COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 256
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 280
==
Моля някой да ми обясни тази любов на българина по генерали... Rolling Eyes
==

Питай дядо си ако е бил на фронта през войните .

Заповедите са .
Умирането забранено! Не се хвърляй в боя като гламав! Чакаш!. Аз командвам !

Няма загубена битка. Няма загубено знаме .Минимални жертви срещу от 3 до 10 пъти по голям противник .  Генерал Вазов е поканен в Англия и са му отдавали чест  .. ., макар че е  бастисал мнооого ингилизи.

Дамите може би не знаят, но думата "началник" идва от "начелник" т.е човек начело.. висшите офицери на фронта едно време не са викали "войници напред", а "войници, след мен", защото са били начело.. та така Wink

# 17 281
  • София
Дано измислят нещо с безплатни есемеси като алтернатива. Или да има някаква апликация на телефона.
Няма да ми е приятно с тия декларации, защото от много пипане човек може и да се зарази. Спира те полицая (дано да е с маска първо) и дай си декларацията. Хубаво я опипва и омачква и после ти я предава обратно. Е, чудно... И ние принтер вкъщи нямаме.
Докато телефона не е нужно да ми го пипа. Аз му го държа и му показвам, той гледа. Макар че то като се замисля същото може да се направи и с лист хартия. Но принтер нямаме, така че ще се пише на ръка на бял лист и това е.
В Гърция е така. Смс Simple Smile

# 17 282
  • В тъмната гора.
Аре, глупости, колко струвал човешкият живот. "Толкова ПАРИ ли струва животът?" е едно от най-тъпите изказвания, които съм чувала. Обикновено го ръсят по повод обезщетения (т.нар. кръвнина, както я наричат масово). Така, де, не струва сто хиляди един живот, ама виж, милион е добре. Wink
Конкретно за тази глоба, според мен 5000 лева е безумен размер, по-скоро отива към "и без тва няма да ги платя или ще паднат в съда". 500 примерно според вас няма да спрат никого, или как?

ЗА глоби за безсмъртните съм, но доводът "колко струва животът, 5 хиляди ли" е тъп.

Магдалена, нали имаш избор дали да нарушиш разпоредбите или не? За тези, които хитруват или са безхаберни, глобата им е по мярка.

# 17 283
Като е за полицейщина много са способни. А като ставаше дума за елементарни чистота и ред, никакви ги нямаше.
Защото преди беше просто мръсно и грозно, и сами си го правехме.
А сега е наистина опасно.

Какво значи 'сами си го правехме' ???
Аз не го правя, моите приятели и роднини също, на органите на реда за това им плащаме, да въвеждат ред по всяко време!

# 17 284
  • София
Нека ти влезе досието на НАП тази глоба, пък ще видим няма ли да ти я търсят.
Бе те ще ти я търсят, ама как ще се удовлетвори държавата е друг въпрос. Simple Smile

# 17 285
Дано измислят нещо с безплатни есемеси като алтернатива. Или да има някаква апликация на телефона.
Няма да ми е приятно с тия декларации, защото от много пипане човек може и да се зарази. Спира те полицая (дано да е с маска първо) и дай си декларацията. Хубаво я опипва и омачква и после ти я предава обратно. Е, чудно... И ние принтер вкъщи нямаме.
Докато телефона не е нужно да ми го пипа. Аз му го държа и му показвам, той гледа. Макар че то като се замисля същото може да се направи и с лист хартия. Но принтер нямаме, така че ще се пише на ръка на бял лист и това е.
На всяко излизани пишеш декларация, на ръка, преди да се прибереш я пускаш в коша.Blush

# 17 286
Усещам, че след тази криза, ще има доста запорирани сметки. Ние сме над нещата и глоби не ни плашат, за сега. На запад за такива глоби правят описи на имущество, не знам тук как е, ако има запознат да каже.

# 17 287
  • София
Това със "сами си го направихме/хте" е живо емоционално изнудване и вменяване на вина. Аз нищо не съм направила, затова не искам да ме слагат в кюпа с направилите. Все едно учителката наказва целия клас заради двама и дълго и напоително обяснява на всички как те всички са си го направили.

# 17 288
  • София
И тука е така, но ако има какво да ти запорират, на какво да ти наложат възбрана, какво да опишат и т.н.

# 17 289
Не вменявам вина и самата аз не чувствам такава за боклука, но все някой го прави. Човек ще да е, няма да е извънземно.
Все си мисля, че за почистването друг отговаря, а не органите на реда.
В чужбина цапат много, но и много се чисти.
Ако на органите на реда им остане време да глобяват за пусната хартийка, ще живеем в наистина много спокойна страна, без други нередности. Дано.

Защо Испания толкова бързо настигнаха Италия?

# 17 290
Имам един приятел, който си мислеше, че всичко е шега. Като му изнесоха нещата от квартирата, разбра че няма а у, сега е изряден платец. Ако тук направят така, ще почнат и знаците на пътя да спазват, само и само да няма глоба.

# 17 291
Мисля, че едва ли днес са писали акт на човек сам или с куче разхождащ се, сигурно са били на групички.

По повод събираемостта на глоби, от редовия гражданин ще стане лесно.
Като пример, до преди 2-3 години масово ромите си мислеха, че карайки кола не дължат глоби, застраховки, все едно е сметка за вода, която не се плаща за тях
Като почнаха да ги спират и направо им обират книжките, бързо  започнаха да си плащат фишовете.
Може ли да цитирате нормативна уредба на последното изречение?
Аз не знам дали им събират книжките, но не могат да прехвърлят коли, ако имат глоби/фишове.
И да, като влезе в НАП, си стои по сметките им. Все ще има от къде да ги вземат.

# 17 292
  • Буркина Фасо
Усещам, че след тази криза, ще има доста запорирани сметки. Ние сме над нещата и глоби не ни плашат, за сега. На запад за такива глоби правят описи на имущество, не знам тук как е, ако има запознат да каже.
ако имаш имущество ще го опишат.
ако нямаш - ще те отпишат.Smiley

# 17 293
  • София
Новопостроени детски площадки, пейки, спирки, улични лампи и цели сгради за милиони редовно се трошат от вандали и досега не знам ни един да е глобен...За разходка в парка 5000 лв. Каквото и да кажа, ще е малко.
Може би си струва да спомена, че всичко това се прави заради болест със смъртност по-малка от обикновен грип.

# 17 294
  • на пистата
А при нас кога

Общи условия

Активация на акаунт