COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 212
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 220
  • София
Роналд, вярвам ти. Но приеми, че има кучета, за които три минути сутрин и три - вечер е истинско мъчение. Все пак, взимайки ги, имаме отговорност към тях.
Тук обаче всички си мислите, че хората са тарикати, не спазват правилата и т.н. А колко от вас се замислят, че правилата не са достатъчно ясни и е възможно някой, дето не изчита бгмама от кора до кора, да не е разбрал какво се иска точно от него?
Разяснителна кампания си трябва. Кампания, в която ясно и разбрано да се казва:
1. Може да отидете на работа
2. Може да отидете да си напазарувате.
3. Може да се разходите по улицата, но стойте на разстояние.
4. Не може да се разхождате в парка.

Ще бъде доста по-полезно от постоянната мантра - вие сте лоши, не слушате и ще умрете.
Така е, напълно съм съгласен с теб.
Моето куче също беше свикнало на едночасови разходки - Голдън е. Дай Боже бързо да свърши всичко, убеден съм, че месец-два по-кратки разходки ще ги "оцени" впоследствие....
Трябва разяснителна кампания, да, мисля че ясно казаха - паркове и градинки се затварят. Даже първите дни в малките градинки около нас (малките!) виждах по един полицай да седи - сигурно е разяснявал, едва ли на пусия е глобявал:)

# 17 221
  • София
Да разбирам ли, че е забранено да мина през парка, отивайки на работа? Нещо не са ми много ясни тия правила... уж гледам новини и чета постоянно и пак не разбрах за какво са тия глоби? Утре трябва да отида до офиса, но в градски транспорт не мисля да се качвам и искам да отида пеша, пътя ми е през парка, иначе е 2 пъти повече време. Това ок ли ще е или не?

Да. Забранено е дори да се минава през парка. На много места даже са сложени забранителни ленти. И моят път значително се удължава при заобикаляне на парка, но няма как.

# 17 222
Право на избор: Два метра дистанция или два метра под земята.

# 17 223
  • на пъпа на Златията
Никога не съм  харесвала блъсканиците . Някой като се залепи за мен по опашки и ме заблъска   пощурявах , пощурявах и  като някой  реши да ме пререди  като оставях дистанция  между мен и предишния . Улицата е да минеш и да си заминеш , не да крещиш и  да се мотаеш по улиците с часове.

# 17 224
  • София
Може ли да се ходи до селата, които са до София? Имаме роднини и да им занесем малко провизии.....
Днес пътувах от София до гр. Бухово на около 40 км. неотложно също да снабдя стари хора с храна и лекарства. Нямаше полиция никъде и не са ме спирали. Там върви и софийски градски транспорт, та може би и за това няма КПП та 🙄

# 17 225
По-интересно е, че аз по лична карта се водя в друг квартал, различен от този, в който живея, та... ще видим:)

Хехе, с нотариален акт Joy
Пс. Аз съм по същия начин и въпреки, че искрено си личи, че съм от квартала (вероятно, щото се вея с кучето по анцуг, нале..), съм решила да си снимам нотариалния акт на телефона и да показвам, ако се наложи

# 17 226
Роналд, вярвам ти. Но приеми, че има кучета, за които три минути сутрин и три - вечер е истинско мъчение. Все пак, взимайки ги, имаме отговорност към тях.
Тук обаче всички си мислите, че хората са тарикати, не спазват правилата и т.н. А колко от вас се замислят, че правилата не са достатъчно ясни и е възможно някой, дето не изчита бгмама от кора до кора, да не е разбрал какво се иска точно от него?

Ще бъде доста по-полезно от постоянната мантра - вие сте лоши, не слушате и ще умрете.

Незнанието не е оправдание. Тия правила не са измислени в бг мама. За това има издадени заповеди и за тях е съобщено и написано.
А иначе всеки претендира да е много интелигентен, ама май само за каквото му изнася...

# 17 227
  • на пистата
Събираемостта на тоя глоби и то като се има предвид кризатa, която предстои, ще е 0.
ооо, хич. Едно изпълнително дело - ако имаш заплата, айде, шат, ако имаш имущество - айде шат, ако имаш спестявания - айде. Така че - не си мислете, че тая глоба не е обмислена добре, още повече като се знае манталитета.
Е< при циганите - май лицевите опори ще са по-добрия вариант, ама....

За циганите нямам нищо против и още по-екзотичната индийска мярка - бой с пръчки.
Обществено полезен труд или доброволци към болници,общини и социални патронажи.Винаги има вариант

# 17 228
Последно от кога влизат декларациите и пълната карантина?

# 17 229
  • Варна
И за нас е мъчение да си седим вкъщи. Ми ще стиснем зъби и ще изтърпим. Кучетата също.

# 17 230

Все още не са приети

# 17 231
  • В офиса
Айахаха, мислите ли че нотариален акт ще свърши работа. Там където живея не е нито постоянния, нито временния ми адрес. Временния не съм го сменила вече 12 години от мързел, не съм предполагала че може да ми дотрябва.

# 17 232
  • София

Не е решено все още. Генералът каза, че обмисляли да въведат декларациите и за града.

# 17 233
  • София

Правилата са ясни и се дъфчат от сутрин до вечер, не само в БГ. МАМА. Друг е въпроса, че някой не се опитва да ги разбере. Стига с тези глупости, деца и кучета. Аз куче нямам и не бих, защото имам дете с астма, но имам и 8 годишно не излизало 20 дни. Кое  не се разбра? Кучета не хващат Корона, но хората, Да! И моето малко дете издивя от 20 дни вкъши и днес мъжът ми и направи с колата една тур обиколка на София и  тя е щастлива, без да застрашават живота на никой! Толкова ли е сложно? Ще го разберем всички, но по сложният начин!

# 17 234
  • на пистата
Право на избор: Два метра дистанция или два метра под земята.

Много добро

Общи условия

Активация на акаунт