COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 814
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 250
Събирането на декларации и на мен ми се вижда опасно и ненужно. Щом чрез парите лесно се предава, с тези опипани от кой ли не листове...

# 17 251
Нали сте чели за медицинската сестра, която е оцеляла при три корабокрушения, едното, от които е Титаник?

Сега имаме 101-годишен мъж, който е оцелял при две световни пандемии.

101-годишен мъж, роден по време на пандемията с испански грип, се възстанови от COVID-19

https://www.obekti.bg/chovek/101-godishen-mzh-roden-po-vreme-na- … anovi-ot-covid-19

# 17 252
Веднага си представих понеделник сутрин как пенсионерите тръгват за поредната промоция. Всички имат принтери, снабдили са се с хартия, направили са си копия на нот.акт или договор, може да са си ги снимали на смартфона.... Rolling Eyes
Бъдете реалисти - не сме другите страни, как точно го виждате в България?

# 17 253
Според мен ИП ще бъде удължено най-малко до 11.05.

# 17 254
Е то и с КПП ни се виждаше нереално, ама ето нещата се нагодиха. Ще има 2-3 дни време да си извадим нужните хартии и така. Ще свикваме и с това.

# 17 255
Ние с ММ сме на по 30 години и нямаме принтер, какво остава за бабите...
И аз намирам за твърде нахигиенично да се предават листи наляво надясно между хората.

# 17 256
  • София
Аз си мисля, че декларациите за придвижване вътре в града няма да ги събират. По-скоро ще ги носим в нас и ще ги показваме при проверка - напр. преди да излезем си попълваме цел на излизането, дата и час на излизане/приблизителен час на връщане.
Да кажат момичетата от Италия/Испания как е при тях.

# 17 257
Веднага си представих понеделник сутрин как пенсионерите тръгват за поредната промоция. Всички имат принтери, снабдили са се с хартия, направили са си копия на нот.акт или договор, може да са си ги снимали на смартфона.... Rolling Eyes

Аз лично - като пълна пародия, която още повече ще усложни ситуацията.

Но нека се пробват, току виж нещата сработят.

# 17 258
  • София
За пенсионери - пазаруване до 10 часа без декларация, след това - по общия ред.

# 17 259
Над 70 глобени с по 5000 лева в София за разходка в парка
http://epicenter.bg/article/Nad-70-globeni-s-po-5000-leva-v-Sofi … -parka/211717/3/0

Прекрасно!

# 17 260
Е то и с КПП ни се виждаше нереално, ама ето нещата се нагодиха. Ще има 2-3 дни време да си извадим нужните хартии и така. Ще свикваме и с това.
Кое се е нагодило, според теб? Ти колко пъти си минавала през КПП? Аз тази седмица - 10. Знаеш ли колко пъти ме спряха? Веднъж. И тогава даже не ме провериха, само питаха имам ли си всичко. Но за сметка на това задръстванията са разкошни. Та како точно се е нагодило и каква полза има от тях?

# 17 261
Тихо, тихо, че сега ще ти кажат, че се оплакваш и мрънкаш червенокоске. На някои потребители не им хрумва, че част от въпросите може пък и да се задават с цел да се обмислят предварително решения, а не да си пишем на коляно тъпотии, след час да отменяме, след 2 да променяме.... Може да са в помощ на вземащите решения.

# 17 262
  • София
Аз си мисля, че декларациите за придвижване вътре в града няма да ги събират. По-скоро ще ги носим в нас и ще ги показваме при проверка - напр. преди да излезем си попълваме цел на излизането, дата и час на излизане/приблизителен час на връщане.
Да кажат момичетата от Италия/Испания как е при тях.
Абе, и дата и час няма да попълваме, бре! Просто ти засичат маршрута по адреса - на всички е ясно къде са близките магазини и аптеки.
В Южния парк няма, точка. През 3 квартала спрямо твоя адрес - биллата не е твоя магазин, нищо че имаш торба на билла.
Разходка на кучето през 7 преки не е разходка за изпикаване, а е с цел трупане на мускули - недопустимо във време на карантина. Това е. Просто е. Какъв час, каква дата. 3 вида декларации - за магазин и аптека, за работа  и така.

# 17 263
Ами и аз нямам принтер, но това не означава че не мога да отделя 3 Мин и да я напиша на ръка .

Докато закусва, обядва, вечеря всеки от нас може вместо Да цъка на телефона и да публикува мнения тук, да я напише .

Пък ако ще и в тоалетната, вместо да си взима тел и да стои с часове .

Ако толкова са заети хората, все ще се намери някой от семейството който да свърши това .

Начини много, Оправдания още повече.

Аз лично - като пълна пародия, която още повече ще усложни ситуацията.

Но нека се пробват, току виж нещата сработят.

# 17 264
  • София
Значи това със сравненията между кучетата и децата, как за едните можело разходка, а за другите не, отдавна счупи тъпомера. Нали е ясно, че кучето излиза на разходка, не за кара ролери или тротинетка, а за да си свърши физиологичните нужди и не ползва домашната тоалетна за целта.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 22:33 от orchid

Общи условия

Активация на акаунт