашите журналисти, по руските новини нищо не говорят за лекарства.
Сутринта шефа на болницата в Москва където ги хоспитализират каза, че ги лекуват по протоколите от тяхното МЗ, които ги има онлайн, т.е. нищо ново и неизвестно.

# 17 148
  • София
Москва? Това не съм го очаквала.

По заповед на  Путин всички са в 1 седмична платена отпуска от 30.03.2020
И тамошните работодатели не реват като нашите пишман-бизнесменчета как нямат пари да платят.

# 17 149
Защо за глобявали? Ясно за паркове и градинки, но за разходка по главната?

Може би за седянки повече от 2ма възрастни на едно място...

# 17 150
  • Буркина Фасо
Ако не ги събират, ок. Но понеже гледах по тв че събираха другите и съвсем ме побъркаха. Ще си я напиша тогава ръчно, но повече от веднъж не смятам да я пиша.
до отидеш магазина/аптеката декларации не искат. на работа до офиса в рамките на населеното място - също.
за какво ти е да пишеш декларации?

В Италия, Испания, Франция искат за всяко излизане.
не останах с впечатлението, че въпросът се отнася за тези държави.

# 17 151
Скрит текст:
Не знам защо Ива Николова от ПИК не я сложат под карантина, за да отъвре всички от присъствието си

Днес слизах до центъра, за да дам маски на сестра си. Видяхме се за няколко минута, но навсякъде хора си щъкат, без маски, без  ръкавици. Ако не се затегнат мерките, лошо ни се пише
Маска, ако просто си излезнал на улицата не ти трябва. На улицата коронавирус не можеш да хванеш, стига да не се буташ в някой.
българската лекарка в Бергамо, която включи на живо предаване Любенов в събота сутринта, каза че всеки, който излезе от дома си там се разболява. Може би е  след определен момент на разпространение на заразата.
Странно, че е била толкова убедена в твърдението си. Гледах едно предаване по немската, с пряко включване на една жена, която е някаква известна певица, звезда. Тя има къща в Бергамо и живее там със съпруга си и двете им деца. Имат си и куче, което очевидно, трябва да бъде извеждано навън.
Тя не спомена за такава закономерност. Каза, че си седят вкъщи и внимават с излизанията, но са живи и здрави и все още не са заразени.

# 17 152
700 000 случая по света. До 4-5 дена ще станат 1 милион.

# 17 153
Аз не мога да разбера смисъла на тези декларации за града. Как ще те хванат, ако излезеш 10 пъти с една и съща декларация или се шляеш 5 часа?
Е как ще се шляеш? Пишеш в декларацията къде отиваш /на работа, до аптека, до хранителен магазин/, и като те спрат, трябва да си точно по този маршрут. Освен 10 пъти да излезеш и да вървиш само по този път.

# 17 154
Може ли да помоля г-на или г-жата ,която беше писал за предаване по ТВ1-Алтернативата да напише от коя дата и от колко часа е предаването за да го върна-благодаря.

# 17 155
Скрит текст:
Именно.
Ако се лекува отначало, без тежки симптоми, няма да се стига до интубация.
Стигне ли се до там, изтървана е работата.

с какво да се лекува?
С традиционното лечение за пневмония. АБ.

С АБ се лекуват бактериални пневмонии, или се дават превантивно, за да не развиеш такава като усложнение към вирусната, но АБ  с нищо не  ти помага при  вирусната - с нея се бори имунната система.
През 2016 г., бременна в 8 месец се разболях от пневмония. Джипито не можа да я "улови" с обикновена слушалка, допусна пневмония заради тежкото ми общо състояние. Обясни ми, че вирусна пневмония не се чува с трдиционна слушалка. Беше усложнение вследствие грип. Лекуваха ме две седмици в болница с два венозни антибиотика и още две седмици вкъщи с още един антибиотик.Пневмония се лекува с антибиотик. Между другото, някога бях чела, че големия брой починали от испански грип през 1918 г. е поради факта, че още не е имало антибиотици.... И още нещо, в края на януари 2016 г. пулмологиите нямаха свободни места за болни с пневмонии. Докторът, който прие мен, звъня в три отделения да ми търси място. Каза, че  съм  петата пневмония от началото на нощното му дежурство, а беше девет вечерта... Приеха ме в гинекологията, в самостоятелна, изолирана стая, и то защото болницата беше частна,  а имах насрочено секцио при техен доктор. Т.е. и тогава имаше бум на пневмонии, и тогава нямаше места в болниците. Тогава обаче никой не търсеше конкретния вирус, причинил пневмонията, а самата пневмония се считаше за сериозно, но лечимо състояние....

# 17 156
  • на пъпа на Златията
==
Моля някой да ми обясни тази любов на българина по генерали... Rolling Eyes
==

Питай дядо си ако е бил на фронта през войните .

Заповедите са .
Умирането забранено! Не се хвърляй в боя като гламав! Чакаш!. Аз командвам !

Няма загубена битка. Няма загубено знаме .Минимални жертви срещу от 3 до 10 пъти по голям противник .  Генерал Вазов е поканен в Англия и са му отдавали чест  .. ., макар че е  бастисал мнооого ингилизи.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 20:47 от rorik

# 17 157
  • София
Мисля, че няма да събират декларациите и мисля, че всеки ще има по няколко образци. Няма нужда да попълва и час. Казваш къде отиваш - примерно живея на плиска, работя на орлов мост. Отивам в офиса Ако са ме спрели в западен парк очевидно шменти-капеля.
Ако са ме спрели в Люлин, аз съм написал, че отивам в магазина - очевидно пак.
По-интересно е, че аз по лична карта се водя в друг квартал, различен от този, в който живея, та... ще видим:)

# 17 158
  • София
Чакай те сега, трябва ли да пишем декларации в рамките на града?

# 17 159
  • София
Още не, но това ни готвят.

Общи условия

Активация на акаунт